چندی است جهان با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند؛ کشورهای زیادی به دام کرونا افتاده اند و تا کنون متاسفانه گزارش هایی از مرگ هزاران نفر از مبتلایان به کرونا در جهان منتشر شده است. آیا می توان این روزها به سفرهای خارجی ادامه داد؟ سازمان بهداشت جهانی توصیه هایی را در این رابطه ارائه داده است.
بنا به اعلام این سازمان، ممنوعیت ترددهای بین المللی در چنین روزهایی که یک بیماری به سرعت در حال شیوع است، چندان موثر نیست چرا که در کمک رسانی و کسب و کارها اختلال ایجاد می کند. در عین حال شرط احتیاط این است که افرادی که مبتلا شده اند به ویژه اگر سالمند باشند یا پیش زمینه بیماری های مزمن داشته باشند سفر خود را به تاخیر بندازند. رعایت بهداشت عمومی، آداب عطسه یا سرفه کردن و نیز حفظ فاصله حداقل یک متری از افرادی که گمان ابتلای آنها به کرونا می رود به تمام مسافران بین المللی توصیه می شود:
- دست ها را به ویژه پس از تماس با ترشحات تنفسی مرتبا با آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل بشویید. توصیه می شود که وقتی آلودگی دست ها مشخص نیست از ژل ضدعفونی کننده الکلی و وقتی دست ها کاملا آلوده هستند از آب و صابون استفاده شود؛
- هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی خود را با دست یا دستمال کاغذی بپوشانید و بلافاصله دستمال را در سطل انداخته و دست هایتان را با آب و صابون بشویید؛
- از دست زدن به دهان و بینی خود پرهیز کنید؛
- اگر علائم بیماری را ندارید ضرورتی به استفاده از ماسک وجود ندارد چرا که هیچ دلیلی در دست نیست که ماسک از هر نوع که باشد بتواند فرد غیرمبتلا را در برابر ویروس محافظت کند. اما بسته به فرهنگ های مختلف ممکن است افراد ترجیح به استفاده از ماسک داشته باشند. اما لازم است ماسک ها به طور صحیح به صورت زده شده و با رعایت نکات بهداشتی آنها را در سطح انداخت و دست ها را مطابق دستورالعمل فوق شست.