با گذشت زمان، تکنولوژی روز به روز پیشرفته تر می شود، موانع مهندسی ساخت و ساز شکسته می شوند و محدودیت ها به طور گسترده ای رفع شده و باعث می شود نوآوری های خلاقانه ای پای به عرصه وجود بگذارند که ذهن انسان را متعجب می کند. یکی از این موارد عجیب پروژه ساخت تونل شناور در زیر آب دریا است که توسط نروژ پیشنهاد شده و تخمین زده شده که طول آن 4000 فوت باشد و در عمق 100 فوتی (حدود 31 متر) زیر آب قرار داشته باشد، هزینه ساخت این تونل ها در حدود 40 میلیارد دلار بوده و پیش بینی شده تا سال 2050 به بهره برداری خواهد رسید.
نروژ دارای مناظر بی نظیر کوهستانی، یخچال ها و درههایی عمیق و مملو از آب است که به “فیورد” یا “آبدره” مشهور است.
این مناطق که در واقع باریکه هایی از آب دریا هستند که به داخل خشکی نفوذ کرده و اطراف آن را دیواره هایی با شیب تند فراگرفته، اگرچه بر زیباییهای طبیعی و نفس گیر نروژ افزوده اند اما رفت و آمد را در این کشورِ که در شمال اروپا واقع شده دچار مشکلاتی نموده اند؛ به طوری که گاهی طی کردن یک مسیر 250 مایلی حدود 7 ساعت به طول می انجامد.
در واقع به دلیل وجود آبدرهها، اهالی نروژ مجبورند مسیر 700 مایلی میان شمال و جنوب این کشور را با کشتی و با صرف زمانی در حدود 21 ساعت طی کنند.
متاسفانه مسیر دیگری وجود ندارد و همچنین ساخت پل نیز به دلیل شیب زیاد و عمق درههای فیورد، امکان پذیر نیست. به همین علت روزانه حدود هفت کشتی به کار جابجایی مردم نروژ می پردازند.
برای حل این مشکل دولت نروژ قصد دارد در چارچوب پروژه ای جدید، مجموعه ای از تونل های شناور در زیر آب را به عنوان مسیرهای جایگزین در نظر بگیرد.
اگرچه این پروژه به نام تونل های شناور معروف شده اما درواقع متحرک نبوده و ثابت است. این تونل ها توسط مجموعه ای از کابل ها به صفحات شناور در سطح دریا که در فواصل تقریبا ۸۰۰ فوتی از یکدیگر قرار دارند، متصل می شوند. به این ترتیب حرکت کشتی ها و حتی حرکت زیردریاییها تاثیری بر موقعیت این تونل ها نخواهد داشت.
تحقیقات و شبیه سازی های لازم برای تامین ایمنی تونل های شناور انجام گرفته به طوری که این تونل ها در مقابل هر نوع انفجار یا حادثه غرق شدن کشتی در اطراف آن مقاوم هستند.
اتمام این پروژه نقطه عطف مهمی در تکنولوژی مدرن است و راه را برای طرح های دیگری که با هدف ساده سازی زندگی انسان ساخته شده است، هموار می کند.