ویزا موندیال - visa mondial

راه‌اندازی و خرید استخر پرورش ماهی در کانادا

سرمایه‌گذاری در حوزه پرورش ماهی در کانادا، یکی از روش‌های مطمئن برای مهاجرت به این کشور است. سرمایه مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در حوزه پرورش ماهی در کانادا، حداقل ۲۰۰ هزار دلار است. برای متقاضیان دریافت اقامت کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در حوزه پرورش ماهی، دو روش وجود دارد: سرمایه‌گذاری از طریق خرید یک استخر پرورش ماهی و راه‌اندازی (تاسیس) استخر پرورش ماهی.

راه‌اندازی استخر پرورش ماهی، می‌تواند سالانه سودی معادل ۴۰,۰۰۰ تا ۵۰,۰۰۰ دلار داشته باشد. اگر افراد بتوانند با موفقیت کسب و کار خود را در کانادا راه‌اندازی کنند و یک سال استخر پرورش ماهی خود را فعال نگه دارند، می‌توانند برای دریافت اقامت دائم خود و خانواده‌شان اقدام کنند.

چرا کانادا برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی مناسب است؟

پنج دلیل وجود دارد که نشان می‌دهد کشور کانادا بستر مناسبی برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی است:

در کشور کانادا، بازار مطلوبی برای فروش و صادرات انواع ماهی‌ها وجود دارد. غذاهای دریایی، بیشترین و بزرگ‌ترین بخش از صادرات کانادا را به خودشان اختصاص داده‌اند. ۸۵ درصد از تولیدات غذاهای دریایی کانادا صادر می‌شود و همین موضوع باعث شده‌است تا این کشور به عنوان هفتمین صادر کننده بزرگ غذاهای دریایی در سراسر جهان شناخته شود. بریتیش کلمبیا چهارمین تولیدکننده بزرگ ماهی سالمون در جهان است. پس از آن هم استان نیوبرانزویک با اختصاص ۲۰.۷ درصد از کل ارزش تولید پرورش ماهی، در جایگاه دوم قرار دارد.(منبع)

انتاریو، بریتیش کلمبیا، نیوبرانزویک، نوواسکوشیا، نیوفاندلند و لابرادور و جزیره پرنس ادواردز مهم‌ترین استان‌های پرورش دهنده ماهی هستند. شما می‌توانید در این استان‌ها، انواع مختلفی از استخرهای پرورش ماهی را راه‌اندازی کنید، به عنوان مثال در استان بریتیش کلمبیا با راه‌اندازی استخر پرورش ماهی توری باز، می‌توانید ماهی و انواع دیگر آبزیان (مثل صدف) را پرورش دهید. در استان کبک، به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد امکان راه‌اندازی استخر پرورش ماهی غوطه‌ور در آب و سیستم بازیافتی RAS فراهم شده‌است.

تقریباً 26 نوع ماهی وجود دارند که قابلیت پرورش در استخرهای پرورش ماهی را دارند. به عنوان مثال در استان انتاریو، پرورش ماهی‌های قزل‌آلا و تیلاپیا رایج است. پرورش ماهی آزاد قطبی در استان یوکان و ماهی سالمون در استان‌های بریتیش کلمبیا و نیوبرانزویک، بسیار متداول است.

در کشور کانادا، از طریق پرورش ماهی‌هایی که معمولا رشد و تکثیر سریعی دارند، مثل ماهی سالمون، قزل‌آلا و ماهی آزاد قطبی می‌توان در مدت زمان کوتاهی به درآمد رسید.

دولت کانادا از راه‌اندازی استخرهای پرورش ماهی که با قوانین زیست‌محیطی سازگار هستند، حمایت می‌کند. این قوانین زیست‌محیطی هم به صورت استانی و هم به صورت فدرال تعیین می‌شوند. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید پرورش ماهی را در استان مینه توبا راه‌اندازی کنید، بر طبق قوانین دولت محلی، لازم است استخرهای پرورش ماهی حوضچه‌ای را انتخاب کنید که سازگاری بالایی با محیط زیست دارند.

مراحل مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در پرورش ماهی

در این بخش مراحلی معرفی شده‌اند که برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در پرورش ماهی باید آن‌ها را طی کنید:

شما باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید در حوزه پرورش ماهی به چه روشی سرمایه‌گذاری کنید. شما می‌توانید روی خرید یک استخر پرورش ماهی یا راه‌اندازی یک استخر پرورش ماهی سرمایه‌گذاری کنید. با توجه به نوع سرمایه‌گذاری که می‌خواهید انجام دهید، باید بیزینس پلن پیشنهادی خود را آماده کنید. در مورد “روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا” به طور کامل در بخش‌های بعدی توضیح داده خواهد شد.

برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی و مهاجرت به کانادا از طریق آن، باید یک بیزینس پلن (طرح تجاری یا نقشه کسب و کار) تدوین کنید. در بیزینس پلن خود باید ایده مناسب برای راه‌اندازی پرورش ماهی، هزینه های مربوط به تجهیزات لازم برای راه‌اندازی پرورش ماهی، نحوه بازاریابی، استراتژی‌های بلند مدت برای افزایش درآمد و توسعه استخر پرورش ماهی، راهکارهای مدیریت بحران‌های مالی و سیاست‌های مربوط به کناره گیری از کار را بیان کنید. شما با این بیزینس پلن که با توجه به قوانین و ضوابط اداره کار کانادا، آن را تدوین کرده‌اید، می‌خواهید افسران اداره مهاجرت را قانع کنید که حضور شما برای راه‌اندازی پرورش ماهی در کانادا، لازم است.

بعد از اینکه بیزینس پلن خود را آماده کردید، برای اینکه بتوانید به عنوان یک کارآفرین به کانادا مهاجرت کنید، لازم است برای دریافت مجوز کار (Work permit) اقدام کنید. ورک پرمیت‎های مختلفی شامل دریافت مجوز کار مبتنی بر LMIA، انتقال درون شرکتی یا ICT، کارآفرینی و استارتاپ وجود دارند که شما می‌توانید با توجه به شرایط خود، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. اگر قصد خرید یک استخر پرورش ماهی و فعالیت به عنوان کارفرما را دارید، ویزای مبتنی بر LMIA برای شما مناسب است. اگر می‌خواهید در حوزه پرورش ماهی، یک کار خلاقانه و جدید انجام دهید، می‌توانید ویزای استارتاپی را انتخاب کنید. اما مناسب‌ترین راه برای سرمایه‌گذاری در حوزه پرورش ماهی در کانادا، ویزای C11 است که نوعی از ویزای کارآفرینی محسوب می‌شود. معمولا درخواست مجوز کار در مدت زمان کوتاهی و در یک بازه زمانی 2 الی 3 ماهه پاسخ داده می شود و شما برای مصاحبه حضوری دعوت می‌شوید.

بعد از ارائه همه مدارک و مستندات لازم برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی و انجام بررسی‌های لازم توسط اداره مهاجرت، شما موفق به دریافت مجوز اقامت موقت و ورود به کشور کانادا شده‌اید. بعد از ورود به خاک کانادا، باید برای شروع بیزینس پرورش ماهی طبق بیزینس پلنی که ارائه کرده‌اید، اقدام کنید.

بعد از گذشت یک سال از ورود به کانادا و راه‌اندازی استخر پرورش ماهی، می‌توانید برای اقامت دائم، درخواست بدهید. بهترین برنامه برای دریافت اقامت دائم، برنامه اکسپرس انتری یا برنامه‌های مهاجرتی استانی است. بعد از دریافت اقامت دائم، اگر بتوانید اثبات کنید که طول 5 سال گذشته، حداقل سه سال در کانادا سکونت داشته‌اید، می‌توانید درخواست شهروندی کانادا را ارائه دهید.

روش‌های سرمایه‌گذاری در پرورش ماهی برای مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در پرورش ماهی به دو روش خرید استخر پرورش ماهی یا راه‌اندازی (تاسیس) یک استخر پرورش ماهی امکان پذیر است. در ادامه هر دو روش به طور کلی معرفی می‌شوند:

خرید یک استخر پرورش ماهی

ممکن است شما تجربه و سرمایه کافی برای خرید یک استخر پرورش ماهی را داشته باشید. در این صورت می‌توانید از طریق سرمایه‌گذاری روی خرید بیزینس در حوزه پرورش ماهی، به کانادا مهاجرت کنید.

سرمایه لازم برای خرید استخر پرورش ماهی
بالغ بر ۲۰۰ هزار دلار
مراحل خرید استخر پرورش ماهی
  • بررسی آگهی‌های فروش و شروع مذاکرات با فروشندگان
  • نوشتن بیزینس پلن یا طرح تجاری برای توسعه استخر پرورش ماهی خریداری شده
  • بررسی اظهارنامه‌های مالیاتی استخرهای پرورش ماهی
  • نوشتن قرارداد برای خرید استخر پرورش ماهی
  • دریافت مدرک ارزیابی تاثیر بازار کار کانادا (LMIA)
  • دریافت مجوز کار موقت قابل تمدید
  • شروع بیزینس و تبلیغات برای معرفی آن

ممکن است در آگهی‌های فروش، استخرهای پرورش ماهی با مبالغ کمتر از ۲۰۰ هزار دلار هم وجود داشته باشند. اما اکثر وکلای مهاجرتی توصیه می‌کنند که روی این نوع از کسب و کارها سرمایه گذاری نکنید.

راه‌اندازی استخر پرورش ماهی

راه‌اندازی استخر پرورش ماهی یک راه دیگر برای سرمایه‌گذاری در کانادا است. از آن جایی که این روش، بهترین شیوه سرمایه‌گذاری روی پرورش ماهی در کاناداست، در ادامه توضیحات بیشتر ارائه می‌گردد.

سرمایه لازم برای راه‌اندازی پرورش ماهی
۲۰۰-۸۰۰ هزار دلار
مراحل راه‌اندازی استخر پرورش ماهی
  • گام اول: تدوین بیزینس پلن
  • گام دوم: تامین سرمایه
  • گام سوم: تعیین سیاست‌ها و استراتژی‌های اجرایی
  • گام چهارم: پیدا کردن لوکیشن مناسب
  • گام پنجم: طراحی و بازسازی استخر پرورش ماهی
  • گام ششم: دریافت مجوزهای لازم
  • گام هفتم: دریافت بیمه‌های مورد نیاز
  • گام هشتم: تامین تجهیزات
  • گام نهم: استخدام نیروی انسانی مورد نیاز
  • گام دهم: تبلیغات و بازاریابی

یک شیوه دیگر برای سرمایه‌گذاری در کانادا، خرید فرانچایز یا امتیاز یک کسب و کار دیگر است. البته خرید فرانچایز برای استخرهای پرورش ماهی، در حال حاضر امکان پذیر نیست.

مراحل راه‌اندازی استخر پرورش ماهی در کانادا

برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی در کانادا، لازم است مراحل زیر را طی کنید:

گام اول: تدوین بیزینس پلن

در هنگام تدوین بیزینس پلن، باید براساس نوع ماهی، نوع استخر پرورش ماهی، ابعاد آن و مشتریان بالقوه، استراتژی‌های اجرایی و مالی خود را برای اداره کسب و کارتان مشخص کنید. لازم است اطلاعات مربوط به لوکیشن استخر پرورش ماهی، تجهیزات، استخدام و بیمه نیروی انسانی شاغل در استخر پرورش ماهی، همه مواردی هستند که باید در بیزینس پلن خود به آن‌ها اشاره کنید.

در این طرح تجاری، باید براساس مدل SWOT (نقاط ضعف و قوت بیزینس) خود، راهکارهای احتمالی برای توسعه و گسترش پرورش ماهی را بیان کنید. نکته‌ای که بسیار قابل توجه است این است که باید بیزینس پلن خود را براساس ضوابط و قوانین فدرال یا استانی کانادا تدوین کنید تا بتوانید مجوزهای لازم برای راه‌اندازی پرورش ماهی را دریافت کنید. در ادامه، درباره اجرایی کردن هر یک از بخش‌های بیزینس پلن، توضیحاتی ارائه می‌گردد.

گام دوم: تامین سرمایه

برای راه‌اندازی استخرهای پرورش ماهی می توانید با توجه به میزان سرمایه ای که دارید، شروع به کار کنید. اما گاهی لازم است برای راه‌اندازی یک کسب وکار از منابع دیگری هم برای تامین سرمایه لازم کمک بگیرید. مثلا از کمک های مالی دولتی استفاده کنید یا سهام شرکت خود را تقسیم کنید. معمولا دریافت وام برای سرمایه گذاران خارجی به خصوص در اولین سال راه‌اندازی کسب و کار، آسان نیست. اما اگر تصمیم گرفتید از وام‌های بانکی برای راه‌اندازی استخرهای پرورش ماهی استفاده کنید، اطمینان پیدا کنید که می‌توانید تعهدات لازم برای تامین مالی را بپذیرید.

گام سوم: تعیین سیاست‌ها و استراتژی‌های اجرایی

این مرحله، درباره تمام الزامات و ضرورت‌هایی است که شما در استخر پرورش ماهی خود ملزم به رعایت آن‌ها هستید و مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • انتخاب شیوه پرورش ماهی: به طور کلی، سه شیوه برای پرورش ماهی وجود دارد که شما باید براساس میزان سرمایه، توانمندی و تجهیزاتی که دارید، بهترین روش را انتخاب کنید:
  • پرورش ماهی به شیوه سنتی: در این روش که بیشتر برای پرورش ماهی قزل‌آلا به کار می‌رود، تخم ماهی به درون استخر آزاد می‌شود تا ماهی‌ها به صورت طبیعی رشد کنند.
  • پرورش یک گونه از ماهی: این روش بیشتر برای کسانی توصیه می‌شود که در ابتدای شروع بیزینس پرروش ماهی هستند.
  • پرورش همزمان چند ماهی: می‌توانید از یک استخر پرورش ماهی، برای تکثیر انواع مختلفی از ماهی‌ها استفاده کنید. فقط مراقب باشید ماهی‌ها نیازهای غذایی متفاوتی با هم داشته باشند.
  • نگهداری و پرورش ماهی: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در پرورش ماهی باید به آن توجه کنید، شرایط نگهداری ماهی‌هاست. باید برای تامین دمای مناسب محیط، دمای مناسب آب و دسترسی به میزان آب کافی، برنامه ریزی کنید.
  • خوراک دهی ماهی: بعضی از ماهی‌ها (به ویژه ماهی‌های آزاد) دوست دارند از مواد غذایی که در دسترس‌شان هست، استفاده کنند. اما بعضی از ماهی‌ها هم هستند که از جلبک‌ها، حشرات یا ماهی‌های دیگر تغذیه می‌کنند. بنابراین، باید با توجه به نوع ماهی که می‌خواهید پرورش دهید، نوع خوراک دهی آن‌ها را هم مشخص کنید. فراموش نکنید که همه مواد غذایی که برای پرورش ماهی استفاده می‌کنید، باید به تایید سازمان آژانس بازرسی خوراک کانادا (Canadian Feed Inspection Agency) برسد.
  • امور مشتریان و بازار هدف: برای اینکه بتوانید محصولات خود را با موفقیت به فروش برسانید، لازم است به خوبی بازار هدف خود را بشناسید. اگر می‌خواهید برای صنایع و کارخانه‌ها، ماهی تولید کنید باید تجهیزات خود را برای پرورش تعداد زیادی ماهی آماده کنید. اما اگر می‌خواهید در بازارهای محلی، ماهی‌های خود را به فروش برسانید باید نوعی از ماهی را انتخاب کنید که با ذائقه مردم محلی بیشتر سازگار است. اگر هم می‌خواهید برای آکواریوم ماهی پرورش دهید، بهتر است به طور مستقیم با فروشندگان و خریداران ماهی‌های زینتی در ارتباط باشید.
  • قوانین زیست‌محیطی: یکی از موضوعاتی که استخرهای پرورش ماهی معمولا با آن درگیر هستند این است که گاهی به خاطر خرابی تجهیزات یا فرار کردن ماهی‌ها، ماهی‌های پرورشی و ماهی‌های آب‌های آزاد با هم مخلوط می‌شوند و این کار می‌تواند به اکوسیستم طبیعی آب‌ها لطمه بزند. بنابراین، برای جلوگیری از آسیب‎های زیست‌محیطی، باید راهکارهای لازم برای جایگزینی تجهیزات و مراقبت از ماهی‌ها را در نظر داشته باشید.
  • بسته‌بندی و آماده سازی ماهی: ماهی‌ها بعد از انبار شدن، باید طی مدت 36 تا 48 ساعت بسته بندی و به فروشگاه‌ها یا مراکز عمده فروشی ارسال شوند. برای حمل این ماهی‌ها، حتما باید ماشین‌های یخچال دار استفاده شود.
  • استراتژی فروش ماهی: همه ماهی‌هایی که می‌خواهید برای فروش به بازار عرضه کنید، باید حتما برچسب (Label) مخصوص داشته باشند. تمامی نوشته‌های روی برچسب مواد غذایی در کانادا، باید به زبان انگلیسی و فرانسوی نوشته شود. اگر ماهی‌ها قرار است به استان یا کشور دیگری صادر شوند، محل مبدا و مقصد آن باید کاملا مشخص باشد. سایر قوانین مربوط به برچسب گذاری محصولات ماهی را می‌توانید از سایت‌های رسمی کانادا پیدا کنید.
  • سیاست قیمت گذاری: مشتریان شما سوپرمارکت‌ها، عمده فروشان و احتمالا فروشندگان محلی هستند. باید سعی کنید قیمت گذاری را به گونه‌ای انجام دهید که هم حاشیه سود مطمئنی برای خودتان در نظر بگیرید و هم بتوانید در بازار رقابتی به خوبی فعالیت کنید. برای اینکه بتوانید قیمت گذاری را با دقت بیشتری انجام دهید، می‌توانید به این سایت مراجعه کنید.

گام چهارم: پیدا کردن لوکیشن مناسب

برای راه‌اندازی یک استخر پرورش ماهی در کانادا، باید ویژگی‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • نوع زمین: زمینی که برای پرورش ماهی انتخاب می‌شود، باید شیب ملایمی تا حدود 15 درجه داشته باشد.
  • جنس خاک: خاک مناسب برای استخر پرورش ماهی، باید ترکیبی از ماسه و خاک رس (حداقل 20 درصد) باشد.
  • میزان آب: در کانادا اکثر استخرهای پرورش ماهی، در نزدیکی رودخانه‌ها ساخته می‌شوند.
  • نزدیکی به محل زندگی: نزدیک بودن استخر پرورش ماهی به محل زندگی شما، کمک می‌کند که بتوانید به خوبی از ماهی‌ها مراقبت کنید.
  • دور بودن از جنگل: سعی کنید استخرهای پرورش ماهی را در محلی دور از درخت و بوته تاسیس کنید، زیرا ریشه درختان می‌تواند به تجهیزات شما آسیب بزند.

شما می‌توانید استخر پرورش ماهی خود را در کنار مزارع کشاورزی در استان‌های مختلف کانادا راه‌اندازی کنید. زیرا بسیاری از مزرعه‌داران تمایل دارند از آب موجود در استخرهای پرورش ماهی، برای آبیاری زمین‌های خود استفاده کنند.

به طور کلی، با توجه به دلایلی که در ادامه معرفی شده‌اند، برای سرمایه گذاران خارجی بهتر است که استخر پرورش ماهی را اجاره کنند.

  • خرید ملک برای استخر پرورش ماهی در کانادا نیاز به سرمایه زیادی دارد.
  • پیدا کردن لوکیشن مناسب برای راه‌اندازی پرورش ماهی از ابتدا دشوار است.
  • بهتر است در ابتدای کار، سرمایه شما به جای خرید ملک، برای خرید تجهیزات به کار گرفته شود.

برای اینکه بتوانید یک استخر پرورش ماهی را با هزینه مناسب اجاره کنید، باید مالک را قانع کنید که قادر به اداره یک کسب و کار موفق هستید. تجربه قبلی شما در کارآفرینی و راه‌اندازی موفق یک استخر پرورش ماهی، عاملی است که می‌تواند اعتماد مالکین را جلب کند.

گام پنجم: طراحی و بازسازی استخر پرورش ماهی

طراحی و بازسازی استخر پرورش ماهی، در بسیاری از موارد براساس ضوابط قانونی انجام می‌شود که شهرداری به شما ابلاغ می‌کند. بهتر است برای بازسازی استخر یا راه‌اندازی پرورش ماهی، از یک طراح و متخصص کمک بگیرید تا به شما کمک کند که استخر خود را به بهترین شکل راه‌اندازی کنید. در هنگام طراحی و بازسازی استخر باید به موارد زیر توجه کنید:

  • دسترسی مناسب به آب: باید ساختار استخر به گونه‌ای باشد که ورود و خروج آب به راحتی صورت بگیرد. استفاده از یک سیستم لوله کشی مناسب در کف استخر، هم دسترسی راحت به منابع آبی را فراهم می‌کند و هم از هدررفت آب جلوگیری می‌کند.
  • جلوگیری از آلودگی آب: باید تجهیزاتی برای بررسی مداوم آب در استخر پرورش ماهی تعبیه کنید تا از آلوده شدن آب ورودی جلوگیری کند.
  • خشک کردن کف استخر: معمولا پیشنهاد می‌شود حوضچه‌های پرورش ماهی با فاصله از کف زمین ساخته شود تا شست شو و خشک کردن استخر به آسانی انجام بگیرد.
  • فضای مناسب ذخیره ماهی: باید استخر پرورش ماهی شما، به حد کافی بزرگ باشد تا فضای کافی برای رشد ماهی‌های جدید و ذخیره ماهی‌های قبلی فراهم باشد. اگر تعداد زیادی ماهی را در یک فضای کوچک پرورش دهید، سلامت ماهی‌ها به خطر می‌افتد.
  • بستر مناسب برای رشد ماهی: بسته به اینکه چه نوع ماهی را می‌خواهید پرورش دهید، باید بستر مناسب را انتخاب کنید. استخرهای پرورش ماهی ممکن است به اشکال مختلف و در اندازه‌های مختلف ساخته شوند.
  • اندازه مناسب استخر پرورش ماهی: بهترین اندازه برای حوضچه‌های پرورش ماهی، 6 متر در 4 متر است. بعد از اینکه در حوزه پرورش ماهی تجربه کافی به دست آوردید، می‌توانید حوضچه‌های خود را گسترش دهید.
  • طراحی دیوار‌ها برای استخر پرورش ماهی: اندازه دیوارها باید به گونه‌ای باشد که از سرریز شدن آب جلوگیری کند، زیرا اگر آب سرریز کند ماهی‌ها فرار می‌کنند. دیوارها نباید خیلی بلند باشند، چون در این صورت شستشوی آن‌ها دشوار خواهد بود.
  • کاشت جلبک‌ها: ماهی‌هایی که در استخرهای پرورش ماهی زندگی می‌کنند، نیاز به جلبک‌های سبزی دارند که در کف آب رشد می‌کنند. قبل از اینکه ماهی‌ها را در استخر رها کنید، سعی کنید کف استخر را با رنگ سبز بپوشانید. برای این کار می‌توانید از کود خشک حیوانی هم استفاده کنید.
  • فضای مناسب بین حوضچه‌های پرورش ماهی: اگر لازم است چند حوضچه برای پرورش ماهی طراحی کنید، حتما به فضای مناسب بین آن‌ها توجه کنید. چون این فضا باعث می‌شود که بتوانید به راحتی تجهیزات مورد نیاز برای خوراک دهی و جمع آوری ماهی‌ها را حرکت دهید. هم‌چنین، فاصله مناسب بین حوضچه‌ها، از انتشار بیماری بین ماهی‌ها جلوگیری می‌کند.

گام ششم: دریافت مجوزهای لازم

برای اینکه به طور دقیق بدانید به چه مجوزهایی برای راه‌اندازی پرورش ماهی در کانادا احتیاج دارید، به سایت Bizpal سر بزنید. در این سایت، فهرستی شخصی سازی شده از اسناد تجاری مورد نیاز شما برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی به تفکیک استان ارائه شده است. در ادامه، تعدادی از مهم‌ترین مجوزهای لازم برای راه‌اندازی پرروش ماهی در کانادا، به اختصار معرفی شده‌است:

برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی، باید از طرف شهرداری، مجوز کسب برای شما صادر شود. اگر می‎خواهید این مجوز را دریافت کنید، باید همه اطلاعات درباره استخرهای پرورش ماهی، نوع ماهی پرورشی، میزان تولید و روشی که برای پرورش آن در نظر گرفته‌اید را ارائه دهید.

اگر می‌خواهید از دولت محلی کانادا، مجوز ساخت و ساز بگیرید، باید نقشه دقیقی از زمین، مساحت مورد نیاز و محل حوضچه‌های پرورش ماهی را به شهرداری ارائه دهید.

برای دریافت این مجوز باید به صورت استانی یا فدرال اقدام کنید. برای دریافت این مجوز، باید به طور دقیق مشخص کنید که در چه مکانی و چه مساحتی می‌خواهید پرورش ماهی را راه‌اندازی کنید. اگر زمین را خریداری یا اجاره کرده‌اید، همه اسناد مربوط به آن را باید برای دریافت مجوز ارائه دهید.

باید اصول و روش‌های آبیاری و استفاده از منابع طبیعی را به دولت کانادا ارائه دهید. هم‌چنین باید متعهد شوید که پرورش ماهی در حوضچه‌های شما، منافاتی با قوانین و مقررات زیست‌محیطی ندارد. فقط در این صورت است که مجوز‌های لازم از طریق آژانس ارزیابی زیست‌محیطی Canadian Environmental Assessment Agency (CEAA) و به صورت فدرال در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مجوز سلامت مواد غذایی در صورتی از طرف سازمان سلامت آبزیان کانادا و به صورت فدرال، برای محصولات استخر پرورش ماهی شما صادر می‌شود که محصولات شما تمام استانداردهای لازم برای نگهداری، فروش و ارسال به تمام کشور را داشته باشند.

این مجوز که برای دریافت آن می‌توانید به صورت فدرال اقدام کنید، براساس فعالیت‌های روزانه و هم چنین فعالیت‌های بلندمدت مربوط به پرورش ماهی صادر می‌شود. برای دریافت این مجوز، باید براساس استانداردهای سازمان Fisheries and Oceans Canada عمل کنید. این سازمان، قوانینی را برای مدیریت پرورش ماهی، نگهداری و جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی تدوین می‌کند.

برای اینکه بتوانید ماهی‌ها را در استخرهای پرورش ماهی رها کنید، باید حتما مجوز این کار را به صورت استانی یا فدرال دریافت کنید. در استان‌هایی مثل کبک که ماهی‌ها از آب آزاد به استخرهای پرورش ماهی منتقل می‌شوند، به این مجوز نیاز ندارید، در عوض باید مجوزهای دیگری را از شهرداری دریافت کنید. برای آگاهی از این مجوزها می‌توانید به سایت رسمی دولت کانادا مراجعه کنید.

اگر قصد دارید ماهی‌های خود را در استان‌های دیگری به جز استان محل زندگی خود به فروش برسانید، لازم است که به صورت فدرال یا استانی، مجوز این نقل و انتقال را دریافت کنید.

شما در استخر پرورش ماهی که راه‌اندازی کرده‌اید، مجاز هستید که فقط از مکمل‌های غذایی و داروهایی استفاده کنید که مورد تایید دولت کاناداست. لازم است مجوزهای لازم برای استفاده از این داروها مکمل‌ها را از طریق استانی یا فدرال دریافت کنید.

گام هفتم: دریافت بیمه‌های مورد نیاز

برای راه‌اندازی پرورش ماهی در کانادا، لازم است که از بیمه‌های دولتی و قانونی استفاده کنید تا هم از خودتان و هم از نیروهای شاغل در استخر پرورش ماهی در برابر خسارت‌های احتمالی محافظت کنید. هم‌چنین می‌توانید استخر پرورش ماهی خود را در برابر حوادث طبیعی مثل سیل یا طغیان رودخانه بیمه کنید. برای اینکه بتوانید از تمامی مزایای بیمه برخوردار شوید، بهتر است با یک نماینده بیمه در کانادا مشورت کنید تا به شما کمک کند بهترین نوع بیمه را انتخاب کنید.

گام هشتم: تامین تجهیزات

هزینه تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی، به میزان زیادی بستگی به نوع استخری که می‌خواهید راه‌اندازی کنید، دارد. در جدول زیر، هزینه مربوط به تعدادی از مهم‌ترین تجهیزات لازم برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی، به صورت میانگین محاسبه شده‌است:

نوع تجهیزاتهزینه
پمپ‌های آب۱۰ تا ۲۰۰ دلار
تجهیزات تست آب۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار
توری و قرقره سین۱۲ تا ۲۵ دلار به ازای هر متر
مخازن ماهی یا استخر۵۰ تا ۵۰۰ هزار دلار (بسته به سایز و تعداد می‌تواند متفاوت باشد)
گریدرهای ماهی۲ تا ۳۰ دلار

گام نهم: استخدام نیروی انسانی مورد نیاز

یکی از مواردی که در بیزینس پلن خود به آن اشاره کرده بودید، نیروی انسانی مورد نیاز برای راه‌اندازی پرورش ماهی در کانادا بود. تعداد پرسنلی که استخدام می‌کنید به سرمایه اولیه شما و اندازه استخر پرورش ماهی، بستگی دارد. اما موضوع حائز اهمیت این است که در هنگام استخدام نیروی انسانی، حتما باید به ضوابط و قوانین اداره کار کانادا توجه کنید. بهتر است از یک وکیل کمک بگیرید تا برای استخدام نیروی انسانی مطابق با ضوابط اداره کار، شما را راهنمایی کند. افرادی که در حوزه پرورش ماهی فعالیت می‌کنند، مهارت‌ها و تخصص‌های متنوعی دارند. در جدول زیر، تعدادی از مهم‌ترین نیروی انسانی شاغل در حوزه پرورش ماهی و حقوق میانگین آن‌ها معرفی شده‌است:

عنوان شغلیمیانگین درآمدشرح وظایف
تکنیسین‌های پرورش ماهی۱۷ دلار در ساعت
  • ارزیابی میزان بهره‌برداری از ماهی‌ها
  • ایجاد شرایط لازم برای رشد و تکثیر آن‌ها
پردازشگر محصولات جانبی ماهی۱۴.۴۰ دلار در ساعت
  • برش دادن و تمیز کردن ماهی قبل از فروش
  • فرآوری بیشتر ماهی‌ها برای ارائه به بازار
کارگرهای مزرعه۱۶.۲۲ دلار در ساعت
  • نگهداری و نظافت ماشین آلات و تجهیزات
  • مرتب کردن ماهی‌ها براساس وزن و گونه
  • برچسب گذاری ماهی‌ها براساس مقصد
متخصصین ارزیابی تکثیر ماهی۲۸.۵ دلار در ساعت
  • ارزیابی میزان تکثیر ماهی‌ها با توجه به شرایط محیطی
  • ایجاد شرایط بهینه برای پرورش سایر آبزیان
بازرس ایمنی مواد غذایی۱۲۲۹-۱۵۴۶ دلار در هفته
  • ایجاد استانداردهای مواد غذایی
  • همکاری با وزارتخانه‌ها و سازمان‌های ایمنی
مدیر استخر پرورش ماهی

۱۰۰,۰۰۰ تا ۱۸۰,۰۰۰

دلار در سال

  • مدیریت ماهی‌ها و میزان بهره برداری از آن‌ها
  • مدیریت سرمایه
  • تامین تجهیزات

گام دهم: تبلیغات و بازاریابی

برای اینکه بتوانید ماهی‌های پرورش داده شده را به فروش برسانید، باید از شیوه‌های مختلفی برای معرفی کسب و کار خود استفاده کنید. می‌توانید به طور مستقیم با فروشندگان و خرده فروشان در بازارهای محلی استان محل زندگی‌تان وارد مذاکره شوید. می‌توانید خودتان فروش ماهی را به طور مستقیم در بازارهای محلی انجام دهید. می‌توانید از روزنامه‌های محلی، تبلیغات فردی، چاپ تراکت، تبلیغات در مراکز و فروشگاه‌های محلی و سوپرمارکت‌ها استفاده کنید تا برای ماهی‌های خود مشتری پیدا کنید. می‌توانید محصولات خود را به رستوران‌ها هم معرفی کنید. اما بهتر است در ابتدا سراغ رستوران‌های کوچک بروید و ماهی‌های خود را به آن‌ها بفروشید.

در کنار همه این روش‌ها، تبلیغات آنلاین را هم فراموش نکنید. تبلیغات آنلاین بهترین راه برای فروش ماهی‌های زینتی است.

هزینه‌های لازم برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی

هزینه راه‌اندازی استخر پرورش ماهی در کانادا می‌تواند کمتر از 100000 دلار یا بیشتر از یک میلیون دلار باشد. این هزینه‌ها به طور کلی به نوع ماهی پرورشی و ابعاد استخر شما بستگی دارد و به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • هزینه عملیاتی: هزینه عملیاتی لازم برای راه‌اندازی یک استخر پرورش ماهی در کانادا، به طور میانگین حدود 50 هزار دلار است. این هزینه شامل هزینه لازم برای خرید تخم ماهی یا بچه ماهی، برق، نیروی کار، سوخت، دارو، غذای ماهی، مواد شیمیایی، هزینه حمل و نقل و سایر هزینه‌های نگهداری، هزینه‌های مربوط به پرداخت مالیات و بیمه نیروی کار می‌شود.
  • هزینه ثابت: به طور میانگین هزینه خرید و تامین تجهیزات برای یک استخر پرورش ماهی کوچک، حدود 37 هزار دلار است. هزینه ثابت یعنی هزینه حوضچه‌های پرورش ماهی، هزینه زمین و ساختمان، هزینه وسایل نقلیه برای حمل و نقل، خرید کنتورهای اکسیژن و مخازن و تجهیزات حفاری استخرها، دستگاه‌های احیا، تجهیزات مدیریت استخر، تجهیزات پردازش ماهی، پمپ‌های تجاری و هزینه زمین برای استخر پرورش ماهی.

هزینه‌های مربوط به زمین برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی

یکی از هزینه‌هایی که برای راه‌اندازی پرورش ماهی در کانادا باید در نظر بگیرید، هزینه مربوط به زمینی است که به استخر پرورش ماهی اختصاص داده شده‌است. بسته به اینکه در کدام استان می‌خواهید پرورش ماهی را راه‌اندازی کنید، این هزینه متفاوت است. در جدول زیر، هزینه‌های مربوط به زمین برای راه‌اندازی پرورش ماهی در استان‌های مختلف کانادا براساس ارزش هر هکتار دلار با هم مقایسه شده‌اند.

نام استان201820192020
نیوفاندلند و لابرادور432449675600
جزیره پرنس ادوارد342038694196
نوا اسکوشیا229522832332
نیوبرانزویک233325452833
کبک604664736838
انتاریو108761138011815
مانیتوبا211721912269
ساسکاچوان141115021595
آلبرتا270428292999
بریتیش کلمبیا589861606382

درآمد حاصل از راه‌اندازی استخر پرورش ماهی در کانادا

بر اساس تحقیقاتی که در سال‌های گذشته انجام شده‌است، پرورش دهندگان ماهی به طور متوسط سالی ۴۴ تا ۵۴ هزار دلار درآمد دارند. به طور کلی، بسته به نوع ماهی که پرورش می‌دهید و مقیاس بیزینس خود، می‌توانید انتظار کسب درآمدی تا سقف ۱۵۰ هزار دلار در سال هم داشته باشید.اگر دوست دارید میزان درآمد خود را افزایش بدهید، می‌توانید علاوه بر فروش ماهی، پرورش سایر آبزیان مثل میگو یا صدف را هم انجام دهید.

کدام استان‌های کانادا برای پرورش ماهی مناسب‌تر است؟

استان‌های بریتیش کلمبیا (که دارای تنوع بسیار بالایی از انواع ماهی‌هاست)، انتاریو، نیوبرانزویک، نوااسکوشیا، بزرگترین تولید کنندگان ماهی در کانادا هستند. با توجه به شرایط آب و هوایی، نیاز مشتریان و هزینه‌های لازم، ممکن است نوع ماهی پرورشی و میزان درآمد حاصل از آن در هر استان تغییر کند. در نمودار‌های زیر، میزان درآمد حاصل از پرورش ماهی قزل‌آلا و ماهی سالمون در سال ۲۰۲۱ در تعدادی از مهم‌ترین استان‌های کانادا براساس آمار رسمی اعلام شده توسط کشور کانادا، ارائه شده‌است:

سوالات متداول

بله. صنعت شیلات و پرورش ماهی، یکی از بزرگ‌ترین صنایع کانادا هستند که درآمد قابل توجهی برای اقتصاد این کشور به همراه دارد و هم‌چنین، فرصت‌های شغلی بسیار زیادی برای ساکنین این کشور و مهاجرین فراهم کرده‌است.

به طور میانگین در حدود 500 استخر پرورش ماهی در کانادا وجود دارد. تعداد این استخرها و نوع آن‌ها، در استان‌های مختلف، متفاوت است.

از جمله مهم‌ترین استخرهای پرورش ماهی می‌توان به Kinmount Fish Farm، Hamilton’s Fish Farm، Fraser’s Mills Fish Hatchery و Lyndon Fish Hatcheries Inc اشاره کرد.

بله. راه‌اندازی استخر پرورش ماهی یکی از مشاغل خوب و پردرآمد کانادا هست. اما شرایط و نیازمندی‌های شما به استانی که مد نظر دارید، بستگی دارد. دقت داشته باشید که در این زمینه به خصوص، حتما باید سابقه کار مرتبط داشته باشید.

بستگی به استان مورد نظرتان دارد. به عنوان مثال در استان انتاریو، افراد بین 18 تا 55 سال می‌توانند با داشتن شرایط لازم برای سرمایه‌گذاری، برای راه‌اندازی استخر پرورش ماهی اقدام کنند.

ممکن است برای راه‌اندازی و کار کردن در یک استخر پرورش ماهی نیاز به زبان نداشته باشید، اما برای دریافت مجوز کار (ورک پرمیت) نیاز به ارائه مدرک زبان معتبر دارید.

بهترین زمان برای پرورش ماهی در کانادا، از ماه‌های مارس، آوریل تا اکتبر و نوامبر است.

سرمایه‌گذاری در انتاریو به دلیل جمعیت کمتر و رشد اقتصادی و تقاضای کمتر برای کارآفرینی در حوزه پرورش ماهی، به کمترین میزان سرمایه (حدود 200 هزار دلار) نسبت به استان‌های دیگر نیاز دارد.

مدت زمان راه‌‌اندازی پرورش ماهی در کانادا به نوع استخر پرورش ماهی بستگی دارد. اما به طور میانگین، بین 3 تا 9 ماه طول می‌کشد که بتوانید فروش ماهی‌های خود را آغاز کنید.

طبق آمارهای منتشر شده، در سال 2022، میزان فروش ماهی و غذاهای دریایی، 4.9 میلیون دلار بوده‌است.

برای مهاجرت نیاز به کمک دارید؟

شرکت مهاجرتی ویزا موندیال یک شرکت حقوقی پیشرو در زمینه مهاجرت به کانادا، آلمان و آمریکاست که ۱۲ سال سابقه فعالیت دارد. ویزا موندیال با پشتوانه تیمی بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به شما برای مهاجرت آسان به کانادا کمک می‌کند. از زمان تاسیس ویزا موندیال تا کنون بیش از ۱۰‌هزار پرونده مهاجرتی با موفقیت به اتمام رسیده‌اند. این موضوع ویزا موندیال را به یکی از قابل‌‌اعتماد‌ترین موسسات مهاجرتی کشور تبدیل کرده است.

تیم ویزا موندیال

فقط تا پایان آذر! ۱۰٪ تخفیف ویژه روی قراردادهای ویزای تحصیلی و توریستی کانادا