ویزا موندیال - visa mondial

سیستم درمانی کانادا؛ از شایعه تا واقعیت

سیستم درمانی کانادا

سیستم درمانی کانادا مزایا و معایب خاص خود را دارد. در‌حالی‌که میزان پوشش بیمه درمانی کانادا و کیفیت ارائه خدمات بهداشتی در کانادا بسیار مناسب است، اما این سیستم با چالش‌های مهمی مانند زمان انتظار بسیار طولانی و خسته‌کننده دست‌و‌پنجه نرم می‌کند.

برای اینکه قبل از مهاجرت، تصویر واقع‌بینانه و صحیحی از وضعیت درمان در کانادا داشته باشید، در این مقاله قصد داریم نظام سلامت و بیمه درمانی در کانادا را به‌طور کامل توضیح دهیم.

اینجا به‌طور کامل متوجه می‌شوید که سیستم درمانی کانادا چگونه است، بیمه دولتی چه مواردی را پوشش می‌دهد و چه چیزهایی را پوشش نمی‌دهد، روند درمان در کانادا چگونه است و نظام سلامت این کشور چه ضعف‌هایی دارد.

صفر تا صد بیمه درمانی در کانادا
مصاحبه با مشاور بیمه در کانادا

فهرست مطالب

مزایا و معایب سیستم بهداشت و درمان کانادا در یک نگاه

مزایا

معایب

بررسی نظام سلامت کانادا

به سیستم درمانی کانادا که از طریق مالیات و با بودجه دولتی تامین می‌شود در اصطلاح «Medicare» می‌گویند. در کانادا به‌جای داشتن یک طرح ملی، ۱۳ طرح بیمه سلامت استانی و منطقه‌ای متفاوت وجود دارد.

هزینه بیشتر خدمات بهداشتی مردم در کانادا از طریق برنامه‌های بودجه دولتی و مالیات تامین می‌شود. یعنی تحت این سیستم، همه ساکنان کانادا بدون پرداخت هزینه از جیب خود، به خدمات پزشکی و بیمارستانی دسترسی دارند.

دولت فدرال،‌ مسئولیت تعیین استانداردها و قوانین کلی نظام سلامت کانادا را بر‌عهده دارد، اما مسئولیت مدیریت، اجرا و اداره امور هر استان بر‌عهده مقامات همان استان خواهد بود.

آیا خدمات درمانی در کانادا رایگان‌ است؟

برای شهروندان کانادایی، افراد PR و سایر افراد واجد شرایطِ دریافت کارت سلامت کانادا، اکثر خدمات درمانی ضروری رایگان‌ است. اگر یک فرد کانادایی بیمار شود، از ابتدای فرایند مراجعه به دکتر تا پایان فرایند درمان تقریبا هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند.

البته برخی از خدمات تحت پوشش بیمه دولتی کانادا قرار نمی‌گیرند که در ادامه مقاله با آن‌ها آشنا می‌شوید.

پس مشکل کجاست؟ چرا نگرش افراد به سیستم درمانی کانادا منفی است؟

با وجود رایگان بودن بیشتر خدمات درمانی در کانادا،‌ نظام درمانی این کشور ایرادهای متعددی دارد. بزرگ‌ترین مشکل سیستم درمانی کانادا کم بودن تعداد پزشکان و مراکز درمانی است که باعث کند شدن بیش‌از‌حد روند درمان در این کشور می‌شود.

ممکن است برای ملاقات پزشک خانواده خود هفته‌ها منتظر بمانید؛ یا برای ویزیت شدن توسط یک پزشک متخصص ماه‌ها در انتظار باشید! همچنین،‌ هنگام مراجعه به اورژانس برای امور اورژانسی، احتمال دارد ساعت‌ها در صف انتظار منتظر بمانید.

سال‌هاست که این کند بودن روند درمان در کانادا، هم شهروندان کانادا و هم مهاجران این کشور را آزار می‌دهد. شنیدن تجارب افرادی که از خدمات درمانی در کانادا استفاده کرده‌اند، تصویر بهتری از سیستم درمانی این کشور را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد.

تجربه مهاجران ایرانی از مواجه با سیستم درمانی کانادا

تجربه آقای هماپور از مراجعه به بیمارستان کودکان ونکوور

تجربه دلارام از مراجعه به بیمارستان در استان انتاریو و شهر ویندزور کانادا

تجربه سیاوش از مراجعه به Walk-in Clinic در شهر ونکوور

تجربه مازیار از مراجعه به اورژانس بیمارستان کودکان در ونکوور

تجربه ملیحه و دوستش از مواجهه با سیستم درمانی کانادا

تجربه مقداد از مراجعات مکرر به پزشک متخصص در کانادا برای درمان سنگ‌ کلیه

شرایط استفاده از سیستم درمانی کانادا برای مهاجران تازه‌وارد

وقتی یک مهاجر تازه‌وارد با استادی پرمیت یا ورک پرمیت یا به‌صورت PR وارد کانادا شود، برای ملاقات پزشک خانواده، مراجعه به بیمارستان و بستری، جراحی، زایمان و بسیاری از خدمات پزشکی دیگر پولی پرداخت نمی‌کند. این هزینه‌ها توسط دولت تامین می‌شوند.

اما شما باید در هر استان کانادا تحت پوشش بیمه استانی قرار بگیرید. معمولا در بیشتر استان‌ها در سه ماه اول پس از ورود، تحت پوشش بیمه دولتی قرار نمی‌گیرید. شما باید در این سه ماه انتظار، برای خود بیمه مسافرتی تهیه کنید. این مدت زمان ممکن است در برخی از استان‌ها بیشتر یا کمتر باشد.

بعد از پایان زمان انتظار، برای شما کارت سلامت کانادا (Care Card) صادر می‌شود. پس از دریافت کارت سلامت، تحت پوشش بیمه خدمات درمانی در کانادا قرار خواهید گرفت.

دریافت این کارت در برخی از استان‌ها رایگان است و در برخی دیگر از استان‌ها باید ماهانه مبلغ ناچیزی را پرداخت کنید (برای مثال ۸۰ تا ۱۰۰ دلار در ماه). افرادی که به‌صورت PR وارد کانادا می‌شوند، معمولا فقط در سال اول این مبلغ ناچیز را می‌پردازند.

افراد تحت تکفل و فرزندان مهاجران نیز تحت پوشش بیمه دولتی قرار می‌گیرند و از این بابت هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت.

بیمه دانشجویی در کانادا؛ آیا دانشجویان نیز تحت پوشش قرار می‌گیرند؟

دانشجویان بین‌المللی در کانادا می‌توانند به‌محض ورود به این کشور برای دریافت کارت سلامت کانادا درخواست دهند. البته در برخی از مناطق مانند کبک، مانیتوبا یا منطقه یوکان دانشجویان تحت پوشش بیمه دولتی قرار نمی‌گیرند و باید از طریق دانشگاه برای تهیه سایر طرح‌های بیمه‌ اقدام کنند.

توجه داشته باشید که داشتن بیمه درمانی برای تحصیل در کانادا اجباری است. معمولا پروسه بیمه گرفتن دانشجویان توسط خود دانشگاه انجام می‌شود. به‌طور‌معمول، دو نوع بیمه برای دانشجویان وجود دارد؛ یکی بیمه دولتی مربوط به هر استان و دیگری پلن‌های بیمه تکمیلی که دانشگاه ارائه می‌کند.

دانشجویان می‌توانند با تهیه بیمه‌های تکمیلی، هزینه مواردی مانند خرید دارو یا دندان‌پزشکی را نیز پوشش دهند. برای آشنایی بیشتر با بیمه دانشجویی پیشنهاد می‌کنیم مقاله «بیمه دانشجویی در کانادا» را بخوانید.

آیا افراد دارای ویزای کاری کانادا،‌ تحت پوشش بیمه دولتی قرار می‌گیرند؟

بله؛ در بیشتر استان‌های کانادا افرادی که با ویزای کاری به این کشور مهاجرت کرده‌اند، تحت پوشش بیمه دولتی کانادا قرار می‌گیرند. البته شرایط بیمه در استان‌های مختلف، متفاوت است.

چه مواردی تحت پوشش بیمه درمانی در کانادا قرار می‌گیرند؟

موارد تحت پوشش بیمه درمانی

تقریبا بیشتر خدمات پزشکی در کانادا تحت پوشش بیمه درمانی کانادا قرار می گیرند. برای افرادی که کارت سلامت کانادا را دریافت کنند، خدمات پزشکی پایین رایگان‌اند.

موارد خارج از پوشش بیمه درمانی

معمولا ساکنان کانادا برای پوشش دادن این‌گونه موارد از بیمه‌های تکمیلی خصوصی استفاده می‌کنند. هزینه تهیه انواع بیمه تکمیلی در کانادا به میزان پوشش بیمه بستگی دارد؛ اما چندان گران نیست که یک مهاجر نتواند از پس آن بر بیاید.

  • شرکت Manulife Financial Corp
  • شرکت Great-West Lifeco
  • شرکت Desjardins Group
  • شرکت Sun Life Financial
  • شرکت Fairfax Financial Holdings

بررسی جامع سیستم درمانی استان‌های مختلف کانادا

هر ۱۳ استان کانادا سیستم درمانی متفاوتی دارند که به‌طور مجزا عمل می‌کند. برای تحت پوشش قرار گرفتن در هر استان باید شرایط اقامتی متفاوتی داشته باشید.

در ادامه سیستم خدمات درمانی در هر یک از این استان‌ها را بررسی می‌کنیم:

سیستم درمانی استان بریتیش کلمبیا «Medical Services Plan» یا همان MSP نام دارد.

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان بریتیش کلمبیا:

کلیه مهاجران قانونی BC از‌جمله دانشجویان و افرادی که ورک پرمیت دارند، واجد شرایط دریافت کارت سلامت کانادا در این استان هستند.

به‌محض ورود به بریتیش کلمبیا باید برای برنامه MSP درخواست دهید تا بتوانید از پوشش خدمات درمانی بهره‌مند شوید. در این استان، طی سه ماه اول تحت پوشش بیمه دولتی نخواهید بود. در این دوره انتظارِ سه‌ماهه باید حتما یک بیمه سلامت موقت مانند Travel Insurance تهیه کنید.

ثبت‌نام برای MSP برای همه ساکنان این استان و همراهان آن‌ها اجباری است. برای واجد شرایط بودن باید حداقل ۶ ماه در سال را در این استان حضور داشته باشید. دانشجویان بین‌المللی استان بریتیش کلمبیا باید مبلغ ناچیزی را به‌صورت ماهانه به‌عنوان حق بیمه پرداخت کنند.

خدمات درمانی بریتیش کلمبیا: 

این بیمه اکثر خدمات پزشکی ضروری را به‌طور کامل پوشش می‌دهد؛ برخی از خدمات دندان‌پزشکی و چشم‌پزشکی اورژانسی نیز توسط بیمه MSP پوشش داده می‌شوند.

توجه: افراد کم‌درآمد (Low-income individuals) ممکن است واجد شرایط طرحی شوند که هزینه‌ خدماتی مانند طب سوزنی، کایروپراکتیک، ماساژ‌ درمانی، فیزیوتراپی و سایر مواردی که بیمه پایه پوشش نمی‌دهد را نیز پوشش دهد.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه دولتی استان BC

خدمات درمانی در انتاریو:

در استان انتاریو، بیمه سلامت عمومی به‌عنوان طرح بیمه درمانی انتاریو (OHIP) شناخته می‌شود. بیمه OHIP خدمات پزشکی ضروری و اولیه را به‌طور کامل پوشش می‌دهد. اما برای برخی از خدمات محدودیت‌هایی وجود دارد. برای مثال،‌ فقط دارندگان کارت سلامت انتاریو که بین ۱۹ تا ۶۵ سال سن دارند، می‌توانند سالی یک‌بار خدمات چشم‌پزشکی رایگان دریافت کنند.

بیمه دولتی انتاریو خدمات زیر را پوشش نمی‌دهد:‌

  • داروهای تجویزی (به‌جز داروهایی که درون محیط بیمارستان برای بیمار تجویز می‌شوند)
  • خدمات دندان‌پزشکی
  • هزینه خرید عینک یا سایر تجهیزات پزشکی
  • عمل جراحی زیبایی

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان انتاریو:

افرادی که با ورک پرمیت یا اقامت دائم وارد انتاریو می‌شوند، به‌محض ورود به این استان باید برای دریافت کارت OHIP اقدام کنند. بر‌اساس اعلام مقامات انتاریو، دیگر لازم نیست مهاجران تازه‌وارد برای دریافت کارت سلامت ۳ ماه انتظار بکشند و پوشش بیمه از روز اول آغاز می‌شود.

با‌این‌حال، هنوز هم پیشنهاد می‌کنیم برای هفته‌های ابتدایی بیمه مسافرتی تهیه کنید.

دانشجویان بین‌المللی انتاریو واجد شرایط طرح بیمه درمانی استانی انتاریو نیستند. اما همه دانشگاه‌ها و کالج‌های این استان طرح‌های بیمه درمانی را با هزینه مناسب در دسترس دانشجویان بین‌المللی قرار می‌دهند. دانشگاه‌های دولتی عموما بیمه درمانی را از طریق طرح بیمه سلامت دانشگاه (UHIP) ارائه می‌کنند.

توجه: برای اینکه واجد شرایط دریافت این بیمه باشید، باید حداقل ۱۵۳ روز از ۱۸۳ روز اول خود در کانادا را به‌صورت فیزیکی در این استان حضور داشته باشید.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه درمانی انتاریو OHIP

سیستم درمانی کانادا در کبک کمی متفاوت است. در کبک، سازمانی که مسئولیت مدیریت خدمات بهداشتی و بیمه درمانی را بر‌عهده دارد، به‌اختصار RAMQ نامیده می‌شود. این سازمان بر طرح بیمه درمانی استانی کبک (QHIP) و همچنین طرح بیمه عمومی داروهای تجویزی (این طرح مخصوص کسانی است که از طرف یک کارفرما تحت پوشش بیمه خرید دارو نیستند) نظارت دارد.

در کبک،‌ بر‌خلاف استان‌های دیگر کانادا، داشتن پوشش بیمه داروهای نسخه‌ای اجباری است؛ بنابراین اگر از طرف یک کارفرمای کانادایی یا بیمه‌گر خصوصی پوشش خرید دارو ندارید، باید برای طرح بیمه داروهای نسخه‌ای درخواست دهید.

خدمات درمانی در کبک: 

به‌طور‌کلی، دو نوع طرح بیمه درمانی دولتی در کبک وجود دارند که عبارت‌اند از:

طرح بیمه درمانی کبک (QHIP):‌ این بیمه اکثر خدمات پزشکی ضروری از‌جمله برخی از خدمات دندان‌پزشکی و بینایی‌سنجی اورژانسی را نیز پوشش می‌دهد.

طرح بیمه عمومی داروهای تجویزی: این طرح دولتی ویژه افرادی است که توسط کارفرما یا بیمه‌گر خصوصی برای تهیه دارو بیمه نشده‌اند. شما می‌توانید با پرداخت حق بیمه سالانه خود را تحت پوشش این طرح بیمه قرار دهید.

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان کبک:
برای اینکه واجد شرایط بیمه دولتی استان کبک شوید، باید به‌صورت قانونی به این استان مهاجرت کرده باشید و نشان دهید که حداقل ۱۸۳ روز از سال اول را در کبک حضور خواهید داشت. همچنین، مهاجران در سه ماه اول تحت پوشش بیمه دولتی قرار نمی‌گیرند و بهتر است برای این مدت انتظار بیمه مسافرتی تهیه کنند.

دانشجویان بین‌المللی تحت پوشش بیمه استانی دولت کبک قرار نمی‌گیرند و باید یکی از طرح‌های بیمه‌ای که دانشگاه در دسترس آن‌ها قرار می‌دهد را انتخاب کنند؛ یا اینکه از یک شرکت بیمه خصوصی برای خود بیمه بخرند.

پیشنهاد می‌شود که مهاجران تازه‌وارد در اولین روزهای حضور در استان کبک برای دریافت کارت RAMQ درخواست دهند.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه دولتی استان کبک

در آلبرتا خدمات درمانی، تحت برنامه‌ای با نام بیمه مراقبت‌های بهداشتی آلبرتا (AHCIP) ارائه می‌شوند.

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان آلبرتا:

همه مهاجران قانونی آلبرتا از‌جمله افرادی که ورک پرمیت یا استادی پرمیت دارند، در‌صورتی‌که قصد داشته باشند حداقل ۱۲ ماه در این استان اقامت کنند، واجد شرایط دریافت بیمه AHCIP خواهند بود.

البته در طول سال اول، مهاجران تازه‌وارد باید حداقل ۱۸۳ روز در استان آلبرتا حضور داشته باشند. همچنین، مهاجران نباید برای دریافت بیمه استان‌های دیگر اقدام کرده باشند.

اگر قصد مهاجرت به استان آلبرتا را دارید، باید ظرف ۳ ماه از دریافت اجازه اقامت خود در این استان برای بیمه «AHCIP» درخواست دهید. در این مدت انتظار سه‌ماهه می‌توانید بیمه مسافرتی تهیه کنید.

خدمات درمانی آلبرتا:

سیستم درمانی دولتی آلبرتا همه خدمات ضروری پزشکی از‌جمله برخی از خدمات دندان‌پزشکی و چشم‌پزشکی اورژانسی (مثلا وقتی دندان شما در یک تصادف می‌شکند) را نیز پوشش می‌دهد. برای مثال، همه ساکنان بین ۱۸ تا ۶۵ سال در آلبرتا واجد شرایط یک معاینه رایگان کامل چشم و درمان آن در سال می‌شوند.

اطلاعات بیشتر درباره سیستم درمانی AHCIP استان آلبرتا

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان مانیتوبا:

دارندگان اقامت دائم کانادا، شهروندان و افرادی که ورک پرمیت معتبر دارند، با دریافت کارت سلامت مانیتوبا می‌توانند بسیاری از خدمات درمانی را به‌صورت رایگان دریافت کنند. برای دریافت این کارت باید نشان دهید که قصد دارید حداقل ۶ ماه (۱۸۳ روز) در این استان اقامت داشته باشید و برای خود خانه تهیه کنید.

بعد از تکمیل درخواست برای بیمه درمانی کانادا در مانیتوبا، پس از حدود سه ماه تحت پوشش بیمه قرار خواهید کرد. در این سه ماه انتظار بهتر است یک بیمه سلامت خصوصی (بیمه مسافرتی) برای خود و همراهانتان تهیه کنید.

توجه داشته باشید که از تاریخ ۱ سپتامبر ۲۰۱۸، افرادی که با استادی پرمیت وارد استان مانیتوبا می‌شوند، تحت پوشش بیمه دولتی این استان قرار نمی‌گیرند. معمولا خود دانشگاه برای دانشجویان طرح‌های بیمه‌ای را در نظر می‌گیرد.

برای مثال، دانشگاه مانیتوبا به دانشجویان بین‌المللی خود طرح «سلامت دانشجویان بین‌المللی مانیتوبا» (MISHP) را ارائه می‌دهد که هزینه‌های درمانی پایه دانشجویان توسط آن پوشش داده می‌شوند. برای دانشجویان این استان امکان تهیه بیمه‌های تکمیلی نیز وجود دارد.

دارندگان ویزای توریستی هم تحت پوشش بیمه دولتی مانیتوبا قرار نخواهند گرفت.

خدمات درمانی مانیتوبا:

سیستم درمانی کانادا در استان مانیتوبا برخی از امور خاص چشم‌پزشکی و دندان‌پزشکی اورژانسی را نیز پوشش می‌دهد.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه دولتی استان مانیتوبا

کلیه مهاجرانی که به‌صورت قانونی به استان نیوبرانزویک مهاجرت می‌کنند، تحت پوشش بیمه درمان دولتی این استان قرار می‌گیرند. شما می‌توانید با دریافت کارت سلامت نیوبرانزویک از خدمات درمانی رایگان بهره‌مند شوید.

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان نیوبرانزویک:

  • شهروندان کانادایی، دارندگان کارت اقامت دائم و کلیه مهاجرانی که به‌صورت قانونی در کانادا هستند و قصد دارند در این استان اقامت داشته باشند.
  • دانشجویان بین‌المللی که در این استان تحصیل و زندگی می‌کنند.

نکته: افرادی که با ویزای توریستی به نیوبرانزویک سفر کرده‌اند، تحت پوشش بیمه دولتی قرار نمی‌گیرند.

در استان نیوبرانزویک نیز طی سه ماه اولِ پس از ورود به استان تحت پوشش بیمه نخواهید بود و در این مدت باید برای خود یک بیمه مسافرتی ۳ ماهه تهیه کنید.

خدمات درمانی نیوبرانزویک:

خدمات درمانی در این استان بسته به شهری که در آن زندگی می‌کنید،‌ به دو منطقه مختلف تقسیم می‌شود؛ یکی شبکه بهداشت منطقه Vitalité و دیگری شبکه بهداشت منطقه Horizon. البته خدمات درمانی و میزان پوشش بیمه در هر دو منطقه تقریبا مشابه یکدیگر هستند.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه درمانی نیوبرانزویک

طرح مراقبت‌های بهداشتی استان نیوفاندلند و لابرادور (MCP)، یک طرح بیمه دولتی است که هزینه‌های درمانی ساکنان این استان را پوشش می‌دهد.

برای اینکه تحت پوشش این بیمه قرار بگیرید، باید کارت MCP دریافت کنید.

خوشبختانه کلیه افرادی که به‌صورت قانونی به نیوفاندلند و لابرادور مهاجرت کرده‌اند (از‌جمله افرادی که ویزای کاری یا تحصیلی دارند)، می‌توانند برای دریافت کارت MCP اقدام کنند.

طبق قانون بیمه درمانی این استان،‌ افراد زیر واجد شرایط بیمه دولتی هستند:

«افرادی که به‌صورت قانونی حق اقامت و ماندن در کانادا را دارند، در نیوفاندلند و لابرادور خانه داشته و معمولا در این استان حضور دارند؛ البته افرادی که با ویزای توریستی به این استان سفر کرده‌اند، تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند.»

مقامات نیوفاندلند و لابرادور مانند سایر استان‌های کانادا برای تحت پوشش بیمه MCP قرار گرفتن، زمان انتظاری در نظر نگرفته‌اند. اما ممکن است از شما خواسته شود با ارائه مدارکی مانند اجاره‌نامه خانه، ثابت کنید که قصد ماندن در این استان را دارید.

افرادی که ویزای کاری دارند نیز باید شغل تمام‌وقت داشته و حداقل ۱۲ ماه در این استان حاضر باشند.

اطلاعات بیشتر درباره سیستم درمانی MCP

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان نوا اسکوشیا:

همه افرادی که به‌صورت قانونی به استان نوا اسکوشیا مهاجرت می‌کنند، تحت پوشش بیمه دولتی این استان قرار می‌گیرند. به‌محض ورود به نوا اسکوشیا باید برای دریافت کارت سلامت نوا اسکوشیا (MSI)‌ اقدام کنید.

  • افراد دارای ورک پرمیت (با اعتبار حداقل ۱۲ ماه) از همان روز اول واجد شرایط درخواست بیمه MSI هستند. پوشش بیمه نیز از همان تاریخ ورود به استان یا تاریخ صدور ورک پرمیت آغاز می‌شود.
  • افرادی که با استادی پرمیت (با حداقل ۱۲ ماه اعتبار) وارد نوا اسکوشیا می‌شوند، می‌توانند در اولین روز از سیزدهمین ماه بعد از تاریخ ورود به استان، به‌عنوان دانشجو برای بیمه MSI درخواست دهند. دانشجویانی که در ماه جولای به نوا اسکوشیا می‌رسند، نمی‌توانند تا آگوست سال بعد درخواست دهند.

اما روند درخواست و دریافت کارت سلامت ممکن است مدتی طول بکشد؛ بنابراین کار عاقلانه این است که شما برای هفته‌ها یا ماه‌های ابتدایی مهاجرت خود بیمه مسافرتی تهیه کنید.

برای تحت پوشش این بیمه قرار گرفتن باید نشان دهید که قصد دارید حداقل ۱۸۳ روز از سال را در این استان سپری کنید. اگر بیش از ۷ ماه در نوا اسکوشیا غیبت داشته باشید، واجد شرایط دریافت کارت سلامت MSI نخواهید بود.

خدمات درمانی نوا اسکاشیا:

MSI هزینه کلیه خدمات پایه و ضروری پزشکی را پوشش می‌دهد. حتی برخی از خدمات دندان‌پزشکی و چشم‌پزشکی اورژانسی نیز پوشش داده می‌شوند.

برای افرادی که زیر ۱۴ سال سن دارند، مراقبت‌های معمول دندان‌پزشکی رایگان‌اند. کودکان زیر ۱۰ سال و افراد بالای ۶۴ سال نیز هر دو سال یک‌بار حق معاینه و درمان رایگان چشم را دارند.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه استان نوا اسکوشیا

در جزیره پرنس ادوارد سازمان «Health PEI» مسئولیت ارائه خدمات بیمه درمانی به ساکنان را بر‌عهده دارد.

افراد واجد شرایط بیمه درمانی جزیره پرنس ادوارد:

برای اینکه تحت پوشش بیمه پرنس ادوارد قرار بگیرید،‌ باید مقیم قانونی این استان باشید. روند درخواست برای دریافت کارت سلامت PEI ممکن است حدود ۸ هفته طول بکشد. به همین دلیل،‌ معمولا مهاجران برای هفته‌های ابتدایی مهاجرت بیمه مسافرتی تهیه می‌کنند.

همه ساکنان قانونی جزیره پرنس ادوارد از‌جمله دانشجویان (و افراد تحت تکفل آن‌ها) واجد شرایط درخواست بیمه دولتی این استان هستند. البته شما باید با ارائه مدارک اقامتی خود ثابت کنید که در این استان اقامت خواهید داشت.

نکته: دانشجویانی که در استادی پرمیت آن‌ها اجازه کار Off Campus درج نشده باشد، واجد شرایط اخذ بیمه دولتی این منطقه نیستند.

خدمات درمانی در جزیره پرنس ادوارد:

هنگامی که کارت سلامت PEI را دریافت کنید، هزینه بسیاری از خدمات پزشکی ضروری مانند مراجعه به پزشک، هزینه‌های تشخیص، بستری و عمل‌های جراحی توسط بیمه پرداخت خواهند شد. اما بیمه PEI موارد زیر را پوشش نمی‌دهد:

  • دندان‌پزشکی بزرگسالان
  • چشم‌پزشکی و خرید عینک
  • خرید وسایل پزشکی مانند سمعک یا عصا
  • خرید دارو

اطلاعات بیشتر درباره بیمه سلامت جزیره پرنس ادوارد

خدمات درمانی در ساسکاچوان:

در استان ساسکاچوان همه مراقبت‌های بهداشتی توسط اداره بهداشت ساسکاچوان (SHA) مدیریت و نظارت می‌شوند. مانند سایر استان‌ها، در ساسکاچوان نیز با داشتن کارت سلامت بسیاری از خدمات پزشکی رایگان خواهند بود.

علاوه‌بر این خدمات، موارد دیگری مانند فیزیوتراپی، ماموگرافی زنان ۵۰ تا ۶۹ سال، واکسیناسیون، آزمایش HIV، درمان سوء‌مصرف مواد و خدمات روان‌شناسی نیز توسط بیمه ساسکاچوان پوشش داده می‌شوند.

افراد واجد شرایط بیمه درمانی استان ساسکاچوان: 

کلیه مهاجران تازه‌وارد به ساسکاچوان از‌جمله دانشجویان می توانند از بیمه خدمات درمانی دولتی بهره‌مند شوند. برای دریافت این بیمه باید ثبت‌نام کرده و کارت سلامت دریافت کنید. معمولا یک دوره انتظار سه‌ماهه برای گرفتن این کارت وجود دارد؛ پیشنهاد ما این است که برای سه ماه اول بیمه مسافرتی بخرید.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه استان ساسکاچوان

افراد واجد شرایط بیمه درمانی در نورث‌وست تریتوریز:

یک فرد باید ساکن قلمروهای شمال‌ غربی کانادا (NWT) باشد تا واجد شرایط بیمه درمانی NWT شود. اگر به‌عنوان مهاجر ۳ ماه در این منطقه زندگی کنید، مقیم محسوب شده و واجد شرایط بیمه خدمات درمانی این منطقه قرار خواهید گرفت. دانشجویان هم تحت پوشش بیمه NWT هستند.

شما باید پس از ورود به نورث‌وست تریتوریز، برای اخذ کارت سلامت NWT درخواست دهید تا پس از حدود ۳ ماه تحت پوشش قرار بگیرید. فرم درخواست را می‌توان از بیمارستان‌ها یا کلینیک‌ها و مراکز بهداشتی تهیه کرد.

خدمات درمانی:

بیمه دولتی نورث‌وست تریتوریز موارد زیر را پوشش نمی‌دهد:

  • خرید دارو
  • خرید عینک
  • دندان‌پزشکی
  • خرید لوازم پزشکی

البته این موارد را نیز می‌توان با تهیه بیمه‌های تکمیلی تحت پوشش درآورد.

برای اینکه تحت پوشش این بیمه قرار بگیرید، باید اثبات کنید که در منطقه NWT زندگی می‌کنید و حداقل ۱۵۳ روز از سال اول را در این منطقه حضور خواهید داشت.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه درمانی نورث‌وست تریتوریز

افراد واجد شرایط بیمه درمانی در منطقه نوناووت:

افرادی که کارت سلامت نوناووت (Nunavut) را دریافت کنند، برای اکثر خدمات درمانی در این منطقه هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد. دانشجویان و افرادی که با ویزای کاری معتبر به این منطقه از کانادا مهاجرت کرده‌اند نیز می توانند برای دریافت کارت سلامت نوناووت درخواست دهند. البته اعتبار استادی پرمیت یا ورک پرمیت آن‌ها باید بیش از یک سال باشد.

برای واجد شرایط بودن،‌ باید علاوه‌بر مدارک مهاجرتی،‌ مدرکی ارائه کنید که نشان دهد قصد دارید حداقل ۱۲ ماه این منطقه را برای سکونت خود برگزینید.

برای دریافت بیمه سلامت، باید به‌‌محض ورود به نوناووت ثبت‌نام کنید.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه درمانی نوناووت

افراد واجد شرایط بیمه درمانی در یوکان: 

مهاجرانی که به‌تازگی وارد یوکان شده‌اند، پس از گذشت سه ماه واجد شرایط دریافت بیمه مراقبت‌های بهداشتی این قلمرو می‌شوند؛ بنابراین برای سه ماه ابتدایی بهتر است از یک شرکت خصوصی بیمه مسافرتی تهیه کنید.

برای دریافت بیمه دولتی یوکان باید وضعیت مهاجرتی شفافی داشته باشید، برای خود در این منطقه خانه تهیه کنید و بیش از ۶ ماه از سال اول را در این قلمرو حضور داشته باشید.

  • افرادی که با ویزای کاری با حداقل ۱ سال اعتبار به یوکان مهاجرت کرده‌اند، واجد شرایط دریافت بیمه دولتی این منطقه هستند.
  • افرادی که با ویزای تحصیلی به یوکان مهاجرت کرده‌اند، واجد شرایط دریافت بیمه دولتی این منطقه نیستند.

اطلاعات بیشتر درباره بیمه دولتی یوکان

اگر در کانادا بیمار شدیم چه کنیم؟ آشنایی با روند درمان در کانادا

در کانادا وقتی یک شهروند بیمار می‌شود و به خدمات پزشکی نیاز پیدا می‌کند، معمولا با توجه به شرایط خود مراحل زیر را طی می‌کند:

۱. مراجعه به پزشک خانواده یا Walk-in Clinic

معمولا اولین نقطه تماس کانادایی‌ها با سیستم درمانی این کشور، مراجعه به پزشک خانواده است. البته گزینه دیگری نیز وجود دارد: مراجعه به نزدیک‌ترین Walk-in Clinic. معمولا پزشک خانواده بیمار را معاینه و شرایط او را ارزیابی کرده و بعد برنامه درمانی را به وی ارائه می‌کند.

نکته اول: افرادی که هنوز پزشک خانواده ندارند، در‌ مواقع غیر‌اورژانسی می‌توانند برای درمان به Walk-in Clinic‌ها یا مراکز بهداشت محلی (Community Health Centre) مراجعه کنند. در این کلینیک‌ها به افرادی که پزشک خانواده ندارند یا نمی‌توانند به او مراجعه کنند، خدمات درمانی ارائه می‌شوند.

نکته دوم: ویزیت شدن به‌صورت آنلاین در اکثر استان‌های کانادا مرسوم است. در این روش، پزشک خانواده یا کلینیک به شما وقت جلسه آنلاین می‌دهد. در این جلسه، پزشک علائم بیمار را می‌پرسد و بر‌اساس آن روند درمانی را مشخص می‌کند.

صف انتظار برای ارائه خدمات درمانی در کانادا در یک walk-in clinic
صف انتظار در یک Walk-in Clinic در شهر ونکوور

در‌صورت نیازِ بیمار به بررسی‌های بیشتر، پزشک خانواده یا دکترِ walk-in clinic، وی را به یک پزشک متخصص ارجاع می‌دهد. دسترسی به پزشکان متخصص در کانادا فقط از طریق ارجاع پزشک خانواده امکان‌پذیر خواهد بود و شما نمی‌توانید خودتان به‌طور شخصی به متخصصان مراجعه کنید.

در‌صورت نیاز بیمار به بستری شدن در بیمارستان یا جراحی، پزشک متخصص بیمار را برای درمان به بیمارستان ارجاع می‌دهد.

مراجعه به اورژانس

در‌ مواقع اورژانسی، افراد می‌توانند مستقیما برای دریافت مراقبت‌های پزشکی فوری به نزدیک‌ترین بخش اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کنند. خدمات اورژانس در کانادا در ۷ روز هفته و به‌صورت ۲۴ ساعته در دسترس است.

البته توجه داشته باشید که اورژانس‌های کانادا زمان انتظار دارند و ممکن است بسته به شرایط خود از ۴ تا حتی ۲۴ ساعت برای درمان در اورژانس معطل شوید.

اگر تحت پوشش بیمه درمانی در کانادا باشید، کلیه این مراحل برای شما رایگان خواهند بود.

چگونه در کانادا پزشک خانواده پیدا کنیم؟

یکی از اولین اقداماتی که باید پس از ورود به کانادا انجام دهید، انتخاب پزشک خانواده (Family physicians) است.

توصیه‌های پزشکی مهم برای مهاجران تازه‌وارد به کانادا

ایستگاه تجربه

قبل از آمدن به کانادا همه دندان‌های خود را درمان کنید!

پیشنهاد می‌کنیم آخرین کار شما در ایران، رفتن به دندان‌پزشکی باشد. توجه داشته باشید هزینه‌های دندان‌پزشکی در کانادا بسیار بالاست؛ برای مثال،‌ یک ایمپلنت ساده در کانادا چیزی بین ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار هزینه خواهد داشت. اما همین کار در ایران با هزینه بسیار کمتری انجام می‌شود.

همچنین، اگر قصد خرید عینک جدید دارید، حتما در ایران چشم‌پزشکی بروید و عینکتان را تعویض کنید تا در هزینه‌های شما در کانادا صرفه‌جویی شود.

بیمه مسافرتی را از کجا بگیریم؟ ایران یا کانادا؟

بیمه مسافرتی کانادا (Travel Insurance) را هم می‌توانید از شرکت‌های ایرانی تهیه کنید و هم از شرکت‌های بیمه کانادایی. اما توجه داشته باشید که وقتی این بیمه را از ایران می‌گیرید، اگر در کانادا به خدمات پس از فروش یا پیگیری نیاز داشته باشید، شاید کمی به مشکل بخورید.

وقتی بیمه مسافرتی را از یک شرکت کانادایی تهیه کنید، آن شرکت همیشه در دسترس شماست و در‌صورت بروز مشکل راحت‌تر می‌توانید برای پیگیری اقدام کنید.

معرفی سایر بیمه‌های درمانی در کانادا

به‌منظور پوشش دادن هزینه‌های خدمات درمانی که تحت پوشش بیمه دولتی کانادا قرار نمی‌گیرند، می‌توانید برخی از طرح‌های بیمه درمان تکمیلی در کانادا را تهیه کنید. معمولا بیمه‌های تکمیلی مواردی مانند خدمات ویژه پرستاری، خدمات آمبولانس، ویلچر، خرید تجهیزات پزشکی، دندان‌پزشکی و بینایی‌سنجی را پوشش می‌دهند.

نکته: در‌صورتی‌که در کانادا کار می‌‌کنید، قبل از خرید بیمه‌ تکمیلی حتما بیمه محل کار خود را بررسی کنید تا طرحی که قبلا داشته‌اید را دوباره خریداری نکنید.

معمولا وقتی فردی در کانادا به بیماری‌های صعب‌العلاج مبتلا می‌شود، دولت هزینه‌های پزشک، بستری، جراحی و درمان فرد را پرداخت می‌کند؛ اما دولت هزینه‌های زندگی، اجاره خانه و این دست از هزینه‌های فرد بیمار را پوشش نمی‌دهد.

ساکنان کانادا می‌توانند برای چنین شرایطی، از قبل بیمه بیماری‌های صعب‌العلاج (Critical Illness Insurance) را تهیه کنند. با داشتن این بیمه، در‌صورت ابتلا به یک بیماری صعب‌العلاج، شرکت بیمه‌گر هزینه‌های لازم برای زندگی فرد را به‌صورت Tax Free و یک‌جا به او پرداخت می‌کند.

بیماری‌های صعب‌العلاج در کانادا ۲۵ مورد هستند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • انواع سرطان
  • آلزایمر
  • حمله قلبی
  • سکته مغزی
  • MS
  • برخی از بیماری‌های کلیه

میزان پوشش هزینه‌ها به طرحی که انتخاب می‌کنید، بستگی دارد. پیشنهاد می‌کنیم قبل از امضای قرارداد با شرکت‌های بیمه، حتما متن قرارداد و میزان پوشش بیمه را به‌خوبی مطالعه کنید.

اگر برای مراقبت از خودتان دچار ناتوانی شوید یا برای مدیریت روزانه فعالیت‌های خود به کمک نیاز داشته باشید، بیمه مراقبت‌های طولانی‌مدت هزینه‌های مورد‌نیازتان را پوشش می‌دهد. این بیمه ممکن است هزینه‌های مراقبت از شما در مراکز مراقبتی یا هزینه‌های ناشی از یک حادثه یا بیماری را پوشش دهد.

با این بیمه بسیاری از خدمات مراقبت در منزل (مانند پرستار خانگی) نیز پوشش داده می‌شوند. اگر قصد خرید Long-term care insurance را دارید، حتما قرارداد را مطالعه کنید و از میزان پوشش شرکت بیمه مطمئن شوید.

بیمه از کار افتادگی، از ساکنان کانادا و خانواده آن‌ها در برابر یک بیماری یا حادثه غیر‌منتظره محافظت می‌کند؛ حادثه‌ای که باعث شود شما قادر به کار یا کسب درآمد در کانادا نباشید.

به‌طور‌کلی، بیمه از کار افتادگی تحت شرایط زیر بین ۶۰ تا ۸۵ درصد از درآمد افرادِ از‌کار‌افتاده را جایگزین می‌کند:

  • بیمه‌شده به‌طور موقت نمی‌تواند کار کند.
  • به‌دلیل آسیب در یک حادثه یا بیماری برای همیشه از کار افتاده است.

بسیاری از کارفرماهای کانادایی این طرح بیمه را به کارکنان خود ارائه می‌دهند. با‌این‌حال، شما می‌توانید در‌صورت تمایل، بیمه از کار افتادگی را از یکی از شرکت‌های خصوصی بیمه در کانادا تهیه کنید.

بیمه عمر یک بیمه درمانی نیست؛ اما یکی از پر‌تقاضا‌ترین بیمه‌ها میان شهروندان کانادایی محسوب می‌شود. این بیمه به بازماندگان افرادی که از دنیا می‌روند کمک می‌کند تا با تاثیرات مالی مرگ آن‌ها مقابله کنند. این کمک شامل یک‌بار پرداخت بدون مالیات به بازماندگان متوفی است.

بازماندگان متوفی می‌توانند از این پول برای پوشش هزینه‌های زیر استفاده کنند:

  • جایگزین کردن درآمد متوفی برای اینکه خانواده او استانداردهای زندگی خود را حفظ کنند.
  • تامین هزینه‌های زندگی افراد تحت تکفل و فرزندان پس از مرگ
  • تامین هزینه‌های تشییع جنازه
  • پرداخت بدهی‌های باقی‌مانده متوفی

بیمه عمر در کانادا، هم به حفاظت از خانواده بیمه‌شده پس از مرگ کمک می‌کند و هم می‌تواند یک سرمایه‌گذاری عالی برای خود فرد باشد؛ چرا که بیمه‌شده می‌تواند پس از بازنشستگی، خودش از مبلغ این بیمه برداشت و استفاده کند.

اما چطور برای دریافت بیمه درمانی در کانادا اقدام کنیم؟

اولین گام برای دسترسی به بیمه درمانی کانادا این است که تحقیق کنید آیا واجد شرایط دریافت کارت سلامت کانادا در هر استان هستید یا خیر. اگر واجد شرایط هستید، روند ثبت‌نام مخصوص به استان یا منطقه خود را دنبال کنید.

به یاد داشته باشید که برای پوشش دادن هزینه‌های مواردی مانند خرید دارو، دندان‌پزشکی یا چشم‌پزشکی، ممکن است لازم باشد برای تهیه بیمه تکمیلی خصوصی اقدام کنید. افرادی که واجد شرایط بیمه دولتی کانادا نیستند نیز باید بیمه درمانی خصوصی تهیه کنند.

خوشبختانه بیشتر مهاجران قانونی کانادا تحت پوشش بیمه دولتی قرار می‌گیرند.

وضعیت درمان در کانادا؛ فاجعه یا عالی؟

در این مقاله از صفر تا صد سیستم درمانی کانادا را بررسی کردیم و با نقاط قوت و ضعف‌های این سیستم آشنا شدیم. واقعیت این است که وضعیت پزشکی در کانادا چندان مساعد نیست. بزرگ‌ترین مزیت نظام سلامت کانادا رایگان بودن بیشتر خدمات درمانی در این کشور است.

از طرف مقابل، طولانی بودن روند درمان و زمان‌های انتظار طولانی برای دیدن پزشکان، انجام آزمایشات یا بستری شدن، مردم و مهاجران کانادا را آزار می‌دهد. شاید با تسهیل فرایند مهاجرت پزشکان متخصص به کانادا در آینده، مشکل سیستم درمانی این کشور برای همیشه درمان شود!

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب زندگی در کانادا

در پایان، اگر در رابطه با ارائه خدمات درمانی در کانادا سوالی دارید، آن را زیر همین مقاله در قالب کامنت از ما بپرسید. کارشناسان ویزا موندیال در اسرع‌وقت پاسخ شما عزیزان را خواهند داد.

سوالات متداول

داشتن بیمه مسافرتی برای مهاجرت به کانادا اجباری نیست؛ اما با توجه به اینکه بیمه دولتی در بیشتر استان‌های این کشور بعد از ۳ ماه فعال می‌شود، حتما باید برای ماه‌ها اول مهاجرت یک بیمه مسافرتی تهیه کنید.

بریتیش کلمبیا. میانگین امید به زندگی در این استان نیز با حدود ۸۲ سال، یکی از برترین‌ها در دنیا محسوب می‌شود.

برای افرادی که واجد شرایط بیمه درمان در کانادا هستند و کارت سلامت کانادا را دریافت کرده‌اند، انجام مواردی مانند عمل جراحی و بستری رایگان‌اند.

هزینه بیمه درمانی دولتی در کانادا توسط مالیات تامین می‌شود؛ بنابراین برای شهروندان این کشور رایگان است. اما بیمه درمانی خصوصی در کانادا سالانه حدود ۷۵۶ دلار یا ۶۳ دلار در ماه هزینه خواهد داشت.

به‌عنوان یک مهاجرت تازه‌وارد، در بیشتر استان‌های کانادا می‌توانید برای دسترسی به بیمه درمانی در کانادا درخواست دهید. از طریق بیمه دولتی این کشور بسیاری از خدمات درمانی در کانادا برای مهاجران رایگان می‌شوند. البته شرایط هر استان برای مهاجران متفاوت است.

برای افرادی که کارت سلامت کانادا را دریافت کرده باشند، درمان سرطان در این کشور رایگان است.

افرادی که قصد دارند برای درمان یک بیماری خاص به کانادا سفر کنند، می‌توانند با مکاتبه با یک پزشک معتبر در کانادا و ارائه مدارک پزشکی، از وی دعوتنامه بگیرند و بعد برای اخذ ویزای توریستی کانادا (برای دوره درمان) اقدام کنند. این افراد باید ثابت کنند که امکان درمان بیماری آن‌ها در ایران وجود ندارد و از پس هزینه‌های درمان خود نیز بر می‌آیند.

خیر؛ بیمه دولتی در کانادا محدودیت هزینه و سقف پوشش ندارد.

خیر. بیمه دولتی کانادا خدماتی مانند دندان‌پزشکی و بینایی‌سنجی را پوشش نمی‌دهند. اما در برخی از استان‌ها خدمات دندان‌پزشکی اورژانسی رایگان هستند.

خیر؛ هر کسی که تحت پوشش بیمه درمانی کانادا قرار بگیرد، خدمات و پوشش هزینه یکسانی دریافت می‌کند.

بله؛ برای افرادی که تحت پوشش بیمه درمانی دولتی هستند، زایمان در کانادا رایگان است.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

مرتضی هماپور

مقالات وبسایت ویزا موندیال توسط مشاور رسمی مهاجرت کانادا (RCIC)، مرتضی هماپور، بررسی و تایید می‌شوند. ما همواره در تلاشیم تا اطلاعاتی دقیق، به‌روز و قابل اعتماد در زمینه مهاجرت را در اختیار شما قرار دهیم.

من امیرعباس هستم. اینجا در ویزا موندیال به‌عنوان کارشناس محتوا فعالیت می‌کنم. در سال ۹۷ مدرک کارشناسی‌ارشد خودم رو در رشته مدیریت بازاریابی گردشگری از دانشگاه علامه طباطبایی گرفتم و بیش از ۵ ساله که در حوزه بازاریابی محتوایی کار می‌کنم. با ترکیب دانش خودم در حوزه‌های گردشگری و مهاجرت و تخصصم در حوزه محتوا، تلاش می‌کنم تا اطلاعاتی موثق و کاربردی درباره مهاجرت در اختیار شما قرار بدم.

راستی تو روزهای تعطیل می‌تونید من رو تو کوه، جنگل، کویر، لب دریا و کلا توی طبیعت پیدا کنید.

برای مهاجرت نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کانادا، آلمان و آمریکاست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

تیم ویزا موندیال
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها