شهر رجینا، مرکز استان ساسکاچوان کانادا، اخیرا گام های کوچکی را در مسیر انرژی های سبز برداشته است. با توجه به اینکه استان ساسکاچوان پر آفتاب ترین استان در کانادا با میانگین 2000 تا 2500 ساعت تابش سالانه نور خورشید می باشد، دولت محلی شهر رجینا یک چارچوب پیشنهادی را برای تبدیل شدن به یک شهر کاملا تجدید پذیر، تا اکتبر سال آینده به شورای شهر ارائه خواهد کرد. نمایندگان شورا می گویند منابع منحصر به فرد انرژی بادی و خورشیدی در رجینا می توانند شهر را به یک الگو و پیشرو در زمینه انرژی های تجدید پذیر تبدیل کنند و آنها می خواهند تا سال 2050 میلادی به این موقعیت دست یابند.
Andrew Stevens، عضو شورای شهر رجینا گفته است:”ما قصد الگو برداری از جوامع بسیار کوچک ساسکاچوان را داریم؛ در واقع این جوامع به قدری کوچک هستند که حتی نمی توان موقعیت آنها را بر روی نقشه به راحتی تشخیص داد، ولی منابع و انرژی های مورد نیاز تجهیزات شهری خود را از انرژی باد و انرژی خورشیدی تامین کرده اند. من فکر می کنم ما می توانیم در این زمینه حرکت های خوبی انجام دهیم و به یک متخصص منطقه ای تبدیل شویم.”
در کنار این چارچوب و پیامدهای ممکن برای شهر، دولت رجینا به دنبال گزینه های متعدد برای انجام اقدامات پایدار بنیادی و تامین منابع مالی خارجی مانند وام و کمک های مالی برای پوشش هزینه ها خواهد بود.
Michael Fougere، شهردار شهر رجینا، تاکید کرد: “از آنجایی که ما قصد داریم تا سال 2050 میلادی این طرح را به مرحله اجرا برسانیم، بنابراین مالیات بر دارایی به آن تعلق نخواهد گرفت.”
Fougere گفت که تمایل دارد تا در طی یک بازه زمانی بر روی پروژه های ابتکاری و سبز جدید تمرکز کند، تا اینکه بخواهد چندین پروژه دیگر را به طور همزمان اجرایی نماید. با این حال، او معتقد است که وجود انرژی باد، تابش نور خورشید و پتانسیل زمین گرمایی برای شهر رجینا موهبتی بسیار بزرگ می باشد.
کارشناسان این صنعت معتقدند با توجه به اینکه در گذشته کارهایی همچون پروژه انرژی سبز Cowessess First Nation در بخش انرژی انجام پذیرفته، بنابراین برای انجام این پروژه جدید، عامل محدود کننده و مانعی برای موفقیت دولت رجینا وجود نخواهد داشت.
Brett Dolter، محقق در زمینه تغییرات آب و هوایی می گوید:”با نصب پانل های خورشیدی در سطوح مسطح و باز و یا روی سقف پشت بام ها، می توان برق مورد نیاز را تولید نمود، همچنین سیستم های حرارتی خورشیدی آب گرم مورد نیاز منازل را تامین می کنند. توربین های بادی که به لحاظ استراتژیک در خارج از محدوده شهر واقع شده اند، می توانند برق تولیدی را به شهر منتقل کنند و انرژی زمین گرمایی هم می تواند جهت گرم کردن ادارات یا موسساتی همچون دانشگاه رجینا مورد استفاده قرار گیرد.”
در حالی که تا شروع تعهد دولت برای آغاز پروژه تبدیل شدن رجینا به شهری با منابع انرژی تجدید پذیر هنوز ماهها فاصله وجود دارد، شورای شهر امیدوار است تا پس از شروع این پروژه، در سالهای آینده شاهد پیشرفت مداوم آن باشیم.