ویزا موندیال - visa mondial

ویزای استارتاپ هلند؛ اقامت آسان در قلب اروپا

ویزای استارتاپ هلند

از این مقاله به‌سادگی عبور نکنید! خصوصاً اگر به مهاجرت به هلند از طریق استارت آپ فکر می‌کنید. ویزای استارتاپ هلند فرصتی استثنایی برای افراد خلاقی است که می‌خواهند ایده‌های نوآورانه خود را در یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان به واقعیت تبدیل کنند. با مسیری ساده و شفاف، این برنامه مهاجرتی شما را به قلب یکی از برترین اکوسیستم‌های استارتاپی جهان هدایت می‌کند.

هلند، با زیرساخت‌های مدرن، حمایت‌های دولتی و موقعیت استراتژیک در قلب اروپا، در رتبه ۱۳ در میان برترین اکوسیستم‌های استارتاپی جهان قرار دارد. دسترسی آسان به بازار اتحادیه اروپا و فرصت شبکه‌سازی با سرمایه‌گذاران و متخصصان برجسته، از جمله مزایای این برنامه است. در این مقاله، به‌طور جامع به بررسی برنامه ویزای استارت آپ هلند، شرایط، مراحل و مزایای آن خواهیم پرداخت.

ویدیو: ویزای استارتاپ هلند چیست و مسیر دریافت آن چگونه است؟

در این ویدیو آقای هماپور، مشاور مهاجرت، توضیح می‌دهند چگونه با دریافت ویزای استارتاپ هلند می‌توانید به این کشور مهاجرت کنید و پاسپورت هلند را بگیرید.

سرفصل‌های ویدیو

  • برنامه استارتاپ هلند چیست؟
  • برای گرفتن ویزای نوآفرینی کشور هلند چه الزاماتی را باید برآورده کنیم؟
  • ویزای نوآفرینی چه مزایایی دارد؟
  • چه زمان می‌توان درخواست پاسپورت هلند را داد؟
  • ما در ویزا موندیال چگونه به شما کمک می‌کنیم؟

ویزای استارت آپ هلند در یک نگاه

۱ سال
(با امکان تمدید یا تغییر نوع ویزا)

۱. داشتن ایده نوآورانه
۲. همکاری با یک تسهیلگرِ (Facilitator) مورد‌تایید دولت هلند

طرح تجاری (Business Plan)، 
توافق‌نامه با تسهیلگر،
مدارک مالی و شناسایی

حدود ۹۰ روز

کارآفرینان بین‌المللی خارج از اتحادیه اروپا (EU) و منطقه اقتصادی اروپا (EEA)

ندارد

۳۸۰ یورو

ندارد

ویزای استارتاپ هلند چیست؟

ویزای استارتاپ هلند (Dutch Startup Visa) یک برنامه ویژه مهاجرتی است که توسط دولت هلند برای جذب کارآفرینان خلاق و نوآور از سراسر جهان طراحی شده است. این ویزا به متقاضیان از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا (EU) اجازه می‌دهد تا برای مدت یک سال در هلند اقامت داشته باشند و روی راه‌اندازی و توسعه استارتاپ خود تمرکز کنند. هدف اصلی این برنامه، تقویت نوآوری، اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی در این کشور است.

ویزای startup هلند با نام ویزای نوآفرینی هلند نیز شناخته می‌شود. متقاضیان این ویزا باید برای دریافت آن با یک شرکت تسهیلگر (Facilitator) همکاری کنند. تسهیلگر، سازمانی است که توسط دولت هلند تایید شده و نقش مهمی را در حمایت از استارتاپ‌های هلند ایفا می‌کند. همکاری با یک تسهیلگر معتبر یکی از شروط اصلی پذیرش در این برنامه است و مدارک مربوط به این همکاری باید در زمان درخواست ارائه شود.

مزایای اصلی استارتاپ ویزا هلند

۱۰ مزیت بزرگ که هلند را از سایر کشورهای اروپایی متمایز می‌کند

یکی از مزایای برجسته برنامه استارتاپ ویزای هلند این است که نیازی به ارائه مدرک زبان یا مدرک تحصیلی ندارد. اما شما باید سطح زبان بالایی داشته باشید تا بتوانید در جلسه با مسئولان شرکت تسهیلگر، آن‌ها را نسبت به طرح نوآورانه خود قانع کنید.

یکی دیگر از مزایای مهم این برنامه، عدم نیاز به سرمایه اولیه بالا برای راه‌اندازی استارتاپ است. این ویژگی باعث شده تا برنامه ویزای استارتاپ هلند برای کارآفرینانی که سرمایه محدودی دارند نیز مناسب باشد. در هلند،‌ توجه دولت به‌جای میزان سرمایه، روی نوآورانه و ارزشمند بودن ایده استارتاپ است.

همه اعضای تیم استارتاپ می‌توانند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به هلند ببرند. همسر متقاضی اجازه کار تمام‌وقت خواهد داشت و فرزندان نیز می‌توانند در مدارس هلند تحصیل کنند. همچنین، این برنامه محدودیت ماندن و اشتغال در یک شهر خاص را ندارد و شما می‌توانید پس از دریافت ویزا در هر شهری اقامت کنید.

نرخ موفقیت در برنامه استارتاپ هلند ۹۰ درصد اعلام شده است. این یعنی اگر متقاضیان ایده‌ و تیمی حرفه‌ای داشته باشند و بتوانند بیزینس پلنی قوی تهیه کنند، به‌احتمال زیاد موفق خواهند شد.

زندگی در هلند با مزایای فراوانی همراه است که شامل:

  • آموزش و خدمات بهداشتی با کیفیت بالا: سیستم آموزشی و خدمات درمانی در هلند یکی از بهترین‌ها در جهان است.
  • تعادل کار و زندگی: هلند به داشتن تعادل میان کار و زندگی شهرت دارد.
  • محیط امن و پایدار: یکی از امن‌ترین کشورهای اروپا با کیفیت زندگی بالا.

یکی از بزرگ‌ترین مزایای ویزای استارت آپ هلند، دسترسی مستقیم به بازار اتحادیه اروپا با بیش از ۴۵۰ میلیون مصرف‌کننده است. این دسترسی به شما اجازه می‌دهد تا محصولات یا خدمات خود را به‌راحتی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا عرضه کرده و از فرصت‌های تجاری بین‌المللی بهره‌مند شوید.

مانند برنامه ویزای استارتاپ کانادا، یکی از مزایای برنامه استارتاپ هلند نیز امکان راه‌اندازی کسب‌و‌کار در کشوری با اکوسیستم استارتاپی پیشرفته است. هلند به دلیل داشتن یکی از قوی‌ترین اکوسیستم‌های استارتاپی در جهان شناخته می‌شود. برخی از ویژگی‌های این اکوسیستم عبارت‌اند از:

  • مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های معتبر: هلند میزبان بسیاری از شتاب‌دهنده‌ها و مراکز رشد است که به استارتاپ‌ها در زمینه مشاوره، سرمایه‌گذاری و شبکه‌سازی کمک می‌کنند.
  • جامعه کارآفرینی پویا: جامعه‌ای متشکل از کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و متخصصانی که به رشد ایده‌های نوآورانه کمک می‌کنند.
  • رویدادهای متعدد و شبکه‌سازی: فرصت شرکت در رویدادهای استارتاپی، نمایشگاه‌ها و نشست‌های تخصصی برای معرفی ایده‌ها و برقراری ارتباط با سرمایه‌گذاران.

دولت هلند نقش فعالی در حمایت از استارتاپ‌ها دارد. برای این منظور، دولت بودجه‌ای معادل ۷۵ میلیون یورو را برای فعالیت‌هایی مانند تامین مالی استارتاپ‌ها، تقویت موقعیت بین‌المللی آن‌ها، ارائه مجوزهای اقامت موقت به کارآفرینان و غیره اختصاص داده است.

این حمایت‌ها شامل:

  • قوانین ساده و شفاف: قوانین مهاجرت و کار در هلند بسیار شفاف بوده و فرآیند درخواست ویزا را آسان می‌کند.
  • تشویق نوآوری: دولت از طریق برنامه‌های مختلف، نوآوری را تشویق کرده و حمایت‌های مالی و اعتباری ارائه می‌دهد.
  • دسترسی به سرمایه‌گذاران: شبکه گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران فرشته و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر در هلند فعال است.

هلند به دلیل فرهنگ باز و پذیرای خود، مکانی ایده‌آل برای مهاجران و کارآفرینان بین‌المللی است:

  • تسلط به زبان انگلیسی: برعکس بسیاری از کشورهای اروپایی، تقریبا همه مردم هلند به زبان انگلیسی مسلط‌ هستند؛ بنابراین برقراری ارتباط با مردم یا مشتریان در این کشور بسیار آسان است.
  • محیط چندملیتی: کارآفرینان از سراسر جهان به‌راحتی در جامعه هلند پذیرفته می‌شوند و با حمایت جامعه‌ای جهانی روبرو هستند.

شما می‌توانید پس از گذشت یک سال، ویزای نوآفرینی هلند را به ویزای Self Employed دو ساله تمدید کنید و بعد از حدود ۵ سال پاسپورت هلندی بگیرید. همچنین، می‌توانید پس از مهاجرت به هلند از طریق استارت آپ، ویزای خود را به انواع ویزاهای دیگر تغییر دهید که مزیتی بسیار بزرگ است.

بررسی کامل شرایط ویزای استارتاپ هلند

برای دریافت ویزای استارتاپ هلند، متقاضیان باید شرایط و الزامات خاصی را رعایت کنند. این شرایط برای اطمینان از نوآورانه بودن ایده کسب‌وکار و موفقیت کارآفرینان طراحی شده است. در ادامه به شرایط اصلی برنامه ویزای نوآفرینی هلند می‌پردازیم:

۱. ارائه ایده استارتاپ نوآورانه و جدید

استارتاپ شما باید محصول، خدمت یا فناوری جدیدی را معرفی کند که کاملا نوآورانه باشد. محصول یا خدمتی نوآورانه است که حداقل یکی از ۳ شرط زیر را برآورده کند:

توجه داشته باشید که ایده شما باید یک مشکل خاص را به روشی جدید و خلاقانه حل کرده و ارزش افزوده‌ای برای جامعه و اقتصاد هلند ایجاد کند.

۲. همکاری با یک تسهیلگر رسمی (Facilitator)

یکی از شرایط اصلی درخواست مجوز اقامت هلند از طریق استارتاپ، همکاری با یک تسهیلگر رسمی هلندی است. این همکاری باید در یک توافق‌نامه میان کارآفرین استارتاپ و شرکت تسهیلگر توسط دو طرف امضا شود

  • تسهیلگر باید در حمایت و هدایت استارتاپ‌‌ها تجربه کافی داشته باشد.
  • تسهیلگر بسته به نیازهای هر استارتاپ، یک بسته‌ حمایتی سفارشی در اختیار کارآفرین استارتاپ قرار می‌دهد. تسهیلگر می‌تواند در اموری مانند مدیریت عملیات، بازاریابی، تحقیق و توسعه و پیدا کردن سرمایه‌گذار برای راه‌‌اندازی استارتاپ به متقاضی کمک کند.
  • تسهیلگر باید از نظر مالی سالم باشد؛ نباید به بانک‌ها بدهکار یا در حال ورشکستگی باشد.
  • تسهیلگر به‌هیچ‌وجه نباید با کارآفرین استارتاپ دوستی یا نسبت فامیلی داشته باشد.

پیدا کردن تسهیلگر مناسب شاید کمی چالش‌بر‌انگیز باشد. بعضی از تسهیلگران از شما هزینه دریافت می‌کنند، بعضی‌ها رایگان‌اند و برخی دیگر ممکن است روی ایده شما سرمایه‌گذاری نیز انجام دهند. شما باید در مکاتبه و جلسات خود با تسهیلگران این موضوع را نیز بررسی کنید.

۳. ارائه طرح تجاری قوی (Business Plan)

به‌عنوان یک کارآفرین استارتاپی برای تبدیل ایده خود به یک کسب‌و‌کار باید طرح تجاری یا بیزینس پلن حرفه‌ای ارائه کنید. دولت هلند می‌خواهد بداند که برای این کار دقیقا چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهید. کارآفرین استارتاپ این فعالیت‌ها را در قالب طرحی گام‌به‌گام توضیح می‌دهد. طرح تجاری گام‌به‌گام باید شامل موارد زیر باشد:

  • ساختار سازمان
  • نقش‌ها و وظایف
  • شکل قانونی استارتاپ
  • اعضای اصلی و پرسنل استارتاپ
  • هدف شرکت
  • توضیح و شرح ایده کسب‌و‌کار و چرایی نوآوری آن
  • فعالیت‌های مورد‌انتظار در سال اول
  • شرح برنامه‌ریزی و فعالیت‌های کسب‌و‌کار
  • اقداماتی که باید برای راه‌اندازی شرکت انجام شوند

۴. تایید و ثبت استارتاپ در اتاق بازرگانی هلند (KVK)

استارتاپ یا شرکت شما باید در اتاق بازرگانی هلند (The Netherlands Chamber of Commerce) ثبت شود. در‌واقع، باید به این ارگان نشان دهید که ایده شما حرفی برای گفتن دارد. البته نگران نباشید، در بیشتر مواقع وقتی Facilitator ایده شما تایید کند، KVK نیز به‌راحتی ایده استارتاپی شما را تایید خواهد کرد. معمولا خود تسهیلگر اقدامات مربوط به ثبت شرکت در KVK را انجام خواهد داد.

۵. نشان دادن پول کافی برای زندگی و اقامت در هلند

کارآفرین استارتاپی باید از طریق ارائه مانده حساب بانکی، نشان دهد که پول کافی برای اقامت، زندگی و راه‌اندازی کسب‌‌و‌کار در هلند را دارد. مبلغ موجود در حساب بانکی برای یک متقاضی مجرد معمولا باید حداقل ۷۰٪ از حداقل دستمزد تعیین‌شده توسط قانون حداقل حقوق و دستمزد هلند (Minimum Wage Act) باشد.

همچنین،‌ ممکن است فرد قانونی دیگری (مانند Facilitator) بودجه لازم برای اقامت کارآفرین را تامین کند. در چنین شرایطی، مبلغ بودجه باید کل دوره اقامت یک‌ساله کارآفرین استارتاپ را پوشش دهد.

برای سال ۲۰۲۵، حداقل دستمزد افراد بالای ۲۱ سال در هلند مبلغ ۱۴.۰۶ یورو در ساعت تعیین شده است.

۶. تسلط به زبان انگلیسی

با اینکه ارائه مدرک زبان برای درخواست ویزای استارتاپ هلند ضروری نیست؛ اما شما حتما باید سطح زبان بالایی داشته باشید. شما به‌عنوان موسس استارتاپ باید از طریق پلتفرم‌هایی مانند اسکایپ با مدیران شرکت‌های تسهیلگر جلسه برگزار کرده و آن‌ها را برای پذیرفتن استارتاپ خود قانع کنید؛ بنابراین توانایی مکالمه به زبان انگلیسی اهمیت بالایی در این برنامه دارد.

۶ شرط بالا، اطمینان می‌دهند که ایده‌های نوآورانه به بهترین شکل ممکن در هلند توسعه می‌یابند و از سوی تسهیل‌کننده‌ها و اکوسیستم استارتاپی این کشور حمایت می‌شوند. اگر همه این الزامات را برآورده کنید، مسیر شما برای دریافت ویزا استارتاپ هلند بسیار هموار خواهد بود.

پارک کسب‌وکار Amstel در هلند

مدارک لازم برای برنامه استارتاپ هلند

۱. پاسپورت معتبر (با حداقل ۶ ماه اعتبار)
۲. مدارک شناسایی
۳. طرح تجاری جامع (Business Plan)
۴. توافق‌نامه رسمی با تسهیلگر
۵. مدارک اثبات تمکن مالی
۶. فرم‌های درخواست در سایت اداره مهاجرت هلند (IND)
۷. سایر مدارک درخواستی از سوی اداره مهاجرت

بسته به وضعیت هر فرد، ممکن است اداره مهاجرت مدارک دیگری نیز درخواست کند.

مراحل درخواست ویزای استارتاپ هلند

۱. تسهیلگر (Facilitator) خود را انتخاب کنید

اولین قدم برای دریافت ویزای استارت آپ هلند، انتخاب یک تسهیلگر تأییدشده توسط دولت هلند است. این سازمان‌ها به شما در توسعه و اجرای ایده کسب‌وکارتان کمک می‌کنند. برای انتخاب تسهیلگر، باید وارد سایت رسمی آن‌ها شوید و از طریق راه‌های ارتباطی با آن‌ها مکاتبه کنید.

در‌صورتی‌که یک تسهیلگر ایده شما را بپذیرد و تایید کند، بیش از نیمی از راه دریافت ویزای استارتاپ هلند را پشت سر گذاشته‌اید. تسهیلگر در بسیاری از امور از‌جمله ثبت شرکت در هلند و دریافت ویزا شما را کمک خواهد کرد.

شما می‌توانید در وب‌سایت رسمی دولت هلند، فهرست تسهیلگران مورد تایید دولت هلند را مشاهده کنید.

۲. بیزینس پلن خود را آماده کنید

طرح تجاری یا همان بیزینس پلن استارتاپ خود را برای ارائه به شرکت تسهیلگر آماده کنید. این طرح باید ثابت کند که ایده شما نوآورانه است و در اقتصاد هلند ارزش افزوده ایجاد خواهد کرد.

۳. مدارک مورد‌نیاز را آماده کنید

همه مدارک مورد‌نیاز برای دریافت استارتاپ ویزای هلند از جمله پاسپورت، توافق‌نامه با تسهیلگر، تمکن مالی و … را آماده کنید.

۴. درخواست خود را به اداره مهاجرت هلند (IND) ارسال کنید.

اکنون نوبت ارسال و سابمیت مدارک است. معمولا درخواست ویزا به‌صورت آنلاین توسط خود شرکت تسهیلگر به اداره مهاجرت هلند ارسال می‌شود.

۵. درخواست توسط IND بررسی شده و و تصمیم نهایی اتخاذ می‌شود

پس از ارسال مدارک، درخواست شما معمولا ظرف ۹۰ روز بررسی می‌شود. در‌صورت نیاز، ممکن است از شما مدارک تکمیلی خواسته شود. نرخ ریجکتی ویزای استارتاپ هلند بسیار اندک است و معمولا وقتی یک تسهیلگر ایده استارتاپ شما را تایید کند؛ اداره مهاجرت هم ویزای شما را صادر خواهد کرد.

  • در صورت تایید درخواست، یک ایمیل یا نامه رسمی از IND دریافت خواهید کرد.
  • اگر درخواست شما رد شود، دلایل رد شدن به شما اعلام خواهد شد و ممکن است بتوانید درخواست تجدیدنظر کنید.

۶. دریافت ویزا و ورود به هلند

شما برای ورود به هلند باید اجازه اقامت موقت (Provisional Residence Permit) بگیرید که مراحل درخواست آن معمولا توسط تسهیلگر انجام می‌شود. این ویزا برای افرادی است که می‌خواهند بیش از ۹۰ روز در هلند بمانند. بعد از صادر شدن ویزا می‌توانید به هلند سفر کرده و کار روی استارتاپ خود را آغاز کنید. شرکت تسهیلگر شما را در امور مختلفی مانند تامین مالی، بازاریابی و … حمایت خواهد کرد.

مراحل دریافت ویزای استارت آپ هلند
مراحل دریافت ویزای استارت آپ هلند
  • نکته ۱: برای ارسال ایده استارتاپ به تسهیلگران، نیازی نیست که حتما ایده شما به محصول (Product) تبدیل شده باشد. اما اگر وب‌سایت یا محصولِ استارتاپتان ساخته شده باشد، بهتر است و احتمال پذیرفته شدن استارتاپ شما توسط شرکت تسهیلگر افزایش می‌یابد.
  • نکته ۲: متقاضیان می‌توانند از طریق ویزای استارتاپ به هلند مهاجرت کنند و پس از چند ماه، ویزای خود را به نوع دیگری از ویزا (مثلا ویزای کار) تغییر دهند. این یکی از مزیت‌های بزرگ استارت آپ ویزای هلند است که کمتر کسی می‌داند!

هزینه ویزای استارتاپ هلند چقدر است؟

در‌حال‌حاضر هزینه درخواست ویزای استارتاپ هلند ۳۸۰ یورو است. این مبلغ باید در زمان ارسال درخواست به اداره مهاجرت هلند (IND) پرداخت شود. هزینه درخواست غیرقابل بازگشت است، حتی اگر درخواست شما رد شود. برخی از Facilitator‌ها ممکن است هزینه‌های اضافی دیگری نیز دریافت کنند.

تمکن مالی مورد‌نیاز برای ویزای استارتاپ هلند چقدر است؟

متقاضیان ویزای استارتاپ هلند باید توانایی مالی خود را برای تأمین هزینه‌های زندگی در طول مدت اقامت ثابت کنند. میزان تمکن مالی در سال ۲۰۲۴ برای یک فرد مجرد حدود ۱۵ هزار یورو برای ۱۲ ماه است. مبلغ تمکن مالی برای یک زوج بدون فرزند نیز حدودا ۲۲ هزار یورو برای ۱۲ ماه خواهد بود.

تمکن مالی معمولا به‌صورت صورت‌حساب بانکی که نشان دهد مبلغ مورد‌نظر در حساب بانکی شما موجود است، ارائه می‌شود.

برای ویزا استارت آپ هلند چقدر سرمایه لازم است؟‌

برنامه ویزای استارت آپ هلند به‌طور رسمی سرمایه اولیه مشخصی را الزامی نمی‌داند. اما بر‌اساس تخمین ما و به‌صورت حدودی، برای راه‌اندازی استارتاپ در هلند و پوشش هزینه‌های مربوط به زندگی و کسب‌وکار، حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار یورو سرمایه اولیه مورد‌ نیاز است.

  • ۱۰ تا ۲۰ هزار یورو: برای هزینه‌های مستقیم استارتاپ شامل توسعه، بازاریابی و زیرساخت‌ها.
  • ۲۰ تا ۳۰ هزار یورو: برای هزینه‌های اقامت و زندگی ( تمکن مالی) و هزینه‌های مرتبط با Facilitator.

تسهیلگران ممکن است هزینه‌های متفاوتی بسته به نوع خدمات ارائه‌شده (مانند مشاوره، فضای کار و غیره) داشته باشند. هزینه‌های مربوط به Facilitator می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی متغیر باشد. بررسی دقیق شرایط و برنامه‌ریزی مالی برای موفقیت در این مسیر ضروری است.

مدت زمان جواب ویزای نوآفرینی هلند چقدر است؟

مدت زمان جواب ویزای استارتاپ هلند معمولا ۳ ماه است. اداره مهاجرت هلند معمولا ظرف ۹۰ روز جواب درخواست متقاضیان ویزای استارتاپ یا همان نوآفرینی را ارائه می‌کند.

اگر درخواستتان تایید شود، از شما خواسته می‌شود که مجوز اقامت موقت خود (mvv) را از کنسولگری یا سفارت هلند در ایران دریافت کنید. پس از ورود به هلند، به شما اطلاع داده می‌شود که چه زمانی و از کجا مجوز اقامت موقت خود را بگیرید. این مکان می‌تواند یکی از دفاتر IND یا مراکز مهاجرین (Expat Centers) در هلند باشد.

مسیر تبدیل ویزای استارتاپ هلند به ویزای خود‌اشتغالی و اقامت هلند

پس از پایان دوره یک‌ساله ویزای استارتاپ هلند، شما می‌توانید برای دریافت ویزای دو ساله اقامت خوداشتغالی (self-employed residence permit) اقدام کنید. برای این منظور، باید اثبات کنید که کسب‌وکارتان در طول سال اول پایدار بوده و رشد مناسبی داشته است و همچنان برای اقتصاد یا جامعه هلند ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

علاوه‌بر‌این، شما باید اظهارنامه‌ای از تسهیلگر خود بگیرید که نشان دهد حداقل ۳ ماه یک پروسه منتورینگ را با موفقیت به پایان رسانده‌اید.

  • مدت ویزای خوداشتغالی: دوره اولیه این ویزا معمولاً ۲ ساله است. پس از آن، در صورت ادامه موفقیت کسب‌وکار، می‌توانید ویزای خود را برای دوره‌های طولانی‌تر (تا ۵ سال) تمدید کنید.

مسیر شهروندی هلند

پس از ۵ سال اقامت قانونی در هلند، شما واجد شرایط درخواست شهروندی هلند خواهید بود. برای این منظور، علاوه بر رعایت قوانین و حفظ شرایط کسب‌وکار، باید:

  • تسلط کافی به زبان هلندی (سطح A2 یا بالاتر) داشته باشید؛ بنابراین در طول ۵ سال اقامت خود حتما زبان هلندی را نیز بیاموزید.
  • سوءپیشینه کیفری نداشته باشید.
  • از تابعیت قبلی خود (در‌صورت لزوم) انصراف دهید.
تبدیل ویزای استارت آپ هلند به شهروندی

مسیر شهروندی هلند

پس از ۵ سال اقامت قانونی در هلند، شما واجد شرایط درخواست شهروندی هلند خواهید بود. برای این منظور، علاوه بر رعایت قوانین و حفظ شرایط کسب‌وکار، باید:

  • تسلط کافی به زبان هلندی (سطح A2 یا بالاتر) داشته باشید؛ بنابراین در طول ۵ سال اقامت خود حتما زبان هلندی را نیز بیاموزید.
  • سوءپیشینه کیفری نداشته باشید.
  • از تابعیت قبلی خود (در‌صورت لزوم) انصراف دهید.

این مسیر شما را به یکی از قدرتمندترین پاسپورت‌های جهان می‌رساند که امکان سفر آزادانه به بسیاری از کشورها را فراهم می‌کند.

چالش‌های پیش‌روی دریافت استارتاپ ویزای هلند

اگرچه ویزای استارتاپ هلند فرصتی جذاب برای کارآفرینان بین‌المللی است، اما متقاضیان ممکن است با چالش‌هایی در مسیر درخواست و اجرای ایده کسب‌وکار خود مواجه شوند. آگاهی از این چالش‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر برای این فرآیند آماده شوید.

یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها، پیدا کردن تسهیلگری است که هم متناسب با ایده استارتاپ شما باشد و هم مورد تایید دولت هلند باشد. برخی از این شرکت‌ها فقط در زمینه‌هایی خاص مانند پزشکی، محیط‌زیست، آموزش و … فعالیت می‌کنند.

برخی از استارتاپ‌های ایرانی در ابتدای راه با مشکل کمبود سرمایه مواجه می‌شوند. اما این چالش را می‌توان با استفاده از حمایت‌های دولتی و شبکه‌های سرمایه‌گذاری هلندی حل کرد.

اگرچه هلند کشوری چندملیتی است، اما آشنایی با فرهنگ کاری و شیوه‌های کسب‌وکار محلی این کشور می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. ارتباط با مشتریان، همکاران یا سرمایه‌گذاران محلی ممکن است نیازمند تسلط نسبی به زبان هلندی یا آداب کاری خاص این کشور باشد.

هلند یکی از پیشرفته‌ترین اکوسیستم‌های استارتاپی جهان را دارد؛ اما این موضوع رقابت را در این بازار بسیار شدید می‌کند. کارآفرینان باید برای رقابت با سایر استارتاپ‌ها از نظر نوآوری، بازاریابی و جذب سرمایه آماده باشند.

نکات طلایی برای موفقیت در دریافت ویزای استارت آپ هلند

پیش از شروع فرآیند درخواست، کلیه شرایط و الزامات برنامه ویزای استارتاپ را بخوانید. درباره تسهیلگرهای تأییدشده هلند تحقیق کرده و بهترین گزینه را برای همکاری انتخاب کنید.

برنامه کسب‌وکار خود را دقیق و متقاعدکننده تهیه کنید. نشان دهید که ایده شما نه‌تنها نوآورانه است، بلکه پتانسیل سودآوری و رشد در بازار هدف را دارد. از مشاوران کسب‌وکار یا متخصصان کمک بگیرید تا برنامه شما حرفه‌ای‌تر شود.

ممکن است اداره مهاجرت یا تسهیل‌کننده از شما بخواهند در مصاحبه‌ای شرکت کنید. آماده باشید تا ایده خود را با اعتمادبه‌نفس و جزئیات توضیح دهید. هنگام مذاکره با تسهیلگر شفاف و حرفه‌ای باشید.

درباره فرهنگ کاری هلند و ویژگی‌های بازار هدف خود تحقیق کنید. تسلط نسبی به زبان انگلیسی و حتی آشنایی اولیه با زبان هلندی می‌تواند برای برقراری ارتباط بهتر مفید باشد.

شما می‌توانید در ابتدا برای تسهیلگر خود Pitch Deck بفرستید تا آن را بررسی کرده و نظراتشان را روی آن اعمال کنند. پیچ دک (Pitch Deck) ارائه‌ای تصویری و مختصر از استارتاپ است که استارتاپ‌ها برای جلب اعتماد و نظر مثبت سرمایه‌گذاران طراحی و ارسال می‌کنند.

بهترین صنایع هلند برای تاسیس استارتاپ کدام‌اند؟

در‌حالی‌که در برنامه ویزای نوآفرینی هلند، دولت این کشور بر نوآوری و ارزش افزوده ایده‌ها تاکید دارد، اما انتخاب صنعتی که با اولویت‌های ملی و نیازهای بازار هلند هم‌خوانی داشته باشد، شانستان برای دریافت ویزا افزایش می‌دهد.

صنایع زیر به‌طور ویژه‌تری توسط دولت هلند حمایت می‌شوند:

  • ایده‌های مرتبط با توسعه پایدار (Sustainable Development)
  • فناوری سبز (GreenTech): مثلا انرژی‌های تجدید‌پذیر، فناوری‌های مدیریت آب و کشاورزی هوشمند.
  • فناوری مالی (FinTech): مثلا پرداخت‌های دیجیتال، پلتفرم‌های وام‌دهی و مدیریت هوشمند مالی.
  • لجستیک و حمل‌و‌نقل: مثلا ردیابی هوشمند محموله‌ها، اتوماسیون لجستیک یا حمل‌و‌نقل پایدار.
  • فناوری پیشرفته (High-Tech): مثلا رباتیک یا اینترنت اشیاء.
  • امنیت سایبری: مثلا نرم‌افزارهای امنیت سایبری، فضای ابری و آموزش امنیت دیجیتال.
  • تجارت الکترونیک (E-Commerce): مثلا پلتفرم‌های خرید آنلاین یا ابزارهای تحلیل فروش.

اگر صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، در‌حال‌حاضر با تعداد زیادی استارتاپ در هلند اشباع شده باشد (مانند تجارت الکترونیک)، ایده شما باید کاملا متمایز و خلاقانه باشد تا مورد توجه قرار گیرد.

فعالیت در صنایعی که هنوز رقابت کمتری دارند (مانند فناوری سبز یا اینترنت اشیا) می‌تواند شانس شما را برای پذیرش افزایش دهد.

شهر روتردام در هلند
شهر روتردام، مهم‌ترین شهر صنعتی هلند

تجربه مژده از مهاجرت به هلند از طریق استارت آپ

«در سال ۲۰۱۸ از طریق برنامه استارتاپ به هلند مهاجرت کردم و تونستم شرکت خودم رو تاسیس کنم. من بعد از یک جلسه اسکایپی ۳۰ دقیقه‌ای تونستم با یکی از Facilitator‌های هلند قرارداد امضا کنم. جالب اینجاست که تو جلسه، خیلی از من سوال‌های تخصصی نپرسیدند و گفتند که طرح شما رو کامل بررسی کردیم و فقط می‌خواستیم در این جلسه بیشتر با شما آشنا بشیم!

من تو ایران هم تجربه کار در حوزه استارتاپ رو داشتم. هلند تو زمینه استارتاپ خیلی قویه و حمایت‌های خیلی خوبی از من شد. خوشبختانه Facilitator من روی ایده‌ام سرمایه‌گذاری هم کرد و من تامین مالی خوبی شدم. اما می خوام دو نکته خیلی مهم رو بهتون بگم:

روی تیمتون خیلی تمرکز کنید. اعضای تیم من وقتی به هلند رسیدیم، ویزاشون رو به ویزای کاری تغییر دادند و من رو تنها گذاشتند! حتما تیم متخصصی انتخاب کنید که بهتون وفادار باشند و در نیمه راه شما رو تنها نگذارند. البته من از این چالش عبور کردم و حالا وضعیت بسیار خوبی در هلند دارم.

نکته بعدی که می‌خوام بگم اینه که سریع برای تسهیلگرتون اپلای نکنید. اول بهشون ایمیل بزنید، باهاشون صحبت کنید، شرایطشون رو بدونید و بعد با آگاهی کامل اپلای کنید. چرا که اگه شما رو ریجکت کنند، دیگه شانسی برای اپلای دوباره ندارید.»

مژده تاکید زیادی روی تیم‌سازی برای استارتاپ داشت. به عقیده مژده بعد از ایده‌یابی،‌ مهم‌ترین نکته در مهاجرت به هلند از طریق استارتاپ تیم‌سازی و داشتن یک تیم وفادار و حمایت‌گر است.

مهاجرت به هلند از طریق استارت آپ؛ فرصت را از دست ندهید!

برنامه استارتاپ ویزای هلند فرصتی بی‌نظیر برای مهاجرت به این کشور پیشرفته اروپایی است. کشوری که بالاترین استانداردهای زندگی را به مهاجران ارائه می‌کند و از نظر شاخص‌هایی مانند رفاه، امنیت،‌ صلح و کیفیت زندگی همواره در صدر فهرست‌ برترین کشورها قرار گرفته است.

ما در این مقاله همه جنبه‌های مرتبط با ویزای استارتاپ هلند را بررسی کردیم؛ از شرایط و مراحل گرفته تا بهترین صنایع برای شروع. اکنون می‌توانید با آمادگی بیشتری در این راه قدم بردارید.

اگر شما نیز رویای مهاجرت به هلند از طریق استارت آپ را دارید،

ویزا موندیال آماده است تا شما را در این مسیر یاری کند.

با همکاری تیم متخصص ویزا موندیال مشاور رسمی مهاجرت (آقای هماپور)، می‌توانید همه مراحل، از تدوین برنامه کسب‌وکار تا انتخاب تسهیلگر و ارائه درخواست ویزای استارتاپ هلند را با اطمینان طی کنید. ما در کنار شما هستیم تا مهاجرت از طریق استارتاپ به هلند را به مسیری ساده و بدون دغدغه تبدیل کنیم.

اگر هنوز درباره مهاجرت به هلند از طریق استارتاپ سوالی دارید، پیشنهاد می‌کنیم سوالتان را زیر همین مقاله (در قالب کامنت) بپرسید و پاسخ آن را در سریع‌ترین زمان دریافت کنید.

سوالات متداول

یزینس پلن استارتاپ خود را برای شرکت‌های تسهیلگر (Facilitators) مورد‌تایید دولت هلند بفرستید. در‌صورت پذیرش ایده استارتاپ شما توسط یکی از این تسهیلگران، می‌توانید به کمک همین تسهیلگر، برای دریافت ویزای استارت آپ هلند اقدام کنید.

تسهیلگر یا Facilitator، یک سازمان یا نهاد رسمی تایید‌شده توسط دولت هلند است که وظیفه منتورینگ و حمایت از استارتاپ‌ها را بر‌عهده دارد. این حمایت شامل ارائه مشاوره، کمک در توسعه کسب‌و‌کار، دسترسی به شبکه سرمایه‌گذاران و بازاریابی است. همکاری با یک تسهیلگر یکی از شروط اصلی دریافت ویزای استارتاپ کشور هلند است.

صد در صد؛ هلند یکی از برترین کشورهای اروپایی برای راه‌اندازی استارتاپ‌ها محسوب می‌شود. بر اساس گزارش‌های موجود، این کشور در رتبه چهارم اروپا از نظر ارزش‌آفرینی در حوزه استارتاپ‌ها قرار دارد.

بهترین شهرهای هلند برای راه‌اندازی استارتاپ و زندگی شامل آمستردام (مرکز اصلی فناوری و تجارت الکترونیک)، روتردام (قطب لجستیک و حمل‌ونقل)، و آیندهوون (شهر نوآوری و فناوری پیشرفته) هستند. اوترخت با تمرکز بر فناوری سبز و لاهه برای امنیت سایبری و فناوری حقوقی نیز انتخاب‌های مناسبی هستند. هر شهر هلند با زیرساخت‌های پیشرفته و فرصت‌های خاص خود برای رشد استارتاپ‌ها جذاب است.

خیر؛ ویزای استارتاپ به شما اجازه کار برای یک کارفرمای دیگر را نمی‌دهد. شما باید روی راه‌اندازی و توسعه کسب‌و‌‌کار خود در این کشور تمرکز کنید. البته می‌توانید به‌صورت Freelance کار کنید. اما همسر متقاضی در هلند اجازه کار تمام‌وقت خواهد داشت.

بله؛ دارندگان استارتاپ ویزا هلند می‌توانند خانواده نزدیک خود (همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال) را تحت ویزای همراه به هلند ببرند.

بله؛ شما می‌توانید از دولت، سرمایه‌گذاران خصوصی و برخی از تسهیلگران برای تامین مالی استارتاپ خود کمک بگیرید.

بله؛ ویزای استارتاپ هلند می‌تواند به اقامت دائم و در نهایت شهروندی هلند منجر شود. برای این منظور باید حداقل ۵ سال در هلند اقامت داشته باشید.

خیر. برای دریافت ویزای استارتاپ هلند نیازی به ارائه مدرک زبان انگلیسی یا هلندی ندارید. اما در عمل، داشتن تسلط به زبان انگلیسی می‌تواند برای موفقیت شما بسیار مفید باشد.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

من امیرعباس هستم. اینجا در ویزا موندیال به‌عنوان کارشناس محتوا فعالیت می‌کنم. در سال ۹۷ مدرک کارشناسی‌ارشد خودم رو در رشته مدیریت بازاریابی گردشگری از دانشگاه علامه طباطبایی گرفتم و بیش از ۵ ساله که در حوزه بازاریابی محتوایی کار می‌کنم. با ترکیب دانش خودم در حوزه‌های گردشگری و مهاجرت و تخصصم در حوزه محتوا، تلاش می‌کنم تا اطلاعاتی موثق و کاربردی درباره مهاجرت در اختیار شما قرار بدم.

راستی تو روزهای تعطیل می‌تونید من رو تو کوه، جنگل، کویر، لب دریا و کلا توی طبیعت پیدا کنید.

برای مهاجرت نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کانادا، آلمان و آمریکاست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

تیم ویزا موندیال
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها