در ماه گذشته، مهاجرت کارآفرینان از طریق ویزای استارتاپ (SUV) به کانادا شاهد جهش ۱۷.۴ درصدی بود! این در حالیست که طبق دادهها و اطلاعات منتشرشده از سوی اداره مهاجرت کانادا (IRCC)، روند کلی مهاجرت به کانادا اخیرا کاهشی بوده است.
آینده مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ و وضع کنونی آن چگونه است؟
کانادا در ماه مارس سال جاری به ۵۰۵ نفر از طریق ویزای استارتاپ، اقامت دائم (PR) اعطا کرد که ۷۵ نفر بیشتر از تعداد افرادی بود که در ماه فوریه، اقامت دائم کانادا را با همین روش دریافت کرده بودند.
این جهش چشمگیری در مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ کانادا به شمار میرود! چرا که آمار کلی مهاجرت به کانادا برای دومین ماه متوالی کاهش پیدا کرده بود؛ کاهشی ۱۱ درصدی که از ۳۹,۰۹۰ اقامت دائم در فوریه، به ۳۴,۷۸۵ مورد در ماه مارس رسیده بود.
با توجه به شرایط حال حاضر و سطح کنونیِ مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ، کانادا میتواند تا انتهای سال جاری به ۵,۷۶۰ نفر دیگر از این روش اقامت دائم بدهد. این به معنای افزایش ۲۹۴.۵ درصدی در مهاجرت از طریق برنامهی SUV نسبت به آمار سال گذشتهست که در آن زمان، کانادا پذیرای ۱,۴۶۰ نفر بود.
جالب است بدانید تا پایان سه ماه اول سال جاری، مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ افزایش ۸۶۰ درصدی نسبت به همین دوره در سال گذشته را تجربه کرده بود.
مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ تا کنون چه روندی را تجربه کرده است؟
روش مهاجرت با ویزای استارتاپ که در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، کار خود را با پذیرش ۵۵ کارآفرینِ مهاجر آغاز کرده بود. با این حال، این تعداد در سال ۲۰۱۶ دوبرابر شد و به ۱۱۰ نفر رسید و در سال بعد از آن هم جهش ۲۲.۷ درصدی را تجربه کرد. در سال ۲۰۱۸، محبوبیت مهاجرت از طریق این برنامه چهار برابر شده بود و شاهد دریافت اقامت دائمِ ۲۴۰ نفر در آن سال بودیم.
در سال ۲۰۱۹ و در برههای که همهگیری کووید ۱۹ در جهان شروع شد، ۵۱۵ نفر از طریق ویزای استارتاپ موفق به دریافت اقامت دائم کانادا شده بودند.
اما با گسترش همهگیری در کانادا و اِعمال محدودیتهای بهداشتی و لغو سفرها، مهاجرت به این کشور شاهد کاهش ۴۵.۹ درصدی بود؛ و طبیعتا آمار کسانی که از طریق SUV قصد مهاجرت به کانادا داشتند نیز به همین نسبت پایین آمد.
در سال ۲۰۲۰، تنها ۲۶۰ کارآفرین مهاجر موفق به دریافت PR کانادا شدند.
در سال ۲۰۲۱ و زمانی که دنیا کمکم در حال بازگشت به شرایط عادی بود، مهاجرت به کانادا رونق چشمگیری داشت و آمار ۴۰۶,۰۲۰ اقامت دائم در آن سال ثبت شد! آمار مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ هم بر همین اساس افزایش پیدا کرد و ۳۸۵ نفر توانستند با این روش اقامت دائم کانادا دریافت کنند؛ یعنی یک جهش ۴۸.۱ درصدی در قیاس با سال ۲۰۲۰.
کمرونقی و کاهش آمار مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ، ناشی از همهگیری کووید ۱۹، سرانجام در سال ۲۰۲۲ به طور کامل جبران شد؛ و محبوبیت آن در سال گذشته نسبت به سال ۲۰۲۲ تقریبا دو برابر شده بود.
کدام استانهای کانادا مقصد اصلی مهاجران کارآفرین هستند؟
در حال حاضر، استانهای انتاریو و بریتیش کلمبیا پرطرفدارترین مقصدها برای مهاجران کارآفرین به شمار میروند.
در سه ماه اول سال جاری، انتاریو و بیسی به ترتیب پذیرای ۷۹۵ و ۴۵۵ نفر از طریق برنامهی SUV بودند و به آنها اقامت دائم اعطا کردند.
آلبرتا در همین دوره به ۱۰ نفر که از طریق این برنامه به این استان مهاجرت کرده بودند اقامت دائم داد و مانیتوبا نیز پذیرای ۱۴۵ مهاجر کارآفرین بود.