ویزا موندیال - visa mondial

مقایسه بین رنکینگ های مختلف دانشگاه های جهان

مقایسه ی رنکینگ های دانشگاهی

مقایسه ی رتبه بندی های دانشگاهی در جهان: رنکینگ آموزش عالی تایمز، QS و شانگهای

در حال حاضر رتبه بندی جهانی موسسه ی آموزش عالی تایمز برای سال 2018 منتشر شده است و دانشگاه آکسفورد برای دو سال متوالی رتبه ی اول این لیست را به خود اختصاص داده است.

اما چگونه می توان رنکینگ امسال موسسه ی آموزش عالی تایمز را با رتبه بندی سازمان QS یا رتبه بندی شانگهای که در ابتدای امسال منتشر شده بود و در آن هاروارد برای 15 سال متوالی بهترین دانشگاه جهان انتخاب شده بود، مقایسه کرد؟

بیایید نگاهی دقیقتر به 10 برتر دانشگاه برتر هر یک از این رتبه بندی های دانشگاهی در جهان بیندازیم و به شباهت ها و تفاوت های بین آنها پی ببریم.

 رنکینگ سازمان QS در سال 2018رنکینگ شانگهای در سال 2017رنکینگ موسسه آموزش عالی تایمز در سال 2018
1موسسه فناوری ماساچوست (MIT)دانشگاه هاروارددانشگاه آکسفورد
2دانشگاه استنفورددانشگاه استنفورددانشگاه کمبریج
3دانشگاه هاروارددانشگاه کمبریجدانشگاه فناوری کالیفرنیا (کالتک)/ دانشگاه استنفورد
4موسسه فناوری کالیفرنیا (کالتک)دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT) 
5دانشگاه کمبریجدانشگاه کالیفرنیا، برکلی (UCB)موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
6دانشگاه آکسفورددانشگاه پرینستوندانشگاه هاروارد
7کالج دانشگاهی لندن (UCL)دانشگاه آکسفورددانشگاه پرنستون
8کالج سلطنتی لندندانشگاه کالیفرنیاکالج سلطنتی لندن
9دانشگاه شیکاگوموسسه فناوری کالیفرنیا (کالتک)دانشگاه شیکاگو
10دانشگاه ای تی اچ زوریخ- موسسه ی فناوری فدرال سوئیسدانشگاه شیکاگودانشگاه ای تی اچ زوریخ- موسسه ی فناوری فدرال سوئیس/ دانشگاه پنسلوانیا

اگرچه رتبه بندی هر لیست اندکی متغیر است اما در میان 10 دانشگاه برتر این سه لیست، 7 دانشگاه در هر سه رنکینگ مشترک است. این دانشگاه ها شامل: موسسه ی تکنولوژی ماساچوست، دانشگاه استنفورد، دانشگاه هاروارد، موسسه ی فناوری کالیفرنیا و  دانشگاه شیکاگو در آمریکا و دانشگاه کمبریج و دانشگاه آکسفورد در انگلستان می باشد. جالب توجه است که در هر سه لیست فقط یک دانشگاه وجود دارد که در خارج از آمریکا و انگلستان واقع شده باشد.

اگرچه هر یک از دانشگاه های ام آی تی (MIT)، هاروارد و آکسفورد می توانند ادعا کنند که در صدر لیست رتبه بندی دانشگاه های جهان قرار دارند اما در واقع این دانشگاه استنفورد است که بالاترین میانگین موقعیتی را داشته و 2 بار رتبه ی دوم و 1 بار رتبه ی سوم را به خود اختصاص داده است.

سه دانشگاه در دو مورد از سه رنکینگ دانشگاه های برتر جهان حضور دارند. کالج سلطنتی لندن در هر دو لیست QS و THE در رتبه ی 8 ام قرار دارد اما در 10 دانشگاه برتر لیست شانگهای حضور ندارد. دانشگاه ETH زوریخ نیز همینگونه است و در هر دو لیست QS و THE در رتبه ی دهم قرار دارد. آخرین دانشگاهی که در دو لیست حضور دارد، دانشگاه پرینستون می باشد که در رتبه بندی شانگهای در رتبه ی ششم و در رتبه بندی آموزش عالی تایمز در رتبه ی هفتم قرار دارد.

حذف دو دانشگاه سلطنتی لندن و دانشگاه زوریخ از لیست شانگهای، باعث شده است که دو دانشگاه آمریکایی در این لیست جای بگیرند که در دو لیست دیگر حضور ندارند. دانشگاه کالیفرنیا برکلی و دانشگاه کلمبیا این دو دانشگاه مجزا هستند. در ترتیب قرارگیری 10 دانشگاه برتر هر یک از لیست های QS و THE، فقط یک دانشگاه منحصر به فرد در خود دارند که در لیست دیگری جای نگرفته است؛ دانشگاه UCL در رتبه بندی QS در جایگاه هفتم است در حالیکه در رتبه بندی THE، دانشگاه پنسلوانیا به طور مشترک با دانشگاه ETH زوریخ در جایگاه هفتم قرار دارند.

 

بنابراین علت تفاوت رتبه بندی در رنکینگ های مختلف چیست؟

تلاش برای درک تفاوت بین هر یک از این سه لیست به ویژه اگر قصد دارید در مورد دانشگاهی که می خواهید در آن تحصیل کنید، تصمیم گیری نمایید، می تواند گول زننده باشد. به هر یک از این رتبه بندی ها چقدر باید اعتماد کرد؟

علت تفاوت هر یک از این رتبه بندی ها ریشه در این موضوع دارد که هریک از آنها، دانشگاه ها را بر اساس معیارهای متفاوتی مورد ارزیابی قرار می دهند. برای مثال، در رنکینگ شانگهای، شهرت موسسه از نظر دانشگاهیان و کارفرمایان در نظر گرفته نمی شود و در عوض ترجیح می دهد دانشگاه ها را بر اساس تحقیقات دانشگاهی انجام شده در آنها و جوایز نوبل دریافت شده توسط اساتید و کارکنانشان رتبه بندی نماید. اگرچه هر دو رتبه بندی کیو اس و آموزش عالی تایمز کیفیت پژوهش و تحقیقات دانشگاهی را نیز در نظر می گیرند اما هیچکدام به اندازه ای که برایشان شهرت دانشگاه اهمیت دارد، این معیار را لحاظ نمی کنند.

حتی وقتی که رتبه بندی ها بر اساس معیار مشابهی باشد ممکن است روش که برای ارزیابی استفاده می کنند، متفاوت باشد. 40% از امتیاز کل دانشگاه ها در رتبه بندی QS، شهرت تحصیلی آنها می باشد. برای ارزیابی این موضوع، از دانشگاهیان کل دنیا نظرسنجی و خواسته می شود که تحقیقات دانشگاهی انجام شده را با دیگر دانشگاه ها مقایسه کنند. در رتبه بندی دانشگاهی تایمز نیز از متریک مشابه- شهرت تدریس- استفاده می شود ولی در عوض از دانشگاهیان خواسته می شود تا کیفیت تدریس دانشگاه ها را ارزیابی کنند و این متریک فقط 15% از رتبه ی کل دانشگاه را تشکیل می دهد. این تفاوت ها محتملا باعث می شود که هر دو رتبه بندی نتایجی را حاصل دهند که به طور چشمگیری با هم تفاوت دارند.

 

به کدام یک از این رنکینگ ها باید توجه کرد؟

پاسخ به این سئوال بدون تعصب و جانبداری دشوار است. اما در قسمت زیر می توانید تا حدی پاسخ را بیابید.

اگر به دنبال دانشگاهی هستید که سابقه ای عالی از انجام پیوسته ی تحقیقات با کیفیت دارد، رنکینگ شانگهای را امتحان کنید.

اگر به دنبال دانشگاهی هستید که از نظر دانشگاهیان و کارفرمایان، خوب تلقی شود و فرصت های شغلی با حقوق بالا را برای شما فراهم کند، رتبه بندی QS باید اولین انتخاب شما باشد.

و اگر می خواهید رتبه بندی شما هم اثر تحقیقات دانشگاهی و هم شهرت آن را انعکاس دهد، رنکینگ آموزش عالی تایمز ارزش بررسی را دارد. این لیست متغیرتر از دو لیست دیگر است. البته این متغیر بودن ممکن است به این معنی باشد که شفافیت اطلاعات آن به گونه ای که برای اخذ اطلاعات مفید باشد، کمتر است .اما برای یک بررسی کلی بسیار خوب است.

در انتها باید اشاره کرد که هم رتبه بندی تایمز و هم کیو اس، تلاش می کنند میزان بین المللی بودن دانشگاه را نیز در نظر بگیرند. (در رتبه بندی QS این کار  با اندازه گیری نسبت دانشجویان بین المللی به اعضای دانشگاه انجام می شود). اگر به دنبال تحصیل در خارج از کشور هستید، هر دوی این رتبه بندی ها اطلاعات بیشتری برای ارائه دارند.

برای مهاجرت نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کانادا، آلمان و آمریکاست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

تیم ویزا موندیال
اشتراک در
اطلاع از
guest
5 دیدگاه ها
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها