ویزا موندیال - visa mondial
Search
Close this search box.

تحصیل در مالزی

تحصیل در مالزی

چرا تحصیل در مالزی؟

تحصیل در مالزی، ادامه تحصیل در دانشگاه های مالزی و اقامت مالزی سالیانه دانشجویان زیادی را راهی این کشور میکند.

یکی از امن ترین و بهترین کشورهای آسیایی جهت ادامه تحصیلات
کشوری زیبا و دارای مناظر متنوع، از کوه های با پوشش سبز گرفته تا ساحل های سنگی
هزینه پایین زندگی و هزینه ناچیز ادامه تحصیل و کیفیت خوب زندگی
سیستم عالی تحصیل در مالزی و معتبر در سطح بین المللی
جامعه چند فرهنگی و محیط پویا برای دانشجویان بین المللی که از 150 کشور دنیا برای تحصیل به مالزی آمده اند.

[rt_tabs][rt_tab title=”درباره مالزی”]

کشور مالزی: فدراسیون مالزی شامل بخش غربی مالزی و ایالات Sarawak و Sabah در شرق می‌باشد.

موقعیت جغرافیائی
در 7 درجه شمال خط استوا بخش غربی مالزی توسط دریای چین جنوبی از Sarawak و Sabah جدا شده است. همسایه شمالی کشور تایلند و همسایه جنوبی کشور سنگاپور است.

مساحت: 329,758 کیلومتر مربع

جمعیت 25 میلیون نفر

پایتخت: کوالالامپور

مردم

مالائی ها 57% از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. باقیمانده جمعیت از اقلیتهای چینی، هندی و مابقی گروه های نژادی تشکیل می‌شود.

زبان

باهاسا ملایو Bahasa Melayu زبان رسمی است اما زبان انگلیسی بطور گسترده استفاده و صحبت می‌شود. زبان ها و لهجه های دیگر اقلیتهای نژادی هم در مالزی تکلم می‌شود.

مذهب

اسلام دین رسمی مالزیست اما اعتقاد به دیگر ادیان و مذاهب آزاد است.

سیستم حکومتی

دموکراسی پارلمانی با دو مجلس قانونگزاری. رئیس کشور پادشاه (Yang Di-Pertuan Agong) و رئیس دولت، نخست وزیر است.

آب و هوا
آب و هوای گرم و مرطوب مخصوص مناطق حاره در طول سال. درجه حرارت بین 21 تا 32 درجه سانتیگراد و اندازه ریزش باران بین 2000 تا 2500 میلیمتر می‌باشد.

تاریخ
میان تاریخ کشور و بافت چند نژادی – چند فرهنگی مردم این کشور رابطه ای مستقیم وجود دارد. در کنار مالائی ها و بومیان کشور، مهاجرانی از چین، هند، اندونزی و سایر نقاط جهان ترکیب جمعیتی کشور را تشکیل داده اند. چند گانگی جالب فرهنگی میتواند از تبادل دراز مدت و جاری با جهان و استعمار پرتغالی ها، هلندی ها و بریتائی ها حکایت کند که در نتیجه آن، سیر تکاملی کشور به سوی یک محل هم جوشی فرهنگی در آمیزش ادیان، آداب و رسوم، فعالیتهای فرهنگی اجتماعی، نوع پوشش، گویش ها و غذاها شکل گرفته است. مالزی بعنوان فدراسیون در 31 آگوست 1957 میلادی اعلام استقلال کرد.

تعطیلات اصلی
سال نو (عید فطر) – عید چینیها – روز منطقه فدارال (اول فوریه – کوالالامپور و لابوان) – و ساک (روز تولد بودا) – روز تولد سلطان – روز ملی (31 آگوست ) – دیپا ولی (عید هندی – به غیر از ساراواک و لابوان) – کریسمس.

اقتصاد
صنعت بزرگترین بخش اقتصاد مالزی را تشکیل میدهد. توریسم و مواد اولیه مانند نفت، روغن نخل، لاستیک طبیعی و چوب نیز سهم مهمی در اقتصاد مالزی دارند.

پول
واحد پول مالزی رینگت (RM) است که در بانکها و صرافیها قابل تعویض است. کلیه مقیمان و غیر مقیمان کشور موظفند به هنگام ورود (به) یا خروج (از) کشور، فرم اظهارنامه مسافران را پر کنند. این فرمها از دو قسمت آبی و سفید تشکیل شده اند و غیر مقیمان باید قسمت سفید را پر کنند. غیرمقیمان باید به هنگام ورود (به) یا خروج (از) کشور مبلغ بیش از هزار رینگت و یا بیش از معادل 2500 دلار آمریکا (شامل چک مسافرتی) را اظهار دارند. این اظهارنامه ها باید به هنگام خروج از کشور تحویل داده شوند.

دفاتر پست: 8:30 صبح تا 5 بعداظهر به استثناء اولین شنبه هر ماه، یکشنبه ها و تعطیلات عمومی باز هستند. در ایالات کداح، کلانتان و ترنگانو روزهای جمعه ادارات پست تعطیل هسنتد.

زمان
8 ساعت جلوتر ازGMT و 16 ساعت جلوتر از زمان استاندارد پاسیفیک.

حمل و نقل شهری
تاکسی – اتوبوس و مترو به راحتی گردشگران را به مناطق مورد نظر میرساند. ارتباطات هوایی نیز در داخل مالزی به راحتی امکان پذیر است.

[/rt_tab][rt_tab title=”سیستم آموزشی”]

بر اساس طرح ویژه ای که در مجلس مالزی به تصویب رسیده است، دولت موظف به هزینه کردن 40.3 میلیارد رینگت در زمینه آموزش می باشد. این نشانگر اهمیت بالای تحصیلات در دولت مالزی است.
تحصیلات در مالزی شامل دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان هم چنین دانشگاه می باشد.
دوره دبستان و راهنمایی و دبیرستان در مدارس دولتی در این کشور رایگان می باشند.
وزارت تحصیلات عالیه تمامی حوزه های تحصیلات در این کشور را کنترل می کند. هم چنین تحصیلات عالی در این کشور به دو صورت دولتی و آزاد است. بیشتر دوره های مربوط به دوره لیسانس به زبان باهاسا و بیشتر دوره های فوق لیسانس و دکترا به زبان انگلیسی ارائه می شوند.

نظام آموزش عالی مالزی
برای ورود به دانشگاههای مالزی گذراندن موفقیت‌آمیز “STPM” که همان مقطع دیپلم دبیرستان در مالزی است، الزامی می‌باشد که همان مدرک مشابه A_Level در نظام آموزشی انگلستان است. نظام آموزش عالی مالزی به دو دسته‌ی خصوصی (Private) و دولتی (Public) تقسیم می‌گردد که در دانشگاههای دولتی بیشترین سهمیه پذیرش به دانشجویان بومی تعلق می‌گیرد.

مقاطع تحصیلی در مالزی به صورت «فوق‌دیپلم، H.N.D»، “Bachelor”، “Master”، “Ph.D” تقسیم می‌گردد. البته بعضی از دانشگاههای مالزی شرایط ویژه‌ای نیز برای افرادی که در مقطع Bachelor با معدل First Class Honours یا دانشجوی بسیار ممتاز شناخته گردند قائل هستند و اینگونه افراد می‌توانند در دوره‌ی Ph.D تحصیل نمایند. بسیاری از دانشگاهها در مالزی پیمان همکاری با دانشگاههای معتبر غربی و آسیایی دارند و از این نقطه نظر به سبب شرایط سهل و محیطی امن بهترین سکوی پرش به سمت دانشگاههای معتبر جهانی محسوب می‌گردند.

تحصیلات‌ پیش‌ دانشگاهی‌
‌‌در کشور مالزی‌ آموزش‌ کودکان‌ از 4 تا 5 سالگی‌ با دوران‌ آمادگی‌ آغاز می‌شود. تحصیلات‌ ابتدایی‌ از 6 سالگی‌ به‌ مدت‌ 6 یا 7 سال‌ است‌ که‌ در این‌ دوره‌ خواندن، نوشتن، ریاضیات‌ پایه‌ و علوم‌ اهمیت‌ ویژه‌ای‌ دارند. دانش‌آموزان‌ در دو امتحان‌ در سال‌های‌ سوم‌ و ششم‌ شرکت‌ می‌کنند. تحصیلات‌ دبیرستان‌ نیز به‌ دو دوره‌ 3 ساله‌ تقسیم‌ می‌شود.
دانش‌آموزان‌ در سه‌ سال‌ اول‌ دبیرستان‌ دروس‌ علوم‌ پایه، علوم‌ انسانی، هنر و آموزش‌های‌ صنعتی‌ را می‌گذراند و در پایان‌ آن‌ در امتحانات‌(PMR) شرکت‌ می‌کنند. دوره دوم‌ نیز سه‌ سال‌ است‌ که‌ برای‌ 2 سال‌ دانش‌آموزان‌ دروس‌ مشخصی‌ را انتخاب‌ می‌کنند و در امتحانات‌ Malaysia Certificate of Education (SPM) شرکت‌ می‌نمایند. برای‌ ورود به‌ دانشگاه‌های‌ مالزی‌ دانش‌آموزان‌ باید دوره‌ یکساله‌ دیگری‌ را بگذرانند و با موفقیت‌ در امتحانات‌ آخر سال‌ مدرک (Malaysia Higher School Certificate (STPM را بگیرند که‌ همان‌ دیپلم‌ دبیرستان‌ در مالزی‌ است. این‌ مدرک مشابه‌ مدارک A Level در نظام‌ آموزشی‌ انگلستان‌ است.
دارندگان‌ مدرک SPM می‌توانند در کالج‌ها و پلی‌ تکنیکها، و دارندگان‌ مدرک STPM، می‌توانند در دانشگاه‌ها ادامه‌ تحصیل‌ دهند.

تحصیلات‌ دانشگاهی‌
همان‌ طور که‌ اشاره‌ شد برای‌ ورود به‌ دانشگاه‌های‌ مالزی‌ گذراندن‌ موفقیت‌آمیز امتحانات‌ (STPM) حداقل‌ دو درس‌ با معدل‌ خوب‌ الزامی‌ است. هچنین‌ دیپلم‌ دبیرستان‌ از کشورهای‌ دیگر یا حداقل‌ نمره‌ قبولی‌ در دو درس‌ از امتحانات‌ A – Level نظام‌ آموزشی‌ انگلستان‌ برای‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها مورد قبول‌ است.
واحد مرکزی‌ Central Unit وزارت‌ آموزش‌ Ministry of Education بر اساس‌ معدل‌ امتحانات‌ STPM، سوابق‌ کلیه‌ متقاضیان‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها را بررسی‌ می‌کند و درباره قبولی، رشته تحصیلی‌ و دانشگاه‌ تصمیم‌ می‌گیرد.

دوره‌های‌ تحصیلی
1. دوره‌هایی‌ که‌ منتهی‌ به‌ مدارک Diploma می‌شود سه‌ سال‌ تحصیل‌ و برای‌ Certificate دو سال‌ تحصیل‌ در کالج‌ها و پلی‌ تکنیکهاست. دوره‌های‌ سه‌ ساله طی‌ شده‌ در دانشگاه‌ها نیز که‌ به‌ مدرک Diploma منتهی‌ می‌شود. معمولاً‌ با 90 تا 100 واحد (Credit) گذرانده‌ می‌شود.
افرادی‌ که‌ مدرکDiploma یا Certificate از کالج‌ها یا پلی‌تکنیکها داشته‌ باشند می‌توانند وارد دانشگاه‌ها شوند.

Bachelor .2 که شامل‌ سه‌ تا چهار سال‌ تحصیل‌ است. این‌ مدرک معمولاً‌ با گذراندن‌ 150 تا 180 واحد اخذ می‌شود. لازم‌ به‌ یادآوری‌ است‌ که‌ تعداد واحدها در دانشگاه‌های‌ گوناگون‌ یکسان‌ نیست. مدرک دوره Bachelor به‌ دو نوع‌ Honours و Ordinary تقسیم‌ می‌شود و مدرک Honours خود به‌ چهار نوع second (1 and 2), First و Third تقسیم‌ می‌شود.

3. اخذ مدرک (Post Graduate Diploma (PGD نیز بعد از گذراندن‌ دوره‌های‌ Diploma به‌ مدت‌ یک سال‌ میسر است‌ و در صورت‌ داشتن‌ Certificate این‌ دوره‌ 2 ساله‌ خواهد بود.
Master .4 برای ورود به‌ این‌ دوره، امتحانی‌ صورت‌ نمی‌گیرد، بلکه‌ داشتن‌ مدرک Bachelor با معدل‌ حداقل‌ Honours Second1 و معرف‌های‌ علمی‌ الزامی‌ است.

این‌ دوره‌ به‌ سه صورت‌ ارایه‌ می‌شود:
الف‌ – درس‌ ‌(Taught Course): این دوره شامل گذراندن 30 تا 33 واحد در دوره کارشناسی ارشد بوده و دانشجو پس از گذراندن واحدهای درسی موظف به ارائه یک پژوهش علمی در حد 3 تا 6 واحد بدون دفاع از آن به استاد راهنمای خود بوده و پس از انجام، موفق به دریافت مدرک Master می شود.
ب‌ – درس و پژوهش (‌Taught Course and Research): دانشجو پس از گذراندن 36 واحد که 18 تا 24 واحد آن پژوهش است موفق به دریافت مدرک Master می شود.
ج- پژوهش (By Research) :در این حالت‌ کلاسی وجود نداشته و تنها ارائه پایان نامه پژوهشی لازم است که تمامی 36 واحد مربوط به همین پایان نامه پژوهشی است. (چنانچه شروع به تحصیل پس از اول ژانویه 2011 باشد قابل بررسی و ارزشیابی نیست).
در حالت‌ ب “درس و پژوهش” ،دانشجو باید از رساله‌ تحقیقی‌ خود دفاع‌ کند و در صورت‌ موفقیت، موفق‌ به‌ دریافت‌ مدرک می‌شود.
Ph.D. .5 برای‌ ورود به‌ این‌ دوره‌ معدل‌ بسیار بالای‌ دوره Master الزامی‌ است. این‌ دوره‌ نیز به‌ دو صورتی‌ که‌ در مقطع‌ Master آورده‌ شد برگزار می‌شود. دانشجو باید حدود 90 واحد بگذراند. در حالت 60Taught Course and Research واحد متعلق‌ به‌ دروس‌ است‌ و 30 واحد به‌ پژوهش‌ و در حالت‌ By Research همه‌ 90 واحد در قالب‌ پایان‌ نامه‌ پژوهشی‌ است.
ضمناً‌ در بعضی‌ از دانشگاه‌های‌مالزی‌ دانشجوی‌بسیار ممتاز و با معدل‌ First Class Honours می‌تواند بعد از دوره‌ Bachelor در دوره .Ph.D تحصیل‌ کند. در این‌ دوره‌ نیز دفاع‌ موفقیت‌آمیز از پایان‌ نامه‌ پژوهشی‌ شرط‌ اعطای‌ مدرک است.

نحوه‌ ارزشیابی‌ مدارک تحصیلی‌
‌‌1. کلیه‌ مدارک Diploma و Certificate دو یا سه سال‌ تحصیل‌ که‌ منجر به‌ اخذ مدرک Bachelor نمی‌شود، بعد از دیپلم‌ دبیرستان یا پیش دانشگاهی، “کاردانی” ارزشیابی‌ می‌شود.

2. مدارک Diploma به همراه‌ (Post Graduate Diploma (PGD در مجموع‌ “کارشناسی” ارزشیابی‌ می‌شود.
3. مدارک Bachelor از دانشگاه‌های‌ معتبر بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ یا پیش‌ دانشگاهی، “کارشناسی” ارزشیابی‌ می‌شود.
4. مدارک Master صرفا” از دانشگاه‌های‌ معتبر با شرط‌ داشتن‌ کارشناسی، “کارشناسی‌ ارشد” ارزشیابی‌ می‌شود. (چنانچه شروع به تحصیل در دوره های پژوهشی (By Research) پس از اول ژانویه 2011 باشد قابل بررسی و ارزشیابی نیست)
5. مدارک .Ph.D صرفاً‌ از دانشگاه‌های‌ معتبر با شرط‌ داشتن‌ کارشناسی‌ ارشد، “دکترا” ارزشیابی‌ می‌شود.

[/rt_tab][rt_tab title=”هزینه تحصیل”]

هزینه تحصیل در مالزی

هزینه در دانشگاه های مختلف و برای مقاطع و رشته های مختلف بسیار متفاوت است.
به طور خلاصه بین 7 تا 14 هزار دلار در سال برای شهریه و خوابگاه روی هم.

اگر این هزینه ها را کمی دقیق تر بررسی کنیم بدین شکل خواهد بود:

هزینه تقریبی مقاطع مختلف تحصیلی :
• دوره های زبان در کالج: 800 دلار در ماه ( به همراه خوابگاه )
• دوره پیش دانشگاهی: 10 هزار دلار در سال ( به همراه خوابگاه )
• مقطع کارشناسی: 12 هزار دلار در سال ( به همراه خوابگاه )
• کارشناسی ارشد: 7 هزار دلار در سال ( به همراه خوابگاه )
• دکتری: 7 هزار دلار در سال ( به همراه خوابگاه )

[/rt_tab][rt_tab title=”دانشگاه‌ها”]

1. Universiti Malaya (University of Malaya)
2. Universiti Kebangsaan Malaysia (National University of Malaysia)
3. Universiti Sains Malaysia (University of Science Malaysia)
4. Universiti Teknologi Malaysia (University of Technology Malaysia)
5.Universiti Putra Malaysia (University of Putra Malaysia)
6.Universiti Teknologi Mara (University of Technology Mara)
7.Universiti Malaysia Sarawak (University of Malaysia Sarawak)
(Engineering, Resource science and Technology, Economic and Business)
8.Universiti Malaysia Sabah (University of Malaysia Sabah)
9.Universiti Utara Malaysia (Northen University of Malaysia)
10. Universiti Islam Antarabangsa (International Islamic University of Malaysia)
11. Nottingham (شعبه دانشگاه ناتينگهام انگلستان در مالزی)
12. Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)
13. Universiti Tenaga Nasional (UTN)
14. Universiti PETRONAS (Universiti Teknologi Petronas)
15. Asia Pacific University – College of Technology & Innovation (U.C.T.I)
16. Management & Science University (MSU)
17. Universiti Tun Abdul Razak

[/rt_tab][/rt_tabs]

برای مهاجرت به کانادا نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کاناداست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

تیم ویزا موندیال
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها