قصد کار و تحصیل در رشته رادیولوژی در کانادا را دارید؟ خبر خوب این است: کانادا با داشتن سیستم درمانی پیشرفته، دانشگاههای معتبر و بازار کار روبهرشد در زمینه پزشکی، مقصدی ایدهآل برای کار در رشته رادیولوژی محسوب میشود.
اما شروع فعالیت در زمینه رادیولوژی در کانادا بهعنوان یک مهاجر، به گذراندن دورهها و آزمونهای مختلف نیاز دارد و کار چندان راحتی نیست. در این مقاله، نگاهی عمیق به شرایط ادامه تحصیل رادیولوژی در کانادا، بازار کار، فرصتهای شغلی و روشهای مهاجرتی متخصصان رادیولوژی به کانادا میاندازیم.
با مطالعه این مقاله پاسخ بسیاری از سوالهای خود درباره رادیولوژی در کشور کانادا را دریافت خواهید کرد.
خلاصهای از نکات مهم مقاله
- رادیولوژی (با میانگین درآمد ۳۸۱,۹۴۹ دلار در سال) یکی از پردرآمدترین مشاغل پزشکی در کاناداست.
- در کانادا، در دو موقعیت شغلی میتوانید مشغول به کار شوید: تکنیسین رادیولوژی و پزشک متخصص رادیولوژی. تبدیل شدن به تکنسین رادیولوژی راحتتر است.
- اگر در ایران تکنسین رادیولوژی هستید، میتوانید مدارک خود را در CAMRT معادلسازی کرده و در آزمون این سازمان در قطر یا امارات شرکت کنید. با قبولی در آزمون، امکان مهاجرت به کانادا فراهم میشود.
- اگر قصد دارید در رشته رادیولوژی در کانادا ادامه تحصیل دهید، میتوانید در یکی از رشتههای مرتبط با رادیولوژی از دانشگاههای کانادا پذیرش بگیرید.
- اگر میخواهید در کانادا پزشک متخصص رادیولوژی شوید، ابتدا باید به دانشکده پزشکی بروید و پزشک عمومی (MD) شوید، بعد دوره ۵ساله رزیدنتی رادیولوژی را بگذرانید و در آزمون تخصصی شرکت کنید.
درباره رشته رادیولوژی در کانادا
کار بهعنوان تکنسین یا متخصص رادیولوژی، یک مسیر شغلی ارزشمند و پردرآمد در کاناداست. تکنسینهای رادیولوژی از طریق فناوریهای پیشرفته تصویربرداری مانند اشعه ایکس، دستگاه MRI و سیتیاسکن، عملیات تصویربرداری پزشکی از بیماران را انجام میدهند؛ درحالیکه متخصصان رادیولوژی با تفسیر این تصاویر نقش مهمی را در تشخیص بیماریها و درمان بیماران ایفا میکنند. آنها با سایر متخصصان پزشکی مانند جراحان، انکولوژیستها و متخصصان مغز و اعصاب همکاری کرده و آنها را در روند درمان یاری میکنند.
با توجه به افزایش جمعیت سالخورده کانادا و تعداد مهاجران، نیاز به تکنسینها و متخصصان رادیولوژی در کانادا نیز روزبهروز افزایش مییابد.
متخصصان رادیولوژی در کانادا اغلب در زمینههای زیر تخصص میگیرند:
- رادیولوژی تشخیصی (Diagnostic radiology)
- رادیولوژی مداخلهای (Interventional radiology)
- رادیولوژی کودکان (Pediatric Radiology)
- نورو رادیولوژی (Neuroradiology)
با توجه به پیچیدگیهای این نقش، رادیولوژیستها در کانادا تحت آموزشهای گستردهای قرار میگیرند و باید سطح بالایی از تخصص را داشته باشند. اما متخصصان رادیولوژی برای مهاجرت به کانادا با چالشهایی مواجهاند؛ چالش معادلسازی مدرک تحصیلی، شرکت در آزمون دشوار تخصص و دریافت مجوز فعالیت.
مزایا و معایب رشته رادیولوژی در کانادا
- مزایا
- فرصتهای شغلی متعدد
- حقوق بالا و مزایای شغلی زیاد
- کیفیت بالای آموزش
- امکانات پزشکی پیشرفته
- امکان رسیدن به اقامت دائم کانادا
- معایب
- رقابت بالا در برخی از استانها
- فرآیند طولانی معادلسازی مدارک
- هزینههای تحصیل بالا
- نیاز به شرکت در آزمون و اخذ مجوز
- فشار کاری و شیفتهای شبانه
چطور در کانادا تکنسین رادیولوژی شویم؟
اگر از ایران مدرک رادیولوژی و سابقه کار تخصصی دارید، برای تبدیل شدن به یک تکنسین رادیولوژی در کانادا باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
مرحله ۱: بررسی و معادلسازی مدارک تحصیلی
اگر از کشور دیگری (مانند ایران) مدرک رادیولوژی دارید، اولین گام برای شروع کار بهعنوان رادیولوژیست در کانادا، معادل سازی مدارک تحصیلی شماست. این پروسه، شامل ارزیابی مدارک تحصیلی متقاضیان برای تطابق با استانداردهای کانادایی است.
نحوه ارزیابی و معادلسازی مدارک:
افرادی که در ایران مدرک رادیولوژی خود را دریافت کردهاند و قصد دارند در کانادا بهعنوان رادیولوژیست کار کنند، باید مدارک خود را از طریق سازمان CAMRT یا Canadian Association of Medical Radiation Technologist معادلسازی کنند.
برای معادلسازی مدارک در CAMRT مراحل زیر را طی کنید:
- ۱. ثبتنام آنلاین در CAMRT: ابتدا در سایت رسمی CAMRT حساب کاربری بسازید و فرم درخواست معادلسازی مدارک را پر کنید.
- ۲. بارگذاری و ارسال مدارک: شما باید مدارک تحصیلی خود (شامل گواهینامه تحصیلی، ریزنمرات، مدارک کارآموزی و غیره) را به CAMRT ارسال کنید. این مدارک باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شده باشند.
پس از معادلسازی و درصورتیکه مشکلی در مدارکتان نباشد، باید در آزمون ملی CAMRT شرکت کنید. شما همچنین باید ثابت کنید که توانایی ارتباط به زبان انگلیسی یا فرانسوی (بسته به استان) را دارید. معمولا مدرک آیلتس ۶.۵ به بالا، تافل با حداقل نمره ۸۰ و آزمون فرانسوی TEF مورد قبول هستند.
مرحله ۲: گذراندن دورههای تکمیلی (درصورت لزوم)
اگر مدارک تحصیلی شما بهطور کامل با استانداردهای کانادا همخوانی نداشته باشد، ممکن است نیاز باشد برای اخذ مجوز کار در برخی از دورههای تکمیلی یا کارآموزی شرکت کنید.
- دانشگاهها و کالجهای کانادایی دورههای آموزشی ویژهای را برای فارغالتحصیلان بینالمللی طراحی کردهاند. برای مثال، دانشگاههای تورنتو، آلبرتا و مکگیل دورههای مناسبی را برای آموزش رشته رادیولوژی در کانادا ارائه میدهند.
مرحله ۳: شرکت در آزمون ملی CAMRT و اخذ مجوز
اگر قصد دارید بهعنوان یک اپراتور و تکنسین رادیولوژی (Medical Radiation Technologist) در کانادا کار کنید، باید در آزمون CAMRT ثبتنام کنید و در نهایت مجوز رسمی بگیرید.
آزمون Canadian Certification Exam که یک آزمون جامع برای سنجش دانش و مهارت شما در زمینه رادیولوژی و تصویربرداری پزشکی است. پس از قبولی در این آزمون میتوانید بهعنوان متخصص رادیولوژی در کانادا کار خود را آغاز کنید.
- نکتهای که هیچکس به شما نمیگوید!
افرادی که قصد دارند در آزمون CAMRT شرکت کنند، نیازی به حضور فیزیکی در کانادا ندارند. متقاضیان میتوانند در کشورهایی مانند قطر و امارات نیز این آزمون را بدهند. درواقع، سازمان CAMRT این امکان را برای متقاضیان خارج از کانادا فراهم کرده است تا از طریق مراکز آزمون بینالمللی این سازمان در آزمون شرکت کنند.
برای اطلاعات دقیقتر و بررسی مراکز آزمون بینالمللی، میتوانید به وبسایت رسمی CAMRT مراجعه کنید.
مرحله ۴: پیدا کردن شغل و شروع به کار
بعد از گذراندن مراحل معادلسازی مدرک، اثبات مهارت زبان و دریافت مجوزهای لازم، حالا وقت آن است که وارد بازار کار رادیولوژی در کانادا شوید. درواقع، شما باید برای مهاجرت به کانادا بهعنوان رادیولوژیست جاب آفر بگیرید و بعد برای دریافت ویزای کاری یا اقامت دائم کانادا اقدام کنید.
چطور در زمینه رادیولوژی در کانادا کار پیدا کنیم؟
- ابتدا یک رزومه و کاور لتر حرفهای بسازید.
- در سایتهای کاریابی کانادا مانند Indeed ،Job Bank و لینکدین دنبال فرصتهای شغلی بگردید.
- میتوانید از برخی از آژانسهای کاریابی در کانادا برای پیدا کردن شغل کمک بگیرید.
- از طریق شبکهسازی (شرکت در همایشهای مرتبط با رادیولوژی) یا گذراندن دورههای کارآموزی کار پیدا کنید.
شرایط و مراحل ادامه تحصیل رادیولوژی در کانادا
شاید بخواهید ادامه تحصیل بدهید! اگر در ایران لیسانس رادیولوژی دارید و میخواهید در کانادا در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهید نیز باید مراحل خاصی را طی کنید. شرایط و مراحل ادامه تحصیل رادیولوژی در کانادا بهصورت زیر است:
۱. انتخاب رشته و دانشگاه و ارزیابی اعتبار مدارک در WES (درصورت نیاز)
مرحله اول انتخاب رشته و دانشگاه است. دانشگاههای محدودی 🔽 در کانادا رشتههایی را در حوزه رادیولوژی ارائه میدهند. برای تحصیل در این دانشگاهها معمولا باید سوابق تحصیلی درخشانی داشته باشید.
برای ادامه تحصیل رادیولوژی در کانادا معمولا باید اعتبار مدرک لیسانس شما ارزیابی و معادلسازی شود، اما اینبار از طریق سازمان WES. البته ممکن است اخذ پذیرش از برخی از دانشگاهها نیاز به ارزیابی اعتبار نداشته باشد؛ بنابراین حتما شرایط پذیرش هر دانشگاه را بهطور کامل مطالعه کنید.
- سازمان WES: برای ارزیابی اعتبار مدارک عمومی و دانشگاهی برای ادامه تحصیل پزشکی در کانادا
- سازمان CAMRT: معادلسازی مدارک برای افرادی که قصد دارند مستقیما بهعنوان تکنسین رادیولوژی در کشور کانادا کار کنند.
۲. اخذ پذیرش از دانشگاهها یا کالجهای کانادا
بعد از ارزیابی اعتبار مدارک:
اگر میخواهید تکنسین رادیولوژی (Medical Radiation Technologist) شوید
میتوانید در رشتههایی مانند علوم پرتوپزشکی یا فناوری تصویربرداری پزشکی پذیرش بگیرید و ادامه تحصیل دهید. نیازی نیست که حتما دوره پزشکی عمومی (MD) را پشت سر بگذارید.
پس از پایان تحصیل، باید در آزمون CAMRT شرکت کنید و پس از قبولی، بهعنوان تکنسین پزشکی پرتوی مجوز فعالیت بگیرید.
مدارک لازم و شرایط پذیرش:
- داشتن لیسانس در رشتهای مرتبط با حداقل معدل ۱۵
- داشتن مدرک زبان (حداقل آیلتس ۶.۵ یا معادل آن)
- ارائه مدارکی مانند رزومه تحصیلی، انگیزهنامه و توصیهنامه
- تعیین استاد راهنما (درصورت نیاز)
ٰبیشتر بخوانید: نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه های کانادا
اگر میخواهید پزشک متخصص رادیولوژی (Radiologist) شوید
پس از اتمام دوره کارشناسی، ابتدا باید در آزمون ورودی دانشکده پزشکی (MCAT) شرکت کنید، وارد دانشکده پزشکی شوید و بعد از ۴ سال تحصیل، مدرک پزشکی عمومی (MD) بگیرید. سپس در یک برنامه رزیدنتی تخصصی در رادیولوژی (معمولاً ۵ ساله) شرکت کنید تا بهعنوان متخصص رادیولوژی شناخته شوید.
در نهایت، باید پس از اتمام دوره رزیدنتی در آزمون Royal College of Physicians and Surgeons of Canada (RCPSC) شرکت کنید و از انجمن پزشکی استان خود مجوز کار بگیرد.
مدارک و شرایط لازم برای تحصیل پزشکی در کانادا:
- داشتن مدرک کارشناسی با معدل بالا (معمولا معدل بالای ۱۶)
- شرکت در آزمون کالج پزشکی کانادا (MCAT): برای تحصیل پزشکی در کشور کانادا باید حتما در آزمونی به نام MCAT شرکت کنید. این آزمون مهارتهای حل مسئله، تفکر انتقادی، دانش مفاهیم طبیعی و انسانی و علوم اجتماعی دانشجویان را ارزیابی میکند.
- داشتن مدرک زبان با نمره بالا (معمولا آیلتس ۷)
- تجربیات فوقبرنامه یا داوطلبانه: داوطلبانی که تجربیات داوطلبانه یا فوقبرنامه داشته باشند، امتیاز بالاتری دارند.
- ارائه رزومه و انگیزهنامه تحصیلی
- ارائه توصیهنامه
- شرکت در مصاحبه آنلاین یا حضوری

پیشنهادی از کارشناس ویزا موندیال
«معمولا دانشگاههای برتر کانادا رشتههای مرتبط با رادیولوژی رو ارائه میکنن، گرفتن پذیرش از این دانشگاهها رقابتی و دشواره و باید سوابق تحصیلی درخشانی داشته باشین. به همین دلیل، پیشنهاد میکنم اگه تو ایران لیسانس رادیولوژی دارین و سوابقتون چندان درخشان نیست، در رشتههای مرتبطِ حوزه Healthcare مثل Health Leadership یا کارشناسیارشد مدیریت با گرایش Healthcare پذیرش بگیرین.
پذیرش گرفتن از این رشتهها راحتتره. شما میتونین همزمان با تحصیل، مدرک لیسانس ایرانتون رو تو کانادا معادلسازی کنین، آزمونهای مربوطه رو بدین و در کانادا تکنسین رادیولوژی بشین.
تیم ما میتونه با ارزیابی سوابق تحصیلی و شرایط شما، بهترین رشته و دانشگاه رو بهتون پیشنهاد بده.»
محمدحسین خرمی – سرپرست تیم پذیرش تحصیلی ویزا موندیال
بهترین دانشگاهها برای ادامه تحصیل رشته رادیولوژی در کانادا
در کانادا، بسیاری از دانشگاهها و کالجها برنامههای آموزشی تخصصی در حوزه تصویربرداری پزشکی و علوم رادیولوژی ارائه میدهند. در این بخش به معرفی بهترین دانشگاهها و موسسات آموزشی برای تحصیل در رشته رادیولوژی در کانادا میپردازیم:
۱. دانشگاه تورنتو (University of Toronto)
- مکان: شهر تورنتو، انتاریو
دانشگاه تورنتو یکی از معتبرترین دانشگاههای کاناداست که برنامههای آموزشی پیشرفتهای را در زمینه رادیولوژی و تصویربرداری پزشکی ارائه میکند. این دانشگاه با همکاری بیمارستانها و مراکز درمانی بزرگ تورنتو، دورههای آموزشی فوقلیسانس و دورههای کوتاهمدت تخصصی در زمینه Medical Radiation Sciences ارائه میدهد.
۲. دانشگاه مکگیل (McGill University)
- مکان: شهر مونترال، کبک
مکگیل یکی از معتبرترین دانشگاههای کاناداست که در زمینه علوم تصویربرداری پزشکی و فناوری رادیولوژی در مقطع کارشناسیارشد دورههای تخصصی برگزار میکند.
۳. دانشگاه بریتیش کلمبیا (University of British Columbia)
- مکان: شهر ونکوور، بریتیش کلمبیا
دانشگاه بریتیش کلمبیا یکی از بزرگترین و معتبرترین دانشگاههای کاناداست که در مقاطع کارشناسی و کارشناسیارشد، برنامههای آموزشی در زمینه علوم تصویربرداری پزشکی و رادیولوژی دارد.
۴. دانشگاه آلبرتا (University of Alberta)
- مکان: ادمونتون، آلبرتا
دانشگاه آلبرتا یکی از بهترین دانشگاهها در زمینه علوم پزشکی در کاناداست. این دانشگاه برنامههای تحصیلی مختلفی را در حوزه رادیولوژی پزشکی و تصویربرداری بالینی ارائه میدهد.
۵. موسسه فناوری بریتیش کلمبیا (کالج BCIT)
- مکان: شهر برنابی، بریتیش کلمبیا
BCIT یکی از کالجهای پیشرو در ارائه برنامههای کاربردی و تخصصی در رشتههای فناوری پزشکی است. این کالج برنامههای کارشناسیارشد و دورههای تخصصی در زمینه تکنولوژی رادیولوژی و تصویربرداری پزشکی دارد.
هزینه ادامه تحصیل در رشته رادیولوژی در کانادا چقدر است؟
هزینه تحصیل در حوزه رادیولوژی در کانادا بسته به رشته، دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت است.
- شهریه برنامههای کارشناسی مرتبط با رادیولوژی: حدودا از ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار در سال
- شهریه برنامههای تحصیلات تکمیلی: حدودا از ۱۱ تا ۳۵ هزار دلار در سال
البته شما میتوانید با دریافت فاند و بورسیه تحصیلی، بخش بزرگی از هزینه تحصیل خود را پوشش دهید.
- اگر از ایران مدرک رادیولوژی نداشته باشم و بخواهم پزشک متخصص رادیولوژی شوم چه؟
اگر بخواهید در کانادا از صفر در رشته پزشکی رادیولوژی تخصص بگیرید، حدود ۱۳ سال تحصیل پیش روی شماست!
- ابتدا باید در کانادا در یکی از رشتههای مرتبط مانند شیمی، بیوتکنولوژی، علوم پایه و … لیسانس بگیرید که خود ۴ سال طول میکشد.
- سپس باید در آزمون MCAT شرکت کنید تا واجد شرایط ورود به دانشکدههای پزشکی کانادا شوید.
- درصورت قبولی در آزمون MCAT، باید ۴ سال دیگر در دانشکده پزشکی درس بخوانید.
- پس از پایان تحصیل پزشکی، باید در دوره رزیدنتی رادیولوژی شرکت کنید که حدود ۵ سال دیگر طول میکشد.
- در نهایت، باید در آزمون تخصصی مربوطه شرکت کنید و از استان محل سکونت خود مجوز فعالیت بگیرید. این پروسه بیش از ۱۳ سال طول میکشد.
مسیرهای مهاجرت به کانادا برای متخصصان رادیولوژی
اینجا مهمترین مسیرهای مهاجرتی دانشجویان و متخصصان رادیولوژی به کانادا را معرفی میکنیم:
۱. مهاجرت از طریق سیستم اکسپرس اینتری:
اکسپرس اینتری (Express Entry) یکی از پرطرفدارترین مسیرهای مهاجرت به کاناداست که برای جذب افراد متخصص و کارآزموده طراحی شده است. در این سیستم، افرادی که در مشاغل موردنیاز کانادا مانند رادیولوژی فعالیت دارند، میتوانند با استفاده از سیستم Comprehensive Ranking System (CRS) برای دریافت دعوتنامه اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
برای اقدام از طریق اکسپرس اینتری و برنامه اسکیل ورکر، باید مدرک تحصیلی مرتبط، سابقه کار در رشته رادیولوژی و مدرک زبان (انگلیسی یا فرانسوی) داشته و مدارک تحصیلیتان را نیز معادلسازی کرده باشید.
۲. مهاجرت از طریق برنامههای استانی (PNP):
برنامه PNP به استانها و مناطق کانادا اجازه میدهد تا افراد ماهر و کارآمد را از طریق دعوتنامههای خاص خود انتخاب کنند. رادیولوژیستها ممکن است در این برنامهها برای مهاجرت به استانهای خاصی که نیاز به تخصصهای پزشکی دارند، واجد شرایط شوند. در این مسیر مهاجرتی معمولاً شما نیاز به یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای کانادایی دارید.
۳. مهاجرت تحصیلی:
شما میتوانید مستقیما برای تحصیل در رشته رادیولوژی اقدام کنید. دانشجویان بینالمللی میتوانند پس از پایان دوره رادیولوژی در کانادا برای دریافت ویزای کار پس از تحصیل کانادا (PGWP) درخواست دهند و در این کشور کار کنند. برنامه PGWP به دانشجویان این امکان را میدهد که سابقه کار کانادایی کسب کنند که برای درخواست اقامت دائم این کشور ضروری است.
۴. مهاجرت از طریق دریافت جاب آفر:
یکی از موثرترین روشها برای مهاجرت متخصصان رادیولوژی به کانادا، دریافت جاب آفر (پیشنهاد شغلی) از یک کارفرما و سپس دریافت ویزای کار است. این روش به افراد این امکان را میدهد که ابتدا در کانادا مشغول به کار شوند و پس از مدتی امکان تبدیل وضعیت خود به اقامت دائم را پیدا کنند.
بررسی بازار کار و فرصتهای شغلی رادیولوژی در کانادا
در کانادا، همانند بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، رادیولوژیستها از جمله اعضای حیاتی کادر پزشکی هستند و فرصتهای شغلی زیادی در این زمینه وجود دارد. پیشبینی شده است که طی بازه زمانی ۲۰۲۲-۲۰۳۱، حدود ۲۹,۸۰۰ فرصت شغلی جدید در حوزه رادیولوژی در کانادا ایجاد شود؛ درحالیکه فقط حدود ۲۴,۰۰۰ نفر جویای کار در این حوزه باشند.
دو دلیل عمده برای بالا بودن تقاضا برای استخدام رادیولوژیستها در کانادا وجود دارد: یکی پیر شدن جمعیت کانادا و دیگری افزایش جمعیت بهدلیل تعداد بالای مهاجران این کشور. متخصصان رادیولوژی کانادا میتوانند در محیطهای زیر مشغول به کار شوند:
- بیمارستانها و کلینیکهای درمانی خصوصی
- کلینیکهای تصویربرداری پزشکی
- پزشکی قانونی و تشخیص جنایی
- دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی (حوزههای شغلی آکادمیک)
بهترین استانهای کانادا برای مهاجرت بهعنوان رادیولوژیست
تقریبا همه استانهای کانادا بازار کار بسیار خوبی در حوزه رادیولوژی دارند. در جدول زیر استانهایی که بالاترین میزان تقاضا برای استخدام رادیولوژیستها دارند را مشاهده میکنید:
استان | بازار کار |
---|---|
آلبرتا | ![]() |
بریتیش کلمبیا | ![]() |
منیتوبا | ![]() |
نیوبرانزویک | ![]() |
نیوفاندلند و لابرادور | ![]() |
قلمروهای شمال غربی | ![]() |
نوا اسکوشیا | ![]() |
نوناووت | ![]() |
انتاریو | ![]() |
جزیره پرنس ادوارد | ![]() |
کبک | ![]() |
ساسکاچوان | ![]() |
یوکان | ![]() |
خیلی خوب:
خوب:
متوسط:
محدود:
خیلی محدود:
نامشخص:
درآمد رادیولوژی در کانادا چقدر است؟
- میانگین درآمد متخصص رادیولوژی در کانادا ۳۸۱,۹۴۹ دلار در سال یا ۱۹۶ دلار در ساعت است. درآمد موقعیتهای شغلی سطح پایینتر از حدود ۲۰۰,۰۰۰ دلار در سال آغاز میشود، درحالیکه متخصصان باتجربه میتوانند تا بیش از ۴۲۷,۰۰۰ دلار در سال نیز درآمد داشته باشند.

- میانگین درآمد تکنسین رادیولوژی در کانادا ۷۵,۵۴۵ دلار در سال یا ۳۸.۷۴ دلار در ساعت است. درآمد موقعیتهای سطح پایینتر از ۶۲,۲۰۲ دلار در سال شروع میشود، درحالیکه اکثر تکنسینهای باتجربه تا ۸۵,۷۹۹ دلار در سال نیز درآمد دارند.

از یزد تا ونکوور؛ داستان موفقیت شهره از ورود به دنیای رادیولوژی کانادا
شهره، ۳۴ ساله و فارغالتحصیل رشته رادیولوژی از دانشگاه یزد، اکنون بهعنوان رادیولوژیست در یکی از بیمارستانهای ونکوور مشغول به کار است. او مسیر مهاجرت و ورود به این حرفه را با شما بهاشتراک میگذارد:
«بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه یزد، تصمیم گرفتم مهارت زبان فرانسه خود را تقویت کنم و مدرک B1 را گرفتم. وقتی فهمیدم کانادا سطح زبان لازم را به B2 افزایش داده، ناامید نشدم. بهجای آن، از دانشگاه کارلتون در رشته Biomedical Engineering پذیرش گرفتم و وارد کانادا شدم. اما بعد از مدتی متوجه شدم به این رشته علاقهای ندارم.
بنابراین، مدرک لیسانسم از ایران را معادلسازی و در آزمون CAMRT شرکت کردم. خوشبختانه در آزمون قبول شدم و بعد از آن از ادامه تحصیل در دانشگاه کارلتون انصراف دادم. خیلی زود از یکی از بیمارستانهای ونکوور جاب آفر دریافت کردم و حالا بهعنوان تکنسین رادیولوژی مشغول به کار هستم.
از کار و درآمدم بسیار راضیام. مسیر ورود به رادیولوژی در کانادا سخت است، اما به نظر من ارزشش را دارد. یکی از نکاتی که دوست دارم متقاضیان بدانند این است که شما میتوانید از قطر هم در آزمون CAMRT شرکت کنید و نیازی نیست حتماً برای این مرحله به کانادا بیایید.»
تجربه شهره نشان میدهد که با تلاش، پشتکار و برنامهریزی، میتوان به اهداف حرفهای در کانادا دست یافت، حتی اگر مسیر با چالشهایی همراه باشد.
مهاجرت رادیولوژیستها به کانادا با ویزا موندیال
در این مقاله درباره تحصیل و کار در رشته رادیولوژی در کانادا صحبت کردیم. بازار کار، چشمانداز شغلی و درآمد تکنسینها و متخصصان رادیولوژی در کانادا بسیار مطلوب است. اما مهاجرت به این کشور بهعنوان رادیولوژیست پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
اگر شما نیز قصد کار یا ادامه تحصیل در رشته رادیولوژی در کشور کانادا را دارید، پیشنهاد میکنیم از خدمات تخصصی ویزا موندیال برای مهاجرت تحصیلی یا کاری استفاده کنید. کارشناسان ویزا موندیال با بررسی شرایط و سوابق شما عزیزان، در جلسه مشاوره بهترین مسیر مهاجرتی را پیشنهاد خواهند داد.

سوالات متداول
تقاضای شغل رادیولوژی در کانادا چگونه است؟
رشته رادیولوژی تقاضای بسیار زیادی در سراسر کانادا دارد. افزایش جمعیت سالخورده و مهاجران این کشور، باعث شده است تا نیاز به تکنسینها و متخصصان رادیولوژی بهشدت افزایش یابد.
دوره کارآموزی رادیولوژی در کانادا چقدر طول میکشد؟
دوره کارآموزی رادیولوژی در کانادا ۵ سال طول میکشد؛ فقط افرادی که قصد دارند پزشک متخصص رادیولوژی شوند باید در این دوره شرکت کنند. تکنسینهای رادیولوژی نیازی به شرکت در این دوره ۵ ساله ندارند.
بهترین کشور برای مهاجرت کارشناس رادیولوژی کدام است؟
کانادا، استرالیا، آلمان، آمریکا و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عمان بهترین کشورها برای مهاجرت کارشناس رادیولوژی محسوب میشوند.
میانگین درآمد پزشک متخصص رادیولوژی در کانادا چقدر است؟
متوسط درآمد پزشک متخصص رادیولوژی در کانادا ۳۸۱,۹۴۹ دلار در سال یا ۱۹۶ دلار در ساعت است.
کدام استانهای کانادا بازار کار بهتری برای رادیولوژیستها دارند؟
اکثر استانها. استانهای بریتیش کلمبیا، انتاریو، مانیتوبا، آلبرتا، نیوبرانزویک، نیوفاندلند، نوا اسکوشیا، کبک و ساسکاچوان بازار کار بسیار خوبی برای رادیولوژیستها دارند.
آیا برای کار بهعنوان رادیولوژیست در کانادا مجوزی نیاز است؟
بله. معمولا باید پس از پایان تحصیلات در آزمونهای تخصصی شرکت کنید و از نهاد استانی مربوطه مجوز کار بگیرید.
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!