دولت ترودو طرح پیشنهادی خود را برای بهبود وضعیت اقتصادی میلیون ها کانادایی کم درآمد اعلام کرده است. دولت قصد دارد طی دو سال آینده میزان فقر را تا بیست درصد کاهش دهد. هدف کلی این برنامه کاهش پنجاه درصدی فقر تا سال 2030 است.
Jean-Yves Duclos وزیر توسعه اجتماعی کانادا جزئیات این استراتژی جدید را در ونکوور اعلام کرد و اذعان داشته که شاید رسیدن به این هدف تا سال 2030 کمی بلند پروازانه به نظر برسد، ولی معتقد است که با دنباله روی دولت های آینده از رویه ای که لیبرال ها در حال برنامه ریزی آن هستند، این امر محقق خواهد شد و نرخ فقر به پایین ترین حد در تاریخ کشور خواهد رسید. این بدان معنا است که در سال 2020، حدود 850 هزار نفر کمتر زیر خط فقر قرار خواهند داشت.
اتاوا قصد دارد با استفاده از سه استراتژی کلیدی، بیش از دو میلیون کانادایی را تا سال 2030 به بالای خط فقر برساند. این برنامه ها شامل اطمینان از برآورده شدن نیازهای اساسی، فراهم آوردن فرصت های برابر و جلوگیری از سقوط مردم طبقه متوسط به زیر خط فقر می باشد. اما این استراتژی ها هیچ سرمایه گذاری جدیدی نداشته و در عوض، دولت به برنامه های موجود تکیه دارد.
در حال حاضر کشور دارای معیاری رسمی از خط فقر است. MBM یا Market Basket Measure، معیار اندازه گیری درآمد بر اساس هزینه سبد خاصی از کالاها و خدمات اساسی مورد نیاز برای یک زندگی استاندارد است. طبق گزارش اداره آمار کانادا در سال 2015، میانگین MBM برای یک خانواده چهار نفره در استان بریتیش کلمبیا کمتر از 38،000 دلار در سال است.
دولت می گوید بجای استفاده از شاخص درآمد پایین یا LIM، از MBM استفاده می کند؛ و در جلسات مشاوره با بیش از 600 کارشناس و متخصص نیز MBM برگزیده شده است.
آنچه که در این استراتژی مشخص نیست، وجود سیاستهایی برای صرف مبالغ بیشتر از 22 میلیارد دلار برای هزینه های جاری (اعم از حقوق کودک کانادا) یا هزینه های جدید (مانند کمک هزینه اجاره بها یا کمک به قشر کارگران فقیر) است. Leilani Farha، مدیر اجرایی پروژه کانادا بدون فقر، از کمبود سیاست ها و برنامه های جدید ابراز تاسف کرده، ولی در بیانیه ای اعلام کرده که این استراتژی یک نقطه شروع محکم برای ادامه فعالیت های دولت در جهت کاهش فقر است.
Jennifer Robson، متخصص سیاست اجتماعی دانشگاه کارلتون در اتاوا، در توییتر گفته که فقدان هزینه های جدید مشکل ساز نیست. وی افزود این استراتژی یک هدف مشخص و یک مسیر جهت رسیدن به آن دارد. در این میان آنچه مهم است این است که دولت چگونه امکانات زیادی که در اختیار دارد را به کار گیرد.
لایحه دولت فدرال، اواخر سال جاری به مجلس ارائه خواهد شد. فرایند تدوین این استراتژی جدید از دو سال پیش آغاز شده است.