ویزا موندیال - visa mondial
Search
Close this search box.

تحصیل در آمریکا

تحصیل در آمریکا

صفر تا صد تحصیل در آمریکا ۲۰۲۱
 اگر شما هم دوست دارید در این کشور تحصیل کنید و جزو افراد برجسته‏ دنیا شوید، ما در این مسیر به شما کمک می کنیم. در این مقاله صفر تا صد تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا را مورد بررسی قرار می‌دهیم. این مقاله توسط مشاورین و کارشناسان باتجربه تحصیل در آمریکا نوشته شده است.

سوالی بدون پاسخ نمیگذاریم!
در پایان سوالات متداول که توسط کارشناسان تحصیل در آمریکا پاسخ داده شده‌اند را بخوانید و اگر سوالی دارید بپرسید.      پرسش سوال

فهرست

مهاجرت تحصیلی به آمریکا

یکی از روش‌های مهاجرت به آمریکا، مهاجرت از طریق تحصیل است. به جرات می‌توان گفت که این روش یکی از راحت‌ترین راه‌ها برای مهاجرت به این کشور است. کشور آمریکا با داشتن دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی معتبر که اکثر آن‌ها جزو رتبه‌های برتر جهانی هستند، اولین مقصد تحصیلی بسیاری از دانشجویان در سراسر جهان است.

دانشجویان ایرانی از گذشته تا به امروز در رقابت برای ورود به دانشگاه‌های برتر آمریکا خوش درخشیده‌اند و بسیاری از آن‌ها همچون مریم میرزاخانی، فیروز نادری، نیما ارکانی و علی خادم حسینی به دانشمندان و محققان بزرگی تبدیل شده‌اند.

در این مقاله همه اطلاعاتی را که برای مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل نیاز دارید، توضیح داده‌ایم.

مزایای تحصیل در آمریکا

  • اولین مقصد دانشجویان بین المللی جهان با بیش از ۸۰۰,۰۰۰ دانشجوی خارجی
  • سومین کشور دنیا از نظر وسعت و جمعیت
  • بزرگترین اقتصاد جهان با پیشرفته ترین تکنولوژی
  • دارای برخی از با کیفیت ترین موسسات آموزشی
  •  موقعیت های تحقیقاتی عالی برای دانشجویان

سیستم آموزشی آمریکا

سیستم اجرایی آموزشی آمریکا در سه سطح عمل می‌کند: دبستان (از سن ۵ تا ۱۱ یا ۵ تا ۱۲)، متوسطه (معمولا ۱۲ تا۱۸) و بعد از متوسطه یا دوره سوم (بالای ۱۸ سال). دانش آموزان باید تا سن ۱۶ سالگی در مدرسه تحصیل اجباری کنند. ۹۹٪ جمعیت آمریکا تحصیل کرده است.

کنترل محلی چیست؟

برای درک بهتر سیستم آموزشی آمریکا، باید درک بهتری از مفهوم کنترل محلی داشته باشیم که به این معناست که نهادهای آموزشی محلی یا منطقه یا انستیتوها، خود مسئول تصمیم‌گیری درمورد امور جاری خود مانند منابع درسی، استانداردهای پذیرش، و سیاست‌های مالی برای مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌ها هستند و دولت فدرال نقش زیادی در این تصمیمات ندارد و این کاریست که در سایر کشورها توسط وزارت آموزش و پرورش یا آموزش عالی انجام می‌شود.

این درحالی است که مسئولیت نظارت بر موسسات آموزشی خصوصی بر عهده آژانس‌های اعتبار سنجی داوطلب است. دو نوع اعتبار سنجی وجود دارد: نهادی و برنامه‌ریزی شده که در هر دو نوع مجموعه‌ای از نهادها و متخصصین امر آموزش اقدام به اعتبار سنجی موسسات و دانشگاه‌ها در سطح منطقه‌ای، ایالتی و کشوری می‌کنند. در برخی رشته ها مانند بازرگانی، آموزش، داروسازی و مهندسی، نهادها یا سازمان های مخصوص خود را دارند.

بر این اساس، مدیریت و حمایت از سطوح بالاتر از دبیرستان در دو حوزه کاری دولتی و خصوصی قرار می‌گیرد که با وجود تفاوت‌هایی در زمینه‌های تحصیلی، برنامه‌ریزی و …، اصولا ارتباطی با سطح کیفی آن‌ها ندارد؛ گرچه بیشتر موسسات رقابتی توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند.

سیستم نمره دهی و واحد های درسی آمریکا

سیستم نمره دهی آمریکایی به صورت ترکیبی از حروف و درصد است که به آن “جی. پی. إی.” (GPA) می‌گویند:

  • 100% – 90% = A
  • 89% – 80% = B
  • 79% – 70% = C
  • 69% – 65% = D
  • 64% – 0% = F

سیستم آموزشی آمریکا در یک نگاه

سیستم آموزشی آمریکا

شرایط تحصیل در آمریکا

برای تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی آمریکا باید شرایط خاصی داشته باشید. در هر یک از مقاطع تحصیلی که بخواهید تحصیل کنید لازم است پیش نیازهای مربوط به آن مقطع تحصیلی را داشته باشید. با برداشته شدن قانون منع ورود ایرانیان به آمریکا در سال ۲۰۲۱، مسیر تحصیل در آمریکا برای ایرانیان هموارتر شده است. در این بخش شرایط ادامه تحصیل در آمریکا را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تحصیل در مدارس آمریکا

دانش آموزان دبیرستانی سال‌های سوم و چهارم و کسانی که معدل دیپلم آن‌ها پایین‌تر از حد نصاب اخذ پذیرش لیسانس از آمریکا است، می‌توانند ابتدا دیپلم دبیرستان خود را از یک دبیرستان آمریکایی دریافت نمایند و سپس برای دانشگاه اقدام کنند. مدت تحصیل در دبیرستان بستگی به سابقه تحصیل متقاضی و نمرات قبلی آن‌ها دارد و معمولا ۴ سال طول می‌کشد.

اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل در مدارس آمریکا مطالعه کنید.

تحصیل در کالج های آمریکا

در کالج‌ها انواع دوره‌های یک تا دو ساله در رشته های مختلف وجود دارد که بیشتر بر آموزش عملی شما برای ورود به بازار کار توجه دارند. برای ورود به کالج، به مدرک دیپلم و همچنین نمره زبان مانند تافل یا آیلتس نیاز دارید. مینیمم نمره زبان مورد نیاز برای کالج‌های آمریکا معمولا  تافل ۶۱ یا آیلتس ۵.۵ است.

در صورت نداشتن نمره زبان، امکان گرفتن پذیرش تحصیلی را دارید اما ابتدا باید در دوره‌های پیش نیاز زبان قبل از شروع دوره اصلی شرکت کنید.

تحصیل لیسانس در آمریکا

دو راه برای ورود شما به مقطع لیسانس در دانشگاه‌های آمریکا وجود دارد:

۱. پذیرش بطور پیوسته در مقطع کارشناسی
۲. پذیرش بطور غیر پیوسته در مقطع کارشناسی

پذیرش پیوسته، به طور عادی ۴ سال طول می‌کشد. در پذیرش غیر پیوسته ابتدا وارد مقطع فوق دیپلم می‌شوید و پس از طی ۲ سال تحصیل می‌توانید وارد مقطع کارشناسی شده و دو سال پس از آن فارغ التحصیل شوید.

پذیرش لیسانس در تمامی رشته‌ها و دانشگاه‌های آمریکا انجام می‌گیرد. درصورتی که نمره زبان شما برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر کافی نباشد، شما امکان گرفتن پذیرش مشروط دارید که بایستی پیش از شروع دوره اصلی، دوره زبان خود را بگذرانید تا سطح زبان شما به سطح قابل قبول دانشگاه برسد. 

پیش نیاز پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع لیسانس

  • معدل ۱۲.۵ به بالا در دیپلم دبیرستان
  • نمره تافل ۶۱ تا ۸۹ و یا معادل آن
  • نمره SAT حداقل ۹۰۰ به بالا (پیش نیاز بعضی از دانشگاه‌ها و رشته‌ها نیست)

مثلا برای ورود به دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لانگ بیچ در مقطع کارشناسی به معدل ۱۵ و نمره تافل ۶۱ یا معادل آیلتس ۵.۵ یا دولینگو ۹۵ یا پی تی ای (PTE) ۴۳ نیاز دارید. دانشجویان بین المللی نیازی به ارائه نمره SAT ندارند.

اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل لیسانس در آمریکا بخوانید.

تحصیل فوق لیسانس در آمریکا

هر ساله آمریکا تعداد زیادی دانشجوی فوق لیسانس می‌پذیرد که در مقاطع (M.A. و M.S.) در رشته‌های محبوبی مانند MBA، مهندسی، علوم کامپیوتر، هنرهای زیبا، حقوق و علوم اجتماعی  طی ۱ تا ۳ سال تحصیل می‌کنند. البته اکثر رشته‌ها در مقطع کارشناسی ارشد ۲ ساله هستند و عموما شامل ۶ تا ۸ واحد تخصصی می‌شوند که در پایان دوره، شما باید یا پایان نامه (مشابه شیوه پژوهش-محور در ایران) و یا پروژه تحقیقاتی (مشابه آموزش محور) ارائه دهید.

پیش نیاز پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع فوق لیسانس

  • معدل ۱۴ و بالاتر
  • نمره تافل ۷۸ تا ۱۰۰ و یا معادل آن
  • نمره جی آر ای GRE حداقل ۳۰۰ تا ۳۱۰ (پیش نیاز بعضی از دانشگاه‌ها یا رشته ها نیست)

برای مثال، برای پذیرش در دانشگاه جورجیا در رشته‌های Education باید معدل بالای ۱۸ و نمره تافل ۸۰ یا آیلتس ۶.۵ یا دولینگوی ۱۰۵ داشته باشید. مینیمم نمره جی آر ای هم ۳۱۰ است.

اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل فوق لیسانس در آمریکا بخوانید.

تحصیل دکترا در آمریکا

در مقطع دکتری که بین ۴ تا ۵ سال طول می‌کشد، تمرکز بیشتر بر کارهای علمی پژوهشی و تحقیقاتی است. از این رو هرچه پیشینه علمی، تحقیقاتی، معدل و رزومه شما قوی‌تر باشد، امکان پذیرش گرفتن از دانشگاه‌های برتر آمریکا برای شما بیشتر می‌شود و همینطور امکان دریافت انواع بورسیه‌های تحصیلی را خواهید داشت.

پیش نیاز پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا

  • معدل ۱۵ و بالاتر
  • نمره تافل ۸۰ و بالاتر و یا معادل آن
  • نمره جی آر ای GRE حداقل ۳۰۰ تا ۳۱۰ ( پیش نیاز بعضی از دانشگاه‌ها یا رشته‌ها نیست)
  • مقاله (حتما حداقل یک یا چند مقاله علمی، پژوهشی در ژورنال‌های معتبر خارجی یا داخلی و یا هر دو چاپ کرده باشید)
  • مشخص شدن سوپروایز برای تز دکترا (برای بعضی از رشته‌ها و دانشگاه‌ها در زمان اپلای الزامی نیست)

برای مثال، برای پذیرش در دانشگاه ایالتی فلوریدا در رشته شیمی لازم است معدل ۱۵.۵، نمره تافل ۸۰ یا آیلتس ۷ و نمره جی آر ای ۳۰۰ داشته باشید.

اطلاعات بیشتر را در صفحه تحصیل دکترا در آمریکا بخوانید.

تحصیل پزشکی در آمریکا

احتمالا بسیاری از شما علاقه‌مند تحصیل پزشکی در آمریکا هستید. پذیرش و تحصیل در این رشته در دانشگاه‌های آمریکا با دانشگاه‌های ایران متفاوت است. برای اینکه بخواهید در رشته پزشکی دانشگاه‌های آمریکا تحصیل کنید باید:

  • در یکی از رشته های علوم پایه مانند شیمی، زیست یا فیزیک لیسانس بگیرید.
  • در آزمون ورودی این رشته که امکت MCAT نام دارد شرکت کنید و نمره لازم را به دست آورید.
  • پس از ورود به دانشگاه ۴ سال درس بخوانید.
  • به مدت ۳ تا ۵ سال هم دوره رزیدنسی و تخصص رشته مورد نظر خود را در بیمارستان‌ها بگذرانید.

هزینه تحصیل در رشته پزشکی در آمریکا نسبتا زیاد است و بسته به دانشگاه و ایالت محل تحصیل بین ۴۰,۰۰۰ تا ۹۰,۰۰۰ دلار در سال است. برای مثال، شهریه رشته پزشکی در دانشگاه ویرجینیا در سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۰ حدود ۶۲,۳۶۰ دلار بوده است.

تحصیل دندانپزشکی در آمریکا

از دیگر رشته های محبوب خانواده پزشکی، رشته دندانپزشکی است. برای تحصیل دندانپزشکی در آمریکا باید:

  • از دانشگاه‌های آمریکا یا کانادا در یکی از رشته های علوم پایه مدرک لیسانس بگیرید.
  • در آزمون DAT که مخصوص رشته دندانپزشکی است شرکت کنید و نمره قبولی کسب کنید.
  • دوره دندانپزشکی عمومی ۴ سال است. در صورتی که بخواهید در یکی از زیرشاخه های این رشته مانند ریشه درمانی یا ارتودنسی تخصص بگیرید باید یک دوره تحصیلات تکمیلی ۲ تا ۴ ساله را هم بگذرانید و بسته به تخصص مورد نظر ممکن است ملزم به گذراندن یک دوره ۲ ساله رزیدنسی هم باشید.
  • برای کسب پروانه دندانپزشکی و شروع به کار در هر ایالت، لازم است که در آزمون بورد ملی دندانپزشکی و آزمون بورد ایالتی دندانپزشکی هم نمره قبولی بگیرید.

متوسط هزینه تحصیل در رشته دندانپزشکی برای دانشجویان بین المللی بین ۵۰,۰۰۰ تا ۱۰۰,۰۰۰ دلار در سال است. برای مثال، شهریه دانشگاه تمپل آمریکا در رشته دندانپزشکی سالیانه ۶۷,۳۳۰ دلار است.

تحصیل رشته حقوق در آمریکا

تحصیل در رشته حقوق در آمریکا با ایران متفاوت است. برای تحصیل در این رشته در آمریکا، شما باید در یکی از رشته‌های دانشگاهی مدرک لیسانس داشته باشید و سپس برای آن اقدام کنید. برخلاف ایران، که متقاضیان می توانند با مدرک دیپلم در مقطع لیسانس پذیرش حقوق بگیرند در آمریکا چنین چیزی وجود ندارد.

شرایط و مراحل اخذ مدرک حقوق در آمریکا

  • داشتن مدرک لیسانس در یکی از رشته های دانشگاهی مانند علوم سیاسی، اقتصاد، بیزینس، زبان انگلیسی، فلسفه و یا روزنامه نگاری.
  • قبولی در آزمون پذیرش دانشگاه‌های حقوق یا به اختصار ال ست LSAT (Law School Admission Test)
  • تحصیل در رشته حقوق به مدت ۳ یا ۴ سال و دریافت مدرک JURIS DOCTOR
  • قبولی در آزمون وکالت مربوط به هر ایالت معروف به Bar Exam و اخذ مجوز وکالت

تحصیل در آمریکا بدون مدرک زبان

در صورتی که نمره زبان ندارید یا نمره زبان شما پایین است امکان گرفتن پذیرش از کالج‌های آمریکا یا دانشگاه‌های آمریکا در مقطع لیسانس را دارید. شما می‌توانید با گرفتن پذیرش مشروط در رشته مورد نظر، همراه با کورس های اصلی، واحدهای زبان هم بگذرانید و سطح زبان خود را به مینیمم مورد نیاز دانشگاه برسانید.

در مقاطع بالاتر مانند فوق لیسانس، تعداد خیلی محدودی از دانشگاه‌ها در بعضی از رشته‌ها پذیرش مشروط یا کاندیشنال ارائه می‌دهند. در صورتی که قصد دارید در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا تحصیل کنید، توصیه می‌شود که نمره زبان مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا را که اکثرا آیلتس ۶.۵ است، کسب کنید.

مقطع دکترا در آمریکا پذیرش کاندیشنال زبان ندارد. از آنجا که گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا نیاز به مصاحبه شفاهی در سفارت آمریکا دارد، توصیه می‌شود که حتما سطح زبان انگلیسی خود را ارتقا دهید تا بتوانید به سوالات آفیسرها در روز مصاحبه به درستی پاسخ دهید.

شرایط بورسیه تحصیلی در آمریکا

قطعا گرفتن فاند تحصیلی آمریکا برای شما و بسیاری دیگر از دانشجویان بین المللی بسیار حائز اهمیت است. با توجه به محدودیت‌های مالی هر دانشگاه، این امکان وجود ندارد که همه دانشجویان بتوانند از دانشگاه بورسیه دریافت کنند. دریافت اسکالرشیپ از هر نوعی کاملا به شرایط تحصیلی و مهارت‌های زبانی شما بستگی دارد. در اینجا شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی آمریکا را در مقاطع مختلف بررسی می‌کنیم.

بورسیه تحصیلی مدرسه و کالج آمریکا

مدارس و کالج‌های آمریکا به دانش آموزان و دانشجویان بین المللی بورسیه ارائه نمی‌دهند. بنابراین تامین همه هزینه‌های تحصیل بر عهده خود دانش آموزان و دانشجویان است.

بورسیه تحصیلی مقطع کارشناسی آمریکا

امکان گرفتن بورس تحصیلی در مقطع کارشناسی امریکا وجود دارد اما بسیار محدود است. در صورتی که شرایط تحصیلی خیلی خوبی داشته باشید مثلا معدل بالای ۱۸ و نمره آیلتس یا تافل بالا داشته باشید (آیلتس ۶.۵ و بالاتر). معمولا شانس دریافت بورسیه به صورت تخفیف شهریه را دارید. مبلغ این اسکالرشیپ‌ها زیاد نیست و بسته به شرایط تحصیلی شما ممکن است بین ۱,۰۰۰ تا ۵,۰۰۰ دلار باشد.

بورسیه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد آمریکا

رشته‌های کارشناسی ارشد در آمریکا به دو دسته رشته های کورس محور و رشته های تز محور تقسیم می‌شوند. امکان اخذ فاند تحصیلی در رشته‌های کورس محور که نیاز به ارائه پایان نامه ندارند معمولا پایین است اما در رشته های تز محور که نیاز به داشتن سوپروایزر و ارائه پایان نامه وجود دارد، شانس بالاتری برای گرفتن بورسیه تحصیلی وجود دارد.

البته شرایط رشته های مختلف با یکدیگر متفاوت است و شما باید از نظر تحصیلی و علمی از دیگر رقیبان خود بالاتر باشید تا استاد یا دانشگاه شما را واجد شرایط دریافت بورسیه بدانند. داشتن معدل بالای ۱۵ و آیلتس ۶.۵ و مقالات علمی و همچنین نمره جی آر ای در بعضی رشته ها مینیمم های دریافت فاند تحصیلی آمریکا در این مقطع است.

بورسیه تحصیلی مقطع دکتری آمریکا

 دانشگاه‌های آمریکا معمولا بودجه بسیاری را برای تحقیقات علمی اختصاص می‌دهند و هر ساله به دانشجویان برتر پذیرش شده در مقطع دکترا مبالغ قابل توجهی فاند تحصیلی ارائه می‌دهند.

اگر قصد دارید در مقطع دکترا در آمریکا تحصیل کنید، در صورتی که شرایط تحصیلی، علمی و پژوهشی خوبی داشته باشید شانس بسیار زیادی برای دریافت بورسیه تحصیلی از طرف استاد راهنما یا دانشگاه را دارید.

حتی در صورت موفقیت تحصیلی در سال اول، امکان تمدید بورسیه برای سال‌های بعد هم وجود دارد. برای پیروزی در رقابت برای کسب بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا لازم است حداقل معدل ۱۵ و بالاتر، آیلتس حداقل ۶.۵، نمره جی آر ای و مقالات علمی چاپ شده در ژورنال های معتبر داشته باشید.

شرایط سنی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

سن یکی از فاکتورهایی است که برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا حائز اهمیت است. در اینجا به بررسی شرایط سنی برای تحصیل در آمریکا می‌پردازیم.

شرایط سنی اخذ پذیرش تحصیلی آمریکا

برای گرفتن پذیرش از کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکا محدودیت سنی خاصی وجود ندارد. برای مثال، اگر شما ۲۰ ساله یا ۳۰ ساله باشید شانس گرفتن پذیرش از کالج را دارید. یا اگر ۳۲ ساله یا ۴۰ ساله باشید می‌توانید در مقطع فوق لیسانس پذیرش بگیرید. هیچ کالج یا دانشگاهی در آمریکا نمی‌تواند به دلیل سن شما را ریجکت کند.

شرایط سنی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

موضوع و اهمیت سن در بحث ویزا متفاوت است. برای گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا باید رابطه منطقی بین سن و مقطع تحصیلی شما وجود داشته باشد.

برای مثال اگر ۳۰ ساله باشید و بخواهید در مقطع کارشناسی در آمریکا تحصیل کنید، با توجه به سن و گپ تحصیلی بسیار زیادی که دارید، شانس شما برای گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا پایین است. آفیسر مجاب نخواهد شد که قصد واقعی شما در این سن صرفا تحصیل است و فقط با هدف تحصیل وارد کشور آمریکا می‌شوید.

هزینه تحصیل در آمریکا چقدر است؟

متوسط شهریه در مقاطع مختلف تحصیلی در آمریکا به صورت زیر است:

مقطع تحصیلیشهریه سالیانه به دلار آمریکا
شهریه تحصیل در مدارس دولتی آمریکا۲۰,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰
شهریه تحصیل در مدارس خصوصی آمریکا۲۵,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰
شهریه تحصیل در مدارس شبانه روزی آمریکا۳۵,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰
شهریه تحصیل در کالج‌های آمریکا۲۰,۰۰۰ تا ۳۵,۰۰۰
شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی آمریکا۲۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰
شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آمریکا۲۰,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰
شهریه تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا۲۸,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰

هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا چقدر است؟

زمانی که به عنوان دانشجو در آمریکا اقامت دارید باید بتوانید هزینه های اساسی خود مانند مسکن، خوراک، پوشاک، رفت و آمد عمومی، تلفن و اینترنت، کتاب، بیمه دانشجویی و دیگر هزینه های جانبی را تامین نمایید. اینکه ماهیانه چقدر باید صرف هزینه زندگی خود کنید به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد؛ مثل سبک و استایل زندگی شما و ایالت و شهر محل تحصیل شما.

سبک و استایل زندگی

اگر جزو افرادی هستید که نمی‌توانید در خوابگاه‌های دانشجویی با چند نفر زندگی کنید و مایل به اجاره خوابگاه‌های تک نفره، سوییت یا آپارتمان هستید، هزینه‌ای که باید برای آن بپردازید معمولا زیاد است. در این حالت فقط باید ماهی بیش از ۱,۰۰۰ دلار را برای مسکن در نظر بگیرید.

اما اگر از آن دسته افرادی هستید که با اقامت در خوابگاه در اتاق چند نفره مشکلی ندارید و در هزینه های خوراک و دیگر مایحتاج خود صرفه جویی می‌کنید، هزینه زندگی شما ممکن است بین ۱,۰۰۰ تا ۲,۰۰۰ دلار در ماه باشد.

ایالت و شهر محل تحصیل

اینکه در چه شهر و ایالتی ساکن باشید قطعا در میزان هزینه زندگی شما تاثیرگزار است. بعضی از ایالت‌های آمریکا برای زندگی ارزان‌تر و بعضی دیگر از ایالت‌ها گرانتر هستند. برای مثال، در ایالت‌های غربی و در شهری مانند سان فرانسیسکو، هزینه زندگی بین ۲,۲۰۰ تا ۴,۰۰۰ دلار در ماه است. در حالیکه در شهر هیوستون در ایالت جنوبی آمریکا هزینه زندگی بین ۱,۰۰۰ تا ۲,۰۰۰ دلار در ماه است.

اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی آمریکا

اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی آمریکا چندین مرحله دارد که به صورت خلاصه در اینجا بیان می‌شود:

ویزای دانشجویی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

  • ویزای F1: این نوع ویزا برای تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی آمریکا در مقاطع مختلف تحصیلی به کار می‌رود. ویزای F2 مربوط به همسر و فرزندان فرد دارنده‏ ویزای تحصیلی F1 است.  
  • ویزای M1 : این نوع ویزا مخصوص تحصیل در بعضی از رشته‌های فنی و حرفه‌ای در آمریکا است. ویزای M2 مربوط به همسر و فرزندان فرد دارنده‏ ویزای تحصیلی M1 است.
  • ویزای J1: این نوع ویزا به بسیاری از اساتید دانشگاه‌ها، پژوهشگران و ویزیتورهایی که قصد تبادل اطلاعات فرهنگی، پزشکی یا تجاری را دارند تعلق می‌گیرد. ویزای J2 مربوط به همسر و فرزندان فرد دارنده‏ ویزای J1 است.

مراحل اخذ ویزای دانشجویی آمریکا

اخذ ویزای دانشجویی F1 آمریکا مراحل مختلفی دارد. پس از گرفتن نامه پذیرش و فرم I-20 از دانشگاه مورد نظر، باید فرم درخواست ویزا یعنی فرم DS-160 را سابمیت کنید. سپس از سفارت آمریکا واقع در یکی از کشورهای مجاور وقت مصاحبه بگیرید و در زمان تعیین شده در جلسه مصاحبه حاضر شوید.

اقامت بعد از تحصیل در آمریکا

احتمالا هدف بسیاری از شما از تحصیل در آمریکا این است که پس از فارغ التحصیلی در این کشور بمانید و اقامت دائم آمریکا را به دست آورید. اما چطور و چگونه؟

پس از فارغ التحصیلی، شما ۶۰ روز فرصت دارید که در آمریکا بمانید و بعد از آن باید این کشور را ترک کنید. اما راه‌هایی وجود دارد که بتوانید این زمان را افزایش دهید. یکی از این راه‌ها گرفتن مجوز کار یک ساله از طریق برنامه آموزش عملی اختیاری یا Optional Practical Training (OPT) است. با داشتن این مجوز می‌توانید از کارفرمایان آمریکایی پیشنهاد شغلی دریافت کنید و مشغول به کار شوید. سپس ویزای کار بگیرید و در نهایت برای اقامت دائم آمریکا اقدام کنید.

پاسخ به سوالات شما

معمولا بازه زمانی دو تا ۴ ماه و یا بیشتر را باید در نظر بگیرید. در مقاطع ارشد و دکترا اگر نیاز به پیدا کردن سوپروایزر داشته باشید، این زمان ممکن است طولانی تر شود.

خیر. اما امکان گرفته بورسیه تحصیلی به صورت تخفیف شهریه و یا به صورت دستیار تحقیق یا دستیار آموزش و یا حتی دستیار تحصیلات تکمیلی وجود دارد که تا حد زیادی می‌تواند هزینه تحصیل شما را کاهش دهد.

معمولا بدون مدرک زبان می‌توانید از کالج ها یا بعضی دانشگاه‌ها در مقطع لیسانس پذیرش بگیرید. اما با توجه به مصاحبه حضوری شما در سفارت آمریکا، باید مهارت زبان انگلیسی شما به اندازه کافی باشد تا بتوانید به سوالات آفیسرها به خوبی پاسخ دهید.

این امر به رشته تحصیلی شما و دانشگاه بستگی دارد. به طور کلی، برای پذیرش در بسیاری از رشته های تحصیلی در دانشگاه‌های آمریکا به این نمره نیاز دارید ولی دانشگاه‌هایی هم وجود دارند که در آن داشتن نمره جی آر ای لازمه پذیرش تحصیلی نیست.

خیر. تنها دانشگاه‌هایی مجازند که مورد تایید (SEVP (Student and Exchange Visitor Visa باشند.

به طور میانگین، شهریه تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی در آمریکا بین ۲۰ تا ۴۰ هزار دلار آمریکا در سال است. البته بعضی از رشته ها مانند رشته های مدیریتی ممکن است شهریه بالاتری داشته باشند.

متاسفانه تحصیل در مقاطع تحصیلی مدرسه یا کالج شامل بورسیه نمی‌شود و تامین هزینه ها بر عهده خود دانش آموزان و دانشجویان است.

بله، شما اگر برای هر کدام از ویزاهای تحصیلی F1، M1 یا J1 اقدام کرده باشید، می‌توانید پس از اخذ ویزای خود، برای ویزای همراه خود یعنی همسر و فرزندان خود هم اقدام کنید.

سوال بپرسید، کارشناسان ویزاموندیال پاسخ می‌دهند!

برای مهاجرت به کانادا نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کاناداست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

تیم ویزا موندیال
اشتراک در
اطلاع از
guest
18 دیدگاه ها
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها