مردان کانادایی، بیش از زنان، گوشت را یکی از بزرگترین لذت های زندگی می دانند و نتایج تحقیقات جدید هم نشان می دهد که به نظر مردان مسن تر، هیچ غذایی قابل مقایسه با یک استیک خوب نیست.
ولی ظاهرا این خبر خوش برای تولید کنندگان گوشت در کانادا دیری نپایید، چرا که براساس یک نظرسنجی جدید درباره “رقابت منابع پروتئینی” در کانادا، 6.4 میلیون کانادایی مصرف گوشت قرمز را در رژیم غذایی خود محدود کرده و یا آن را حذف کرده اند، و همچنین یک سوم جمعیت مورد مطالعه نیز در نظر دارند طی شش ماه آینده این کار را انجام دهند.
اما نظرسنجی ها تصویری متضاد از دلبستگی مردم به گوشت و تمایل به خوردن سبزیجات و غذاهای رژیمی نشان می دهد، به صورتی که سه چهارم مردم قویا یا نسبتا با این موضوع موافق هستند که “به عنوان یک انسان، خوردن پروتئین گوشت امری طبیعی است” و گوشت خوردن بخشی از “یک رژیم غذایی طبیعی و متعادل” برای انسان است.
به نظر می رسد سازمان بهداشت کانادا در حال آماده سازی و تدوین آخرین نسخه از دستورالعمل مواد غذایی در ماه نوامبر است که انتظار می رود بر گیاهخواری تاکید بیشتری نسبت به همه چیزخواری داشته باشد. در “قوانین راهنما” که برای بازنویسی اصول مصرف مواد غذایی در اوایل سال جاری منتشر شد، اداره بهداشت کانادا بر اعمال تغییر در جهت استفاده از “مقادیر بیشتری” از غذاهای گیاهی نسبت به غذاهای حیوانی، تاکید داشت. توصیه های اولیه همچنین شامل تشویق به جایگزین کردن غذاهای حاوی چربی اشباع شده با غذاهایی حاوی چربی های غیر اشباع (مانند آجیل، دانه ها و آوکادو) بودند. لبنیات و گوشت قرمز منبع اصلی چربی های اشباع شده هستند.
صنایع لبنی و گوشتی کانادا وجود هر گونه مواد افزودنی در گوشت، شیر و سایر تغییرات رادیکالی را رد کرده و مشخص نیست که آیا سازمان بهداشت کانادا می تواند به این صنعت قدرتمند فشار وارد کند یا خیر. متولیان صنعت گوشت می گویند که دولت به آنها اطمینان داده که دستورالعمل جدید مواد غذایی، بندهایی درباره مصرف کمتر گوشت ندارد.
اما کشورهای دیگر نیز دقیقا در حال پیروی از این رویه کاهش مصرف گوشت می باشند، به ویژه بعد از اطلاعیه مرکز تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی در سال 2015 که در آن اعلام نمود گوشت بیکن، سوسیس و دیگر گوشت های فرآوری شده و احتمالا “گوشت قرمز” برای انسان سرطان زا است؛ اعلامیه ای که موجی از انتقادات جدید را علیه غیر علمی بودن این ایرادات و انتشار آن در سطح عمومی به راه انداخت.
در این نظرسنجی که در ماه سپتامبر انجام شد، محققان به مدت بیش از سه روز 1027 فرد بزرگسال را مورد بررسی قرار دادند. Charlebois همراه با Simon Somogyi از دانشگاه گوئلف و Janet Music از دانشکده مدیریت دانشگاه دالهوزی این مطالعه را انجام داد.
تقریبا نیمی از (49 درصد) کسانی که مورد بررسی قرار گرفتند، گفتند که روزانه گوشت یا محصولات گوشتی مصرف می کنند. 40 درصد گفته اند که یک یا دو بار در هفته گوشت می خورند. دو درصد خود را گیاهخوار، یک درصد وگان (افرادی که محصولات حیوانی از جمله عسل استفاده نمی کنند) و یک درصد هم خود را گیاهخوار lacto-ovo (افرادی که گوشت حیوانات را مصرف نمی کنند، اما استفاده از تخم مرغ و محصولات شیر برایشان مجاز است) معرفی نمودند. پنجاه و یک درصد از پاسخ دهندگان نیز گفتند که تصمیم دارند در آینده مصرف گوشت خود را کاهش دهند.
هم مردان و هم زنان، مزایای سلامتی و بهداشتی را به عنوان دلایل این امر عنوان کردند، هرچند زنان و افراد جوان بیشتر در مورد حقوق حیوانات نگران بودند.
زنان بیشتر از مردان با این قضیه موافق بودند که گوشت، قابلیت جایگزینی با منابع پروتئینی دیگر را دارد و مردانی که تحصیلات بالایی نداشتند، بیشتر طرفدار مصرف گوشت بودند.
به طور کلی، به نظر Charlebois، این مطالعه مشخص نمود که “اگر شما درآمد بالایی دارید، اگر شما یک زن هستید و اگر تحصیلات بیشتری دارید، به احتمال زیاد تمایل به مصرف گوشت کمتری خواهید داشت، در واقع مصرف پروتئین، بیشتر پیرو دیدگاه زنانه شده است و بدین ترتیب تأثیر زنان در صنعت بیشتر و بیشتر آشکار می شود.”
کانادایی ها مصرف گوشت خود را از سال 2004 کاهش داده اند و به نظر می رسد امروزه در کشورهای مدیترانه ای مشابه این روند در حال انجام است. معمولا کشورهایی که رژیم غذایی در آنها رعایت می شود جزو سالم ترین کشورهای جهان هستند.
مردم کانادا به طور میانگین 41 گرم گوشت تازه پخته شده مانند گوشت خوک، گاو، بره یا گوساله به طور روزانه مصرف می کنند که این مقدار تقریبا به اندازه نصف کف دست است.
گمانه زنی های مختلفی درباره دستورالعمل سازمان بهداشت در مورد مواد غذایی وجود دارد ولی Mackinnon، یکی از اعضای سازمان گوشت گفته در نشست ماه می با وزیر بهداشت، وی به ما اطمینان داده که سازمان بهداشت در نسخه بعدی دستورالعمل غذایی، مردم کانادا را به مصرف گوشت کمتر تشویق نخواهد کرد.
در دهه 1930 گفته می شد مصرف بیشتر گوشت باعث قویتر شدن انسان می شود ولی امروزه با توجه به بیماری های حاصل از مصرف گوشت به ویژه بیماری های قلبی حاصل از ایجاد انسداد پلاک ها در شریان های عروق کرونر، دیگر چنین گفتمانی مورد استفاده نیست و پیشرفت های علمی نیز نسبت به مصرف هر چه بیشتر غذاهای گیاهی تاکید دارند.
برخی دیگر از یافته های این مطالعه عبارتند از:
- 63 درصد از وگان ها زیر سن 38 سال سن دارند.
- جوانان و افراد تحصیلکرده تمایل کمتری به مصرف گوشت قرمز دارند.
- عده بسیار کمی از کانادایی ها حشرات را جایگزین مناسبی برای گوشت می دانند.