استرالیا ششمین کشور بزرگ دنیا است که شامل قاره اقیانوسیه، جزیره تاسمانی و تعدادی جزیره کوچک دیگر است. پایتخت این کشور کانبرا است و بر اساس آمار منتشره در سال ۲۰۱۹، ۲۵ میلیون نفر جمعیت دارد. این کشور با هیچ کشور دیگری هم مرز نیست و دور تا دور آن را آبهای اقیانوس آرام، هند و منجمد جنوبی فراگرفته است. دو شهر مهم این کشور نیز سیدنی و ملبورن است.
اقتصاد استرالیا
پول رسمی این کشور دلار استرالیا است. استرالیا کشور ثروتمندیست با درآمد سرانه ۶۶,۹۸۴ دلاری که پنجمین درآمد سرانه را در دنیا دارد. همچنین نرخ فقر در این کشور بسیار پایین است و از لحاظ اقتصادی دوازدهمین کشور قدرتمند اقتصادی دنیا است. در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ شهر ملبورن نخستین جایگاه از لحاظ بهترین شهر برای زندگی در مجله اکونومیست را به خود اختصاص داد. در اقتصاد استرالیا صادرات بسیار اهمیت دارد و از اینرو استرالیا به چهارمین صادر کننده بزرگ دنیا تبدیل شده است و مهمترین محصولات صادراتی آن گندم، پشم و انرژی (گاز مایع و زغال سنگ) است.
درآمد در استرالیا
حداقل حقوق ساعتی در استرالیا پس از کسر مالیات حدود ۱۹ دلار استرالیا است. این مقدار، تقریبا ۸ برابر حداقل حقوق کارگر در ایران است.
برای نمونه، یک حسابدار به طور متوسط در استرالیا، سالانه ۷۲ هزار دلار، یک مسئول اداری دفتر، سالانه حدود ۶۲ هزار دلار و یک گرافیست حدودا ۶۶ هزار دلار درآمد دارد. میزان درآمد متوسط ساعتی یک پرستار ۳۷ دلار، یک فروشنده در مغازه ۲۱ دلار و یک رسپشن، حدود ۲۶ دلار است.
کیفیت زندگی در استرالیا
استرالیا چهارمین کشور از لحاظ بالاترین امید به زندگی (۸۲ سال) پس از ایسلند، ژاپن و هنگ کنگ است. درآمد خالص سالیانه حدود ۸۲۰۰۰ دلار استرالیا در سال است. همچنین ۷۳٪ از مردم مابین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال شاغل هستند. مجموع این عوامل و موارد بسیار دیگر باعث شده تا استرالیا به یکی از بهترین کشورها برای زندگی تبدیل شود.
هزینه زندگی در استرالیا
هزینه زندگی در استرالیا در مناطق مختلف متفاوت است. پرهزینه ترین شهر برای زندگی، سیدنی و کم هزینه ترین شهر از میان پایتخت استان ها، آدلاید است. اجاره یک خانه ۸۰ متری معمولا ۲۰۰۰ دلار استرالیا در ماه است که البته بستگی به محل و دسترسی آن دارد. هزینه قبوض یک واحد، به طور میانگین در ماه بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ دلار برآورد میشود. هزینه مواد غذایی برای یک زوج حدودا بین ۸۰ تا ۱۳۰ دلار در هفته تخمین زده شده است. همچنین، هزینه حمل و نقل، با ماشین شخصی، حدود ۶۰ تا ۸۰ دلار در هفته است که اگر شخص به جای خودروی شخصی از اتوبوس و قطار استفاده کند، این هزینه کاهش می یابد. بنابراین، هزینه زندگی یک زوج در ماه، میانگین ۴۰۰۰ دلار تخمین زده می شود.
آمار بیکاری در استرالیا
استرالیا، با داشتن اقتصاد بسیار قوی و پویای خود، همواره جزو فعال ترین کشورها در زمینه بازار کار بوده است. این کشور، با نیاز بالا برای جذب نیروی کار، آمار بیکاری پایینی دارد. اگرچه در بازه های زمانی مختلف ممکن است تقاضا برای یک کار بالا و برای کار دیگر پایین باشد، اما این مانع از رونق جذب نیروی کار نیست. استرالیا از سال ۱۹۷۸ تا ۲۰۱۵ میلادی میانگین نرخ بیکاری ۶.۹۶ درصد را داشته است که توانسته در آوریل ۲۰۲۰ میلادی این رقم را به ۵.۱ درصد برساند و گواه دیگری برای اطمینان از آیندهی شغلی در این کشور باشد.
سیستم درمانی استرالیا
کلیه افرادی که اقدام به اخذ اقامت دائم استرالیا می نمایند، از بدو ورود تحت سیستم مدیکر استرالیا قرار میگیرند. سیستم مدیکر استرالیا، نهادی است که دولت استرالیا برای ارائه خدمات درمانی و پزشکی رایگان، برای کلیه افراد دارای اقامت استرالیا در نظر گرفته است. فرد متقاضی پس از ده روز از ورود به استرالیا، می تواند به مراکز مدیکر مراجعه کند و درخواست کارت مدیکر نماید.
کلیه افراد در صورت بروز بیماری، باید به یک پزشک عمومی مراجعه کنند و در صورت نیاز با نامه پزشک عمومی، به متخصص ارجاع داده می شوند. هیچ فردی نمیتواند بدون هماهنگی با پزشک عمومی خود، به متخصص مراجعه کند. کلیه هزینه های مربوط به پزشک و خدمات درمانی برای بیمار در بیمارستان های دولتی رایگان است.
در کنار مدیکر، بیمه های خصوصی نیز در استرالیا فعال هستند که کسانی که مایل باشند می توانند با پرداخت حق بیمه، علاوه بر مدیکر، از بیمه خصوصی نیز استفاده کنند. با بیمه خصوصی، بیمار می تواند در بیمارستان های خصوصی بستری شود و هزینه های بالای این بیمارستان ها، بر عهده شرکت بیمه خواهد بود. همچنین با بهره مندی از بیمه خصوصی، دیگر نیاز نیست تا بیمار برای انجام اعمال جراحی، در لیست انتظار مدیکر قرار گیرد.
پاسپورت کشور استرالیا
دارندگان پاسپورت استرالیا، می توانند به ۱۶۸ کشور بدون ویزا (و یا با صدور ویزا در فرودگاه مقصد) سفر کنند. طبق رده بندی جهانی، استرالیا در رتبه سوم جدول پاسپورت های قدرتمند جهان قرار دارد.
پاسپورت استرالیا به افرادی که سیتیزن (شهروند) این کشور هستند، تعلق میگیرد. بنابراین، خارجیانی که در استرالیا زندگی میکنند، می توانند پس از ۴ سال (که ۱ سال آن باید لزوما بعد از اخذ اقامت دائم استرالیا باشد) ابتدا برای دریافت شناسنامه استرالیا اقدام کنند و پس از آن با داشتن شناسنامه، برای اخذ پاسپورت استرالیا درخواست دهند. پروسه اخذ گذرنامه به طور معمول حدود ۲ هفته زمان می برد.
جغرافیا
استرالیا دارای مساحت ۷,۶۹۲,۰۲۴ متر مربع است که این باعث شده از این نظر ششمین کشور بزرگ دنیا شود. استرالیا دارای ۲ قلمرو اصلی (قلمرو شمالی و قلمرو پایتختی استرالیا) و ۶ استان به شرح زیر است:
- نیو ساوت ولز
- ویکتوریا
- استرالیای غربی
- تاسمانی
- استرالیای جنوبی
- کوئینزلند
آب و هوای استرالیا
آب و هوای استرالیا بطور قابل توجهی متاثر از جریانهای اقیانوسی می باشد که این موجب خشکسالی های دوره ای در این قاره می شود. این عامل به همراه سیستم کم فشار حاره ای باعث بوجود آمدن گردباد در مناطق شمالی استرالیا می شود. بطور کلی نیمی از سرزمین استرالیا نیمه خشک و یا بیابان است. مناطق شمالی استرالیا دارای آب و هوای حاره ای و بارانهای موسمی و جنوب غربی این کشور دارای آب و هوای مدیترانه ای و جنوب شرقی دارای آب و هوای گرم است.
نقشه استرالیا
سوالات متداول
- روز ملی استرالیا – ۲۶ ژانویه
- روز آزناک – ۲۵ آوریل
- روز سال نو – ۱ ژانویه
- عید پاک
- روز کریسمس: ۲۵ دسامبر
- روز باکسینگ – ۲۶ دسامبر
- رشته کوه های آلپ استرالیا از آلپ سوئیس برف بیشتری دارد.
- ۹۰٪ مردم استرالیا در سواحل زندگی میکنند.
- ایالت تاسمانی پاکترین هوای دنیا را دارد.
- سد بزرگ مرجانی استرالیا بزرگترین اکو سیستم دنیا است.
- جزیره فریزر بزرگترین جزیره شنی در دنیا است.
اغلب مردم استرالیا به زبان انگلیسی صحبت میکنند. پس از انگلیسی زبانهای ماندارین چینی، هندی، فیلیپینی و عربی بین مردم رواج دارد.
مذهب بیشتر مردم استرالیا مسیحیت است.