تحصیل در آمریکا یکی از بزرگترین تصمیمهایی است که میتوانید برای آینده خود بگیرید. مسیر مهاجرت تحصیلی امریکا به چند قدم اساسی نیاز دارد: گرفتن پذیرش، اخذ بورسیه و دریافت ویزای تحصیلی. البته مهاجرت تحصیلی به آمریکا چالشهای زیادی مانند انتخاب دانشگاه مناسب، پیدا کردن بورسیه مناسب و تهیه مدارک دارد که میتواند مسیر را پیچیده کند.
اینجا همه چیز را برای شما ساده کردهایم: از شرایط تحصیل، اخذ بورسیه و هزینهها گرفته تا نحوه پیدا کردن دانشگاه، نمره زبان، شرط سنی، فهرست مدارک لازم و مراحل دریافت پذیرش و ویزا. حتی تجربه دانشجویان بینالمللی که مسیر شما را پیش از این طی کردهاند برایتان به اشتراک گذاشتهایم.
خیالتان راحت؛ ما قدمبهقدم همراهتان هستیم تا مسیر تحصیل در آمریکا را برای شما هموار کنیم.
برای تحصیلات آکادمیک در دانشگاهها یا کالجها یا دورههای آموزشی زبان
برای تحصیلات در موسسههای غیرآکادمیک یا موسسههای فنی و حرفهای
برای شرکت در برنامههای تبادل تحصیلی، آموزشی یا فرهنگی آمریکا
برای اولین قدم بهسوی آمریکا آماده هستید؟
همین امروز وقت مشاوره تخصصی خودتان را رزرو کنید.
کیفیت بالای تحصیل
فرصتهای کارآموزی
سیستم آموزشی پیشرفته با تجهیزات مدرن
امکان کار حین تحصیل
امکان اقامت پس از تحصیل
امکان دسترسی به بازار کار جهانی
بورسیههای متنوع
دریافت مدرک معتبر بینالمللی
تحصیل در دانشگاههای برتر جهان
استاندارد زندگی بالا
کشوری با رتبه ۳ از لحاظ قدرت و تاثیر جهانی
با تحصیل کاردانی در کالجهای ۲ ساله (Community College) مدرک فوقدیپلم یا کاردانی (Associate Degree) میگیرید. پذیرش کاردانی راحتتر از کارشناسی است و میتوانید مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل را با هزینه کمتری شروع کنید.
تحصیل کارشناسی در آمریکا حدوداً ۳ تا ۵ سال طول میکشد. برای گرفتن مدرک کارشناسی (Bachelor’s Degree) میتوانید به کالجهای ۴ ساله یا دانشگاه بروید.
تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا یک تا ۲ سال طول میکشد. معمولاً ترم آخر در مقطع کارشناسی ارشد باید پایاننامه یا پروژهای انجام دهید تا موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد (Master’s Degree) شوید.
تحصیل دکتری در آمریکا بین ۴ تا ۷ سال طول میکشد و بستگی به زمانی دارد که برای تکمیل تز دکتری صرف میکنید.
مهاجرت تحصیلی به آمریکا برای مقطع دکتری معمولاً چندین مرحله دارد که شامل اخذ پذیرش و ویزا، شرکت در کلاسها، امتحانات تعیین صلاحیت و کاندیداتوری دکتری در زمان کار روی تز با نظارت استاد راهنما میشود.
۱. امکان تحصیل در مقطع دبیرستان در مدارس دولتی و تمام مقاطع در مدارس خصوصی (با ویزای دانشآموزی F-1)
۲. باید سطح زبان انگلیسی قابلقبولی داشته باشید.
۳. ممکن است نیاز به شرکت در آزمون ورودی داشته باشید.
۱. بررسی و انتخاب موسسات آموزشی
دورهها و موسسههای آموزشی مناسب با اهداف خود را بررسی کرده و انتخاب کنید. موسسه انتخابی شما برای مهاجرت تحصیلی به امریکا حتماً باید مورد تأیید SEVP (برنامه تبادل بازدیدکننده و دانشجو) باشد تا بتوانید ویزای F-1 بگیرید.
۲. برآورده کردن شرایط پذیرش
شرایط پذیرش (مانند آزمونها، نمره زبان، توصیهنامه و انگیزهنامه) را بررسی و برآورده کنید.
۳. بررسی بورسیهها و کمکهای مالی
گزینههای موجود برای بورسیه و کمکهزینههای تحصیلی را بررسی کنید. در صورت تمایل، برای آنها درخواست دهید.
۴. جمعآوری و ترجمه مدارک
مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا و اخذ پذیرش را آماده کنید، از جمله مدارک بانکی، تحصیلی، آزمونهای زبان و غیره. حتماً مدارک را توسط مترجم رسمی به انگلیسی ترجمه کنید.
۵. ارسال درخواست پذیرش
درخواست خود را از طریق پرتال دانشگاه ثبت کنید. مدارک را بارگذاری کرده، اپلیکیشن فی را پرداخت کنید و منتظر نتیجه بمانید. نامه پذیرش شامل جزئیات مراحل بعدی (پذیرش آفر، ثبتنام، دریافت فرم I-20 و تاریخ شروع کلاس) خواهد بود.
۶. شرکت در مصاحبه دانشگاهی (در صورت نیاز)
برخی دانشگاهها برای مقاطع ارشد و دکتری مصاحبه برگزار میکنند که ممکن است شامل گفتگو درباره خودتان یا حتی آزمون عملی باشد.
۷. نهایی کردن پذیرش و دریافت فرم I-20
پس از پذیرش، فرم I-20 را از دانشگاه بگیرید. این فرم برای درخواست ویزای F-1 برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا و سایر نیازها مانند ورود به آمریکا یا گرفتن گواهینامه رانندگی الزامی است.
دبستان (Elementary School)
از کلاس اول تا پنجم. ۵ تا ۱۰ سالگی.
راهنمایی (Junior High School)
از کلاس ششم تا هشتم. ۱۱ تا ۱۳ سالگی.
دبیرستان (High School)
از کلاس نهم تا دوازدهم. ۱۴ تا ۱۸ سالگی.
محدودیت مقطع تحصیلی
محدودیت زمانی
امکان همراهی والدین
والدین دانشآموز نمیتوانند ویزای همراه F-2 یا M-2 بگیرند و برای پیوستن به او باید درخواست ویزای ویزیتوری (B2) بدهند. با این ویزا، والدین میتوانند تا سقف ۶ ماه در آمریکا بمانند و امکان تمدید آن هم وجود دارد.
شهریه
۸ هزار تا ۶۰ هزار دلار در سال
محل اقامت
خوابگاه میانگین بین ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در ماه
اجاره خانه مجزا بین ۱۱۰۰ تا بالای ۴۵۰۰ دلار در ماه
بیمه درمانی
از حدود ۵۰ دلار در ماه
ویزا
۵۳۵ دلار
پذیرش و اپلیکیشن فی
میانگین ۵۰ تا ۲۵۰ دلار
کتاب و جزوههای آموزشی
حدود ۱۰۰ دلار در ماه
حمل و نقل شهری
۱۳۷.۵ دلار در ماه
هزینه زندگی
۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار در ماه
بلیط هواپیما و سفر
از ۴۰ میلیون تومان به بالا
تمکن مالی
مبلغ مورد نیاز: شهریه ۱ سال تحصیل + هزینه ۱ سال زندگی
معمولاً میزان مدتی که مبلغ تمکن مالی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در حساب شما مانده است، حتی اگر ۱ روز هم باشد، کافیست.
حداقل مبلغی برای تمکن مالی ویزای F1 بهمنظور تحصیل در آمریکا تعیین نشده؛ اما معمولاً توصیه میشود حداقل بین ۱۸ هزار تا ۲۴ هزار دلار داشته باشید.
مبلغ شهریه و هزینههای زندگی شما در فرم I-20 که توسط دانشگاه صادر میشود، درج شده است. بهتر است موجودی حساب بانکی شما حداقل ۱.۵ برابر این مبلغ باشد.
بورسیه تحصیلی آمریکا
برای تحصیل در آمریکا بورسیههای تحصیلی فوقالعادهای وجود دارد. دانشگاهها و موسسات آموزشی آمریکا به دانشجویان بینالمللی با عملکرد آکادمیک برتر بورسیههای تحصیلی ارائه میدهند، اما رقابت حین مهاجرت تحصیلی آمریکا برای دریافت این بورسیهها بسیار زیاد است و نوع و میزان بورسیهها در هر موسسه متفاوت است.
برای تحصیلات آکادمیک در دانشگاهها یا کالجها، باید ویزای F-1 بگیرید و شرایط مهاجرت تحصیلی به امریکا را داشته باشید:
ویزای همراه برای همسر و فرزند
اگر با ویزای F-1 در آمریکا هستید، همسر شما به همراه فرزند مجرد زیر ۲۱ سال میتوانند برای ویزای F-2 اقدام کنند و به آمریکا بیایند. طول مدت ویزای F-2 بهاندازه طول مدت تحصیل شماست.
دانشجویی که برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا ویزای F-1 گرفته است، باید ثابت کند منابع تمکن مالی کافی برای تامین هزینههای همسر و فرزند حین زندگی در آمریکا را دارد.
همسر و فرزند شما با ویزای F-2 اجازه کار در آمریکا را ندارند مگر آنکه کارفرمایی پیدا کنند که حاضر باشد اسپانسر آنها شود تا ویزای کاری بگیرند.
همسر با ویزای F-2 اجازه شرکت در دورههای تحصیلی آکادمیک را ندارد و فقط میتواند دورههای تفریحی یا غیرحرفهای بگذراند.
فرزند وابسته با ویزای F-2 میتواند در مقاطع مهدکودک تا کلاس دوازدهم شرکت کند.
ویزای همراه برای پدر، مادر، خواهر و برادر
والدین یا خواهر و برادر، باید درخواست ویزای بازدیدکننده (ویزای B-2) بدهند و حداکثر میتوانند ۶ ماه در آمریکا بمانند.
از آنجا که ویزا تحصیلی آمریکا امکان اقامت موقت را فراهم میکند، برای دریافت اقامت آمریکا از طریق تحصیل میتوانید پس از تکمیل دوره آموزشی مورد نظرتان، یکی از روشهای زیر را پیش بگیرید.
میتوانید پس از فارغالتحصیلی، مجوز کار OPT بگیرید و در رشته تحصیلی خودتان کار کنید. البته درصورتی که حین تحصیل، این مجوز (یا مجوز کار تماموقت یکساله CPT) را نگرفته باشید.
ویزای کار غیرمهاجر (ویزای H-1B یا L-1) برای برخی مشاغل تخصصی یا افراد شاغل در شرکتهایی با شعبهای در آمریکا مناسب است و امکان اقامت موقت کاری میدهد.
ویزاها کار مهاجر (ویزای EB-1، ویزای EB-2 و ویزای EB-3) برای مدیران شرکتهای بینالمللی، افراد متخصص با تواناییهای منحصر بهفرد یا سایر نیروهای کار مناسب است. اگر اسپانسر مستقر در آمریکا دارید میتوانید از طریق این ویزا، اقامت دائم بگیرید.
میتوانید با سرمایهگذاری حداقل ۵۰۰ هزار دلار در پروژههای واجد شرایط، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری EB-5 آمریکا تبدیل کنید و پس از ۲ سال، درخواست اقامت دائم بدهید.
با ازدواج با یک شهروند آمریکایی، میتوانید مستقیماً ویزای F-1 را به گرین کارت تبدیل کنید و در نهایت، شهروند آمریکا شوید.
امروز میتواند شروع ماجراجویی تحصیلی شگفتانگیزتان در آمریکا باشد.
پس با رزرو وقت مشاوره تحصیلی آمریکا، با ما در تماس باشید و شرایط خود را بسنجید.
برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا چه نوع ویزایی لازم دارم؟
ویزای تحصیلی آمریکا ۳ نوع دارد: F و J و M که راه های مهاجرت تحصیلی به آمریکا را برای شما باز میکند.
آیا میتوانم با ویزای توریستی در آمریکا تحصیل کنم؟
خیر، تحصیلاتی که منجر به دریافت مدرک یا گواهی آکادمیک بشود با ویزای ویزیتوری در آمریکا مجاز نیست، حتی اگر دوره مورد نظرتان کوتاهمدت باشد. فقط اجازه شرکت در دورههای مطالعات تفریحی (Recreational) را دارید که منجر به اخذ مدرک یا گواهینامه آکادمیک نشوند. برای تحصیل آکادمیک در آمریکا حتماً باید ویزای F یا M داشته باشید.
تحصیل در آمریکا بهتر است یا کانادا؟
برای بررسی اینکه تحصیل در آمریکا بهتر است یا کانادا باید مواردی مانند هزینهها، کیفیت تحصیل، قوانین مهاجرتی و فرصتهای پس از تحصیل را بررسی کنید. کانادا تحصیلات ارزانتر و امکانات بهتر برای اقامت دائم را فراهم میکند اما آمریکا دانشگاههایی با رتبه بالا و بازار کار جهانی دارد.
هزینه تحصیل در آمریکا برای دانشجوهای بینالمللی چقدر است؟
هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی و دولتی بهطور چشمگیری متفاوت است اما بهطور میانگین هزینه تحصیل در آمریکا شامل موارد زیر میشود:
چقدر تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا لازم است؟
مبلغی خاصی برای تمکن مالی ویزای F1 تعیین نشده اما معمولاً توصیه میشود حداقل بین ۱۸ هزار تا ۲۴ هزار دلار تمکن مالی با مدت ۶ تا ۹ ماهه نشان بدهید.
آیا دانشجوهای بینالمللی امکان تحصیل رایگان در آمریکا را دارند؟
خیر. اما اگر قصد تحصیل رایگان در آمریکا را دارید، میتوانید درخواست بورسیه کنید. بورسیهها برای دو دسته Fully-funded و Partially-funded دارند. مبلغی که بهعنوان کمکهزینه تحصیلی دریافت میکنید در هر بورسیهای متفاوت است و بسته به سطح آکادمیک، دوره تحصیلی و موسسه آموزشی شما دارد.
آیا تحصیل در آمریکا برای دانشجوهای بینالمللی ارزان است؟
تحصیل در آمریکا گران است. اما برخی انتخابها در راه های مهاجرت تحصیلی به امریکا هزینه را کاهش میدهد. مثلاً شهریه دانشگاههای دولتی کمتر از خصوصی است. محل زندگی هم تاثیر زیادی در هزینههای ماهانه دارد. علاوهبر این میتوانید با دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا، هزینههای تحصیل را کاهش دهید.
آیا میتوانم همسرم را با ویزای دانشجویی به آمریکا بیاورم؟
بله. میتوانید با داشتن ویزای F-1 برای همسر و فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال خود درخواست ویزای F-2 بدهید. البته باید تمکن مالی لازم برای حمایت مالی از آنها را هم ثابت کنید. افراد وابسته به شما میتوانند تا زمان پایان تحصیل شما همراهتان در آمریکا بمانند.
آیا والدینم میتوانند در حین تحصیل در آمریکا با من بمانند؟
برای آنکه والدین شما حین تحصیلتان به آمریکا بیایند، باید درخواست ویزای بازدید کننده (ویزای B-2) بدهند. این ویزا به والدین شما اجازه میدهد حداکثر ۶ ماه در آمریکا بمانند.
آیا میتوانم حین تحصیل در آمریکا کار کنم؟
بله. حداکثر هفتهای ۲۰ ساعت در طول ترم و هفتهای ۴۰ ساعت در تعطیلات میان ترم مجاز به کار کردن در دانشگاه هستید. اگر میخواهید حین تحصیل کار کنید، باید وضعیت ویزای F-1 شما معتبر باشد. البته اشتغال شما نباید فرصت اشتغال شهروند آمریکا را بگیرد.
آیا میتوانم با نمره آیلتس پایین از دانشگاه در آمریکا پذیرش بگیرم؟
بله. بعضی دانشگاهها یا کالجهای آمریکا ممکن است با نمره آیلتس پایینتر هم پذیرش بدهند، اما بهتر است شرایط خاص هر موسسه را بررسی کنید. بعضی موسسهها پذیرش مشروط میدهند و نتیجتاً باید دوره زبان انگلیسی بگذرانید یا در دوره فشرده انگلیسی در کنار دورههای درسی عادی خود ثبتنام کنید.