آیا می دانستید کانادا در بین ده کشور برتر جهان به لحاظ تولید قرار دارد؟
بخش اعظم صنعت تولیدی کانادا در استان های انتاریو و کبک واقع شده است. از میان سایر مراکز تولیدی مهم می توان به بخش های غذا و نوشیدنی، کاغذ و محصولات مرتبط با آن، فلزات اولیه، فلزات ساخته شده ، پتروشیمی و مواد شیمیایی می توان اشاره نمود.
اقتصاد مناطق آتلانتیک، دشت ها و اقیانوس آرام کانادا مبتنی بر منابع طبیعی نظیر ماهیگیری، جنگلداری و معادن متمرکز است. استان های Prairie یا دشتی به کشاورزی و سوخت های معدنی وابسته هستند و صنایع اصلی بریتیش کلمبیا جنگلداری، معدن و توریسم است.
در سال های اخیر هم آلبرتا به خاطر وفور منابع طبیعی و قدرتمند بودن بخش های نفت و گاز خود نقش فرازینده مهمی را در اقتصاد کانادا ایفا می کند. کانادا از نفت و گاز گرفته تا مواد معدنی گرانبها، الوار و چوب و کشاورزی سرشار از موهبت های طبیعی و نعمات خدادادی است.
در زیر به اجمال مروری خواهیم داشت بر اقتصاد استان های مختلف کانادا
اشتغال و اقتصاد آلبرتا
پس از یک دهه نرخ رشد بالا، آلبرتا هنوز پتانسیل رشد اقتصادی بیشتر را دارد. اقتصاد آلبرتا تحت تاثیر صنعت انرژی است که یک قطب مهم اشتغال استان آلبرتا می باشد. صنعت نیرو یا انرژی به طور مستقیم در خلق یک شغل از هر شانزده شغل در استان آلبرتا نقش دارد. انتظار می رود که این بخش با پیشرفت های جدید در فناوری و توسعه ی هر چه بیشتر نفت و گاز در شمال استان آلبرتا، بیش از پیش قدرتمند ظاهر شود.نرخ رشد اقتصادی بالای آلبرتا محدود به صنعت انرژی نیست چرا که استان آلبرتا اقتصاد متکثر و متنوعی دارد. بخش تولید آلبرتا ظرف یک دهه ی اخیر دوبرابر شده است و در صنایع جدیدی که آلبرتا را به یک رقیب قدرتمند در بازارهای جهانی تبدیل می کنند، نوآوری موج می زند. به غیر از نفت و گاز ، جنگلداری نیز یک صنعت مهم در آلبرتا است که سالانه بیش از 6 میلیون دلار درآمدزایی می کند. آلبرتا همچنین به طور سنتی مهد کشاورزی و مزارع بزرگ کانادا که هنوز بخش مهمی از فرهنگ و اقتصاد آلبرتا را تشکیل می دهند هم هست.
رشد سریع توسعه ی اقتصادی در استان آلبرتا این استان را به مکانی عالی برای کار یافتن تبدیل کرده است. نرخ بیکاری در آلبرتا 5.5 درصد است که پایین تر از متوسط نرخ بیکاری ملی 6.8 درصدی است. وقتی این نرخ بیکاری پایین را با پایین بودن رشد جمعیت و شکسته شدن رکورد در خلق فرصت های شغلی آلبرتا در نظر بگیریم نتیجه می گیریم که آلبرتا مکان خوبی برای اشتغال مهاجران است.
در سال های اخیر استان آلبرتا تعداد مهاجرانی که اقامت دائم دارند و نیز تعداد کارگران خارجی موقت را افزایش داده است اما با ای نحال نرخ بیکاری در حال پایین آمدن است. نظرسنجی های بین المللی پیوسته اعلام می کنند که کلگری و ادمونتون بهترین شهرها برای کار کردن هستند. به غیر از فرصت های شغلی خوب، آلبرتا از استاندارد بالای زندگی هم بهره مند است.
اشتغال و اقتصاد بریتیش کلمبیا
با اینکه اقتصاد بریتیش کلمبیا سال ها تحت سیطره ی منابع طبیعی بوده است در دهه های اخیر به میزان قابل توجهی متنوع شده است و در حال حاضر دربردارنده ی بخش خدمات و صنایع است. جنگلداری و معدن همراه با ساختمان سازی همچنان صنایع مهم در بریتیش کلمبیا هستند. ارتباطات و مخابرات مرکز اصلی بخش فناوری در حال رشد هستند.
توریسم منبع قابل توجهی از درآمد استان بریتیش کلمبیا را به یمن زیبایی های طبیعی اش تشکیل می دهد. بریتیش کلمبیا بخش زیادی از رشته کوه های راکی، هزاران مایل سواحل دریایی و هزاران هکتار فضای سبز محافظت شده دارد. بریتیش کلمبیا بزرگترین صنعت ماهیگیری در کانادا را دارد و نیز بخش دامداری و لبنیات و مزارع آن بسیار قابل توجه است. در عین حال، بریتیش کلمبیا سومین تولیدکننده ی بزرگ برق آبی و دومین تولید کننده ی گاز طبیعی در کانادا است. منطقه ی ونکوور که اکثر اهالی بریتیش کلمبیا در آن سکنی دارند به مرکز مالی، کاری و فناوری مهمی تبدیل شده است و مرکز اصلی تولید فیلم و برنامه های تلویزیونی در آمریکای شمالی در این منطقه قرار دارد. ونکوور به عنوان یک مرکز شهری در حال رشد مهد صنعت نوظهور خدمات است.
بریتیش کلمبیا مکان خوبی برای کار پیدا کردن در کانادا است. نرخ بیکاری در استان بریتیش کلمبیا در مقایسه با سی سال پیش کاهش پیدا کرده است و به 6.1 درصد رسیده است. بسیاری از این شغل های جدید در بخش ارائه ی خدمات یا فناوری هستند. رشد اقتصادی چشم انداز روشنی برای این استان ترسیم می کند و می توان انتظار داشت که فرصت های شغلی زیادی برای مهاجران در بریتیش کلمبیا در آینده ی نزدیک وجود داشته باشد.
اشتغال و اقتصاد مانیتوبا
صنایع اصلی مانیتوبا عبارت اند از معادن، تولید و کشاورزی. مزرعه داری و کشاورزی به صورت سنتی شغل اصلی اهالی مانیتوبا بوده است و در مزارع واقع در جنوب مانیتوبا گندم، جو، آفتابگردان، پنبه ، جودوسر و کانولا و نیز محصولات لبنی و دامی تولید می شوند. از این پایگاه کشاورزی ی کصنعت غذایی قابل توجه به وجود آمده است. علاوه بر این مانیتوبا دارای صنایع حمل و نقل، هوافضا و تولیدی قابل توجهی است. شهر وینیپگ یک صنعت مالی و بیمه ای بزرگ و نیز بخش خدمات و دولت دارد.
نرخ بیکاری مانیتوبا در حال حاضر 5.6 درصد است و از متوسط نرخ بیکاری ملی 6.8 درصد پایین تر است. انتظار بر این است که اقتصاد مانیتوبا به رشد خود ادامه دهد. گرچه این رشد می تواند فرصت های شغلی زیادی خلق کند دولت میانیتوبا برنامه هایی برای اسکان مهاجران و پیدا کردن شغل برای آنها فراهم می کند. از بین این برنامه ها می توان به کلاس های زبان انگلیسی آزاد به عنوان زبان اضافی (EAL)، برنامه های آمادگی شغلی و تعلیم و کارآموزی حرفه های مختلف اشاره نمود.
اشتغال و اقتصاد نیوبرانزویک
نیوبرانزویک سرشار از منابع طبیعی است و این منابع طبیعی به لحاظ سنتی پایه ی اقتصاد نیوبرانزویک را تشکیل می دهند. این استان نواحی جنگلی بسیاری دارد و به همین خاط الوار و چوب یکی از صادرات اصلی این استان است. امروزه نیو برانزویک دارای یک اقتصاد مدرن خدمت – محور است و صنایع مالی و بیمه ای اقتصاد نیوبرانزویک را هدایت می کنند. کانادا به شدت این صنایع مدرن را تشویق به مبارزه با بیکاری در بخش ماهیگیری و کشاورزی، که همچنان از صنایع مهم هستند، می کند. بسیاری از شرکت ها به خاطر وجود کارمندان دوزبانه در این استان، می خواهند مراکز پشتیبانی و خدمات خود را به نیو برانزویک منتقل کنند. فناوری اطلاعات یک صنعتن رو به رشد برای این استان است و سرمایه گذاری های زیادی در آن انجام می شود.
همچنین ، تولید در این استان ظرف سال های اخیر برای خیلی از افراد اشتغال زایی کرده است. در شهر سنت جان بیشتر صنایع واقع شده اند. از صنایع اصلی این استان می توان به غذا و نوشیدنی، کاغذ و خمیر کاغذ، فراوری فلز و تجهیزات حمل و نقل اشاره نمود. این استان همچنین به خاطر زیبایی طبیعی توریست های زیادی به خود می بیند. توریسم ظرف دهه ی اخیر منبع اصلی اشتغال زایی بوده است.
اشتغال و اقتصاد نیوفاندلند و لابرادور
اقتصاد نیوفاندلند و لابرادور به شدت متکی به منابع طبیعی است. ماهیگیری بزرگترین صنعت این استان است اما از سال 1989 با فناوری ها و راهبردهای نوین به مبارزه با کمبود ماهی پرداخته است گرچه صنعت ماهیگیری هنوز با چالش هایی در این زمینه دست و پنجه نرم می کند.بعد از ماهیگیری، صنعت معدن دومین صنعت بزرگ و مهم نیوفاوندلند و لابرادور است و سالانه 3.7 میلیارد دلار و اغلبا به شکل سنگ آهن که از لابرادور به دست می آید درآمدزایی می کند. بعد از معدن، سومین صنعت درآمدزا در این استان خمیر کاغذ و کاغذ است.
بخش انرژی نیز بخش مهمی از اقتصاد نیوفاونلند را تشکیل می دهد. بزرگترین تاسیسات تولید برق آبی در چرچیل فالز لابرادور واقع شده است. نیوفاوندلند همچنین دارای ذخایر معتنابه نفتی است که در حال حاضر به میزان زیادی در حال توسعه و استخراج می باشد.
استان نیوفاوندلند برای غلبه بر رکود صنعت ماهیگیری خود با چالش هایی مواجه است. ماهیگیری به طور سنتی قطب مالی این استان بوده است و بسیاری از اهالی این استان تمام عمر خود را در ماهیگیری سپری کرده اند. این استان، با 14.7 درصد بیکاری همچنین بیشترین نرخ بیکاری کانادا را دارد. این استان به شدت در حال سرمایه گذاری در صنایع جدید است و از خارج کردن اقتصاد خود از وابستگی به منابع طبیعی تا حدودی موفق بوده است.
اشتغال و اقتصاد نوا اسکوشیا
نوا اسکوشیا اقتصاد بسیار متنوعی دارد که شامل صنایع کلیدی در بخش های خدمات، تولید و معدن می باشد. به طور سنتی، بسیاری از اهالی نوا اسکوشیا از راه ماهیگیری امرار معاش می کرده اند. اما متاسفانه منابع ماهی در سال های اخیر در معرض انقراض و نابودی قرار گرفته اند و این مساله به شدت بر صنعت ماهیگیری نوا اسکوشیا تاثیر مخرب گذاشته است. اخیرا اقتصاد نوا اسکوشیا با موفقیت متنوع و متکثر شده است و بسیاری از کسانی که به خاطر رکود صنعت ماهیگیری شغل هایشان را از دست داده بودند در صنایع رو به رشد نوا اسکوشیا کارهای جدید پیدا می کنند.در سپتامبر 2006 رشد مشاغل باعث شد تا برای اولین بار در تاریخ نوا اسکوشیا نرخ بیکاری این استان به زیر متوسط نرخ بیکاری ملی برسد. هالیفکس به عنوان مرکز شهری بزرگ مرکز بسیاری از صنایع و حرفه ها و مشاغل است و اقتصاد این مرکز به عنوان قلب کانادای آتنلانتیک در نظر گرفته می شود.
نوا اسکوشیا دارای صنعت جنگلداری بسیار توسعه یافته و نیز مرکز کشاورزی تجاری به شدت تخصصی است. بخش معدن بیشتر به تولید ذغال سنگ می پردازد. استان نوا اسکوشیا اخیرا از واکاوی های گسترده ی نفت و گاز که ظرف دهه ی اخیر انجام شده بود سود می برد.
از آنجا که اولین تولید تجاری نفت در سال 1991 در جزیره ی Sable شروع شد عواید حاصل از نفت و گاز به شدت در حال افزایش است و این به جلو راندن اقتصاد نوا اسکوشیا بسیار کمک می کند.
توریسم هم بخش مهمی از اقتصاد این استان است. تقریبا تو میلیون نفر هر ساله از نوا اسکوشیا دیدن می کنند که بسیاری از آنها از خارج از کانادا می آیند.
اشتغال و اقتصاد انتاریو
استان انتاریو قلب اقتصادی کاناداست و در نتیجه همه ی صنایع در این استان و به ویژه در تورنتو و سایر مناطق شهری وجود دارند. این استان مرکز خدمات و اطلاعات است و اقتصادی تولیدی مستحکمی هم دارد. دولت و بسیاری از وزارتخانه های فدرال در اتاوا قرار دارد و این به جذب کسب و کارها و سازمان های غیرتجاری بین المللی کمک می کند.
بخش تولیدی اصلی انتاریو خودروسازی است و شرکت های خودروسازی کانادایی از سردمداران این صنعت در جهان شناخته می شوند. در سال های اخیر پس از یک رکود نسبی در صنعت خودروسازی شاهد سرمایه گذاری های کلان خودروسازها در تاسیس کارخانه ها و فناوری های نوین هستیم.
این استان همچنین دارای صنایع مبتنی بر منابع طبیعی است. بخش معدن که سابقه ی طولانی مدتی در این استان دارد شامل معادن آهن و نیکل می شود. جنگل های انبوه این استان به رونق صنعت چوب و کاغذ که اخیرا رویکرد زیست محیطی و پایدار را اتخاذ کرده اند کمک می کنند.اکوتوریسم در حال رشد است چرا که افراد دوست دارند در محیط زیست طبیعی انتاریو به فعالیت های تفریحی بپردازند.
نرخ بیکاری در انتاریو هم برابری می کند با متوسط نرخ بیکاری ملی کانادا که همان 6.8 درصد باشد. در انتاریو با داشتن اقتصاد شکوفا و متنوع فرصت های شغلی در تمام حرفه ها از کشاورزی گرفته تا فناوری اطلاعات فراهم است. سطح اشتغال زایی استان انتاریو در سال های اخیر بالا بوده است و انتظار افزایش آن هم وجود دارد.
اشتغال و اقتصاد جزیره ی پرینس ادوارد
صنایع اصلی این استان کشاورزی، توریسم و ماهیگیری هستند. حدود 30 درصد سیب زمینی های کانادا در این جزیره تولید می شود و منبع اصلی درآمد 2000 مزرعه می باشد. به ویژه با توجه به مناظر دیدنی و زمین های گلف تعداد توریست های این جزیره هم هر سال رو به افزایش است.بخش تولید عمدتا از فراوری غذا تشکیل یافته است. فناوری برتر یا های تک نیز به ویچه در زمینه های پزشکی، الکترونیک و کشاورزی اهمیت روزافزون می یابد.
صنعت ماهیگیری که زمانی منبع اشتغال زایی این استا نبود به خاطر کمبود ماهی های دریای Grand Banks با رکود مواجه است. تاثیر این رکود این است که نرخ بیکاری در جزیره ی پرینس ادوارد حدود 10 درصد است و با این احتساب دومین استان کانادا به لحاظ بالا بودن نرخ بیکاری است. دولت در تلاش است تا افرادی که در صنعت ماهیگیری مشغول به کار بودند و کار خود را از دست دادند تعلیم دهد تا بتوانند در صنایع رو به رشد P.E.I کار کنند.
اشتغال و اقتصاد کبک
اقتصاد کبک به شدت صنعتی و متنوع است. بخش تولیدی پیشرفته ی این استان انواع محصولات را برای صادرات تولید می کند که از آن میان می توان به این موارد اشاره کرد: تجهیزات کنترل هوا، نرم افزار، قطار مترو، هلیکوپتر، لوح فشرده، تصفیه کننده ی هوا و اسباب بازی. مونترآل که پایتخت تجاری کبک است صنایع رقابتی را در هوافضا، داروسازی، ارتباطات راه دور ، انرژی حمل و نقل و امور مالی توسعه داده است. مونترآل همچنین اخیرا به خاطر استارتاپ های نرم افزاری خود شانخته شده است که مهم ترین آنها در صنعت سرگرمی فعالیت دارند و از این لحاظ بعد از ونکوور مرکز تولید فیلم کانادا شناخته می شود.
علاوه بر این، استان کبک در منابع طبیعی بسیار غنی است. کبک بیش از ی کسوم خمیر کاغذ و محصولات مرتبط با کاغذ و درصد زیادی از الوار و چوب نرم را تولید می کند. به خاطر گسترده بودن ظرفیت تولید برق آبی کب کبخش انرژی که در اختیار دولت است بخش عظیمی از برق آبی استان های همجوار و ایالات متحده را تولید می کند و در این زمینه بسیار متخصص است. عواید حاصل از کشاورزی نیز در این استان بسیار قابل توجه است. صادرات بین المللی حدود 30 درصد تولید ناخالص داخلی این استان را تشکیل می دهد.
کبک پیوسته در حال بازیابی خود از رکود اقتصادی است که نرخ بیکاری را افزایش داده بود. در این دوره از عدم قطعیت بسیاری از شرکت های بزرگ کانادا دفاتر مرکزی خود را از مونترال به جای دیگر منتقل کردند. کبک پیوسته در حال افزودن شغل و جذب شرکت های جدید با نیروی کاری به شدت متخصص است. نرخ بیکاری در کبک در حال حاضر 8.1 درصد است.
اشتغال و اقتصاد ساسکاشوان
ساسکاشوان اغلب اصطلاحا “نان آور کانادا” نامیده می شود چرا که این استان 28 درصد حبوبات و بیش از 54 درصد گندم کانادا را تولید می کند. با اینکه کشاورزی هنوز با تولید حدود 5 درصد از تولید ناخالص داخلی در اقتصاد ساسکاشوان نقش کلیدی دارد بخش های خدمات-محور نظیر امور مالی، بیمه و املاک و مستغلات (17 درصد از تولید ناخالص داخلی) نیز تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد این استان می گذارند. این استان سرشار از مواد معدنی نظیر پوطاس (بارور کننده)، اورانیوم، ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی است. ساسکاشوان صادر کننده ی اصلی پوطاس در کانادا است.
نرخ بیکاری در ساسکاشوان در حال حاضر کمتر از 4 درصد است و پایین ترین نرخ بیکاری کانادا را دارد و با این احتساب این استان برای کار پیدا کردن جای خوبی است. حداقل دستمزد در ساسکاشوان 10.50 دلار در هر ساعت است.
اشتغال و اقتصاد نورثوست تریتوریز
اقتصاد این استان به شدت به صنایع منابع طبیعی متکی است و این منابع طبیعی در بازارهای جهانی پیوسته در معرض نوسان قرار دارند. صنعت معدن بزرگترین صنعت بخش خصوصی این استان است و معادن بزرگ سنگ آهن نظیر طل، اورانیوم و اخیرا الماس در این استان واقع شده اند. جست و جوی نفت و گاز و توسعه در دره ی Mackenzie River و سواحل دریای بوفورت نیز اهمیت روزافزون دارند. در این استان اخیرا به صنعت رو به رشد الماس هم توجه می شود و علت رشد این صنعت نگرانی هایی است که در نقاط دیگر جها راجع به بحران الماس به وجود آمده است.
با اینکه شهر Yellowknife همچنان کوچک است اما اقتصاد خدمت – محور پیشرفته تری با انواع فرصت ها دارد. گرچه شکوفایی با دقت مدیریت می شود اما حجم عظیمی از سرمایه گذاری ها و افراد به این شهر روانه می شوند. نظرسنجی های اخیر حاکی از آن هستند که شهر Yellowknife پس از ونکوور و تورنتو سومین اقتصاد رو به رشد در کانادا را دارد.
بخش عظیمی از جمعیت این استان همچنان از طریق ماهیگیری، شکار و تله گذاری قوت غالب خود را تامین می کنند. تولید خز همچنان از اهمیت برخوردار است و درآمد بسیاری از خانواده های بومی کانادا را تامین می کند.
توسعه با اینکه برای شکوفایی اقتصاد لازم است اما در حال حاضر با دقت مدیریت می شود تا اکوسیستم شکننده ی قطب شمال و سبک زندگی ساکنان شمال را تهدید نکند.
نرخ بیکاری این استان مشابه متوسط نرخ بیکاری ملی کانادا یعی 7 درصد است.
اشتغال و اقتصاد نوناووت
اقتصاد این استان هم بر محور منابع طبیعی می چرخد. اکثر افراد این استان به زمین تعلق خاطر دارند و از طریق برداشت محصول به شیوه ی سنتی امرار معاش می کنند. ارزش تولیدی اقتصاد این استان که از این طریق می چرخد سالانه بالغ بر 40 میلیون است و منبع تغذیه ای مهم و ارزانی را برای بسیاری از خانواده ها فراهم می کند.
فرصت های جدید که سریعا در حال دگرگون کردن اقتصاد و خلق فرصت های شغلی جدید در نوناووت هستند این شیوه های سنتی را تکمیل می کنند. جست و جوی معدن، تمرکز بر طلا، الماس و ذخایر فلزات خام و اولیه صعت رو به رشد در نوناووت است. در سال 2011 طلای تولیدی در معدن Meadowbank دارای ارزش بازار 420 میلیون دلاری بود. علاوه بر این ماهیگیری، توریسم و ذخایر نفت و گاز نوناووت به اقتصاد این استان کمک های مهم و رو به رشدی می کنند.
اشتغال و اقتصاد یوکان
اقتصاد یوکان به شدت به منابع طبیعی غنی آن وابسته است. معدن بزرگترین صنعت یوکان است. اهمیت معدن کاوی در یوکان به اواخر قرن نوزدهم بر می گردد. در آن زمان کشف طلای بسیار منجر به این شد که ظرف چند ماه حدود 30000 تا 40000 نفر به این منطقه وارد شوند و بر اثر این حادثه بود که منطقه ی یوکان خلق شد.
بعد از منابع طبیعی، مشاغل کسب و کاری و اداری دومین اشتغال زای این منطقه هستند. علاوه بر این دولت منبع اصلی فعالیت اقتصادی در ئایتهاوس است و بخش اعظم مجموع اشتعال را در بر می گیرد. اقتصاد یوکان به تدریج در حال تنوع یافتن است و توریسم بخش قابل توجهی از مشاغل و خدمات یوکان را تشکیل می دهد. نرخ بیکاری در وایتهاوس 7 درصد است اما در فصول مختلف سال تغییر می کند.