حدود ۹۳ درصد پاسخ دهندگان یک نظرسنجی گفتهاند که پاندمی کرونا یا «هیچ تاثیری» بر اخذ اقامت دائم کانادا ندارد یا آنها را برای اخذ اقامت دائم کانادا «مشتاقتر» میکند.
یک نظرسنجی جدید از بیش از ۱۳,۰۰۰ مهاجر بالقوه نشان داده که علاقه به مهاجرت به کانادا همچنان بالاست.
این نظرسنجی را World Education Services (WES) کانادا انجام داده است که به معادل سازی مدارک تحصیلی جهت مهاجرت به کانادا میپردازد.
در سال ۲۰۲۰ موسسه WES از افرادی که درخواست معادلسازی مدرک تحصیلی ارائه داده بودند، نظرسنجی انجام داد تا درک بهتری از نحوه اثرگذاری پاندمی کرونا بر برنامههای این افراد برای مهاجرت به کانادا پیدا کند.
در آگوست ۲۰۲۱، WES این نظرسنجی را برای مقایسه پاسخها و نیز برای این انجام داد که ببیند آیا پیشرفت پاندمی کرونا تاثیری بر انگیزه پاسخ دهندگان جهت مهاجرت به کانادا داشته است یا خیر.
به گزارش WES نسبت به نظرسنجی ۲۰۲۰ کاهشی در تمایل افراد برای مهاجرت به کانادا مشاهده نشده است. حدود ۵۲ درصد پاسخ دهندگان گفتهاند که پاندمی تاثیری بر برنامههای مهاجرتی آنها نگذاشته است. حدود ۹۳ درصد هم گفتهاند که پاندمی هیچ تاثیری بر برنامههای مهاجرتیشان نداشته و یا آنها را علاقهمندتر کرده است.
در نظرسنجی ۲۰۲۱، ۳۳ درصد پاسخ دهندگان گفته بودند که پاندمی کووید بر بازار کار شغلشان در کانادا تاثیر منفی دارد و این حاکی از کاهش ۴۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰ است. در ضمن، ۲۵ درصد گفتهاند که حس میکنند پاندمی بر بازار کار شغلشان در کانادا تاثیر مثبت دارد؛ در حالیکه در نظرسنجی سال ۲۰۲۰ تنها ۲۷ درصد چنین حسی داشتند.
حدود ۵۸ درصد پاسخ دهندگان گفتهاند که به خاطر توانایی سیستم درمانی و دولت کانادا در مدیریت پاندمی و مراقبت از بیماران کرونایی، علاقه بیشتری برای مهاجرت به کانادا پیدا کردهاند.
تنها ۲۱ درصد گفتهاند که پاندمی ممکن است برنامههای مهاجرتیشان را به تاخیر بیندازد. در سال ۲۰۲۰ این رقم ۳۵ درصد بود. از سوی دیگر ۲۲ درصد گفتهاند که علاقه دارند به کشور دیگری غیر از کانادا مهاجرت کنند. در سال ۲۰۲۰ این رقم ۱۳ درصد بود.
پاسخ دهندگان گفتهاند که برای اخذ اقامت دائم کانادا هنوز تمایل شدید دارند حتی اگر شرایط شخصی و اقتصادی چالش برانگیزی ایجاد شود. برای نمونه، ۷۴ درصد گفتهاند که رکود اقتصادی در کانادا یا تاثیری بر تمایل آنها به اخذ اقامت دائم ندارد و یا علاقه آنها را برای اخذ اقامت دائم افزایش میدهد. این حکایت از افزایش ۶۹ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰ دارد.
آنها همچنین نسبت به آینده شغلیشان در کانادا در گیرودار کرونا، در مقایسه با چشم اندار شغلی در کشورهای خودشان خوشبینتر بودند. حدود ۷۷ درصد گفتهاند که حس میکنند کرونا تاثیری بر آینده شغلیشان در کانادا ندارد و یا تاثیر مثبت دارد. در حالیکه ۶۹ درصد چنین حسی را نسبت به تاثیر کرونا بر شغلشان در کشور خودشان دارند. تنها ۲۳ درصد حس کردهاند که کرونا بر آینده شغلیشان در کانادا تاثیری منفی دارد و این در حالیست که در سال ۲۰۲۰ این رقم ۲۸ درصد بود.
در بین افرادی که در برنامه مهاجرتشان به کانادا را به تاخیر انداختهاند، سه دلیل نقش عمدهای را داشت: محدودیتهای سفر به کانادا، طولانی شدن رسیدگی به پروندهها توسط اداره مهاجرت و کاهش شغلهای مرتبط با حوزه تخصص افراد برای کار در کانادا.
کانادا تا قبل از پاندمی میخواست در سال ۲۰۲۰ از ۳۴۱,۰۰۰ مهاجر دیگر که عمدتا کاری/اقتصادی بودند استقبال کند. پاندمی کرونا آمد و محدودیتهای سفر را تحمیل کرد و این کاهش لندینگ مهاجران جدید را در پی داشت و آن سال تنها ۱۸۱,۰۰۰ مهاجر وارد کانادا شده و اقامت دائم گرفتند.
بخش زیادی از محدودیتهای سفر برداشته شده است. هرچند پاندمی درخواستهای تلنبارشده اداره مهاجرت را به ۱.۸ میلیون رسانده است. اقتصاد کانادا در ۲۰۲۱ بهبود یافت و کانادا در حال حاضر با ۱ میلیون شغل فاقد نیروی کار، بیشترین جایگاه شغلی خالی آگهی شده در تاریخ خود را دارد.
کانادا در سال ۲۰۲۱ میخواست از ۴۰۱,۰۰۰ مهاجر جدید استقبال کند و بیشتر با اعطای اقامت دائم به متقاضیان داخل کانادا به این هدف رسید. دولت کانادا در ۱۴ فوریه برنامه سطح مهاجرت ۲۰۲۲-۲۰۲۴ را اعلام خواهد کرد. این برنامه تعداد مهاجران جدیدی را که کانادا از آنها امسال استقبال خواهد کرد را همراه با دستههای مهاجرتی که از طریق آنها مهاجر خواهد پذیرفت را مشخص خواهد نمود.
طبق برنامه کنونی قرار است کانادا ۴۱۱,۰۰۰ مهاجر جدید جذب کند که از این تعداد حدود ۶۰ درصد قرار است از طریق دسته اقتصادی مهاجرت کنند.