ویزا موندیال - visa mondial

مهاجرت به کانادا

بهترین راه‌های مهاجرت به کانادا برای ایرانیان

به دنبال اقامت دائم کانادا هستید؟

کانادا به دلیل نیاز به نیروی کار ماهر و توسعه علمی، برنامه‌های متنوعی برای جذب مهاجران طراحی کرده است که اکثر آن‌ها به اقامت دائم منجر می‌شود. کمتر کشوری به این راحتی اقامت دائم به مهاجران می‌دهد.

خبر خوب این است که اقامت دائم در کانادا پس از چند سال قابل تبدیل به شهروندی و دریافت پاسپورت کانادایی است. به عنوان شهروند کانادا، از تمامی مزایا و حقوق این کشور بهره‌مند خواهید شد. 

در ادامه، روش‌های مهاجرت به کانادا که ایرانیان می‌توانند استفاده کنند، معرفی شده است. برخی از این روش‌ها مستقیماً و برخی دیگر به‌صورت غیرمستقیم به اقامت دائم می‌انجامند.

مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل

اخذ ویزای تحصیلی کانادا یکی از روش‌های نسبتا راحت برای مهاجرت به این کشور است. در سال های اخیر بسیاری از متقاضیان از این طریق راهی کشور کانادا شده‌اند. با توجه به قوانین نسبتا راحت برای اخذ اقامت دائم کانادا بعد از تحصیل، روش مهاجرتی تحصیلی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. پس از تحصیل در کانادا از راه های مختلفی امکان اخذ اقامت تحصیلی کانادا وجود دارد.

اگر امکان اخذ پذیرش از کالج‌ها و دانشگاه‌های کانادا را دارید؛ می‌توانید ویزای تحصیلی کانادا را دریافت کنید.

شرایط مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشجویی کانادا

  • از یکی از موسسات آموزشی معتبر کانادا شماره DLI پذیرش داشته باشید؛
  • توانایی مالی کافی برای تامین هزینه‌های یک سال تحصیل و زندگی در کانادا را داشته باشید؛
  • سوء پیشینه نداشته باشید؛
  • از نظر جسمی سالم باشید؛
  • به آفیسر ثابت کنید که پس از اتمام تحصیل به کشور خود برمی‌گردید.

مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل فرزندان

برای فرزندان بین ۶ تا ۱۸ سال خود می‌توانید از مدارس کانادایی پذیرش تحصیلی و سپس از اداره مهاجرت کانادا برای آن‌ها ویزای دانش آموزی کانادا بگیرید. مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل فرزند این امکان را فراهم می‌کند که شما نیز به‌عنوان همراه فرزند خود ویزای توریستی دریافت کنید و پس از ورود به کانادا، تحت شرایطی ویزای توریستی خود را به ویزای تحصیلی یا کاری تغییر دهید.

مهاجرت به کانادا با ویزای کاری

یک شرکت معتبر در کانادا منتظر شماست؟ اگر پاسخ به این سوال مثبت باشد، مهاجرت به کانادا با جاب آفر از طریق اخذ ویزای کاری کانادا برای شما بهترین انتخاب خواهد بود و پس از ورود به کانادا می‌توانید اقامت کانادا از طریق جاب آفر را به دست آورید. 

پس از اخذ جاب آفر و ویزای کار و مهاجرت موقت به کانادا، از طریق استان‌ها یا یکی از برنامه‌های فدرال (تجربه کانادایی یا پایلوت) امکان اخذ اقامت دائم کانادا از طریق کار را خواهید داشت.

مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری

با مدرک تحصیلی فوق لیسانس یا دکتری و نمره زبان انگلیسی بسیار قوی می‌توانید از طریق یکی از زیرگروه‌های سیستم اکسپرس اینتری کانادا اقدام کرده و پس از اخذ اقامت دائم به کانادا مهاجرت کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق فدرال اسکیل ورکر

برنامه فدرال اسکیل ورکر کانادا یا نیروی کار ماهر فدرال کانادا یکی از سه برنامه اصلی اکسپرس انتری است و برای جذب افراد خارجی ماهر و متخصصی طراحی شده که حداقل شرایط زیر را داشته باشند:

  • سابقه کار به مدت حداقل یک سال (۱۵۶۰) که طی ۱۲ ماه به دست آمده باشد.
  • سابقه کار در مشاغلی باشد که در سیستم طبقه بندی مشاغل کانادا جزو ناک شغلی با TEER 0, 1, 2, 3 قرار بگیرد.
  • داشتن آیلتس جنرال با نمره حداقل ۶ در هر ۴ مهارت زبانی یا معادل آن
  • داشتن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم

مهاجرت به کانادا از طریق تجربه کانادایی

تجربه کانادایی (CEC) یکی از سه برنامه اصلی سیستم اکسپرس انتری است. در صورتی که سابقه کار در کانادا را دارید از طریق برنامه تجربه کانادایی می‌توانید اقامت دائم کانادا را به دست آورید:

  • حداقل به مدت ۱۲ ماه سابقه کار در کانادا داشته باشید که معادل ۱,۵۶۰ است. این میزان ساعت کاری باید طی ۱۲ ماه به دست آمده باشد؛
  • شغل شما باید در لیست مشاغل NOC کانادا جزو سطوح شغلی  با TEER 0, 1, 2, 3 باشد؛
  • سطح زبان شما باید متناسب با شغلتان باشد:

مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه‌ای

اگر در مشاغل فنی و حرفه‌ای مورد نیاز کانادا مهارت و سابقه کار دارید، می‌توانید از طریق برنامه اسکیل ترید برای مهاجرت کانادا اقدام کنید:

  • طی ۵ سال گذشته حداقل ۲ سال آن را به صورت تمام وقت یا پاره وقت ( در مجموع ۳۱۲۰ ساعت) در مشاغل فنی و حرفه‌ای مورد نیاز کانادا کار کرده باشید.
  • از یکی از کارفرمایان کانادایی پیشنهاد شغلی (جاب آفر) معتبر به مدت حداقل یک سال داشته باشید یا از مسئولان مربوطه در استان یا دولت فدرال کانادا گواهی احراز صلاحیت دریافت کنید.
  • نمره زبان انگلیسی یا فرانسه در سطح CLB ۵ در مهارت‌های اسپیکینگ و لیسینینگ و نمره CLB ۴ در مهارت‌های رایتینگ و ریدینگ داشته باشید.

مهاجرت به کانادا از طریق اسکیل ورکر در استان‌ها

استان‌های کانادا از طریق برنامه‌های مهاجرتی خود که به PNP معروف است امکان جذب مهاجران خارجی را فراهم می‌کنند.

در صورت داشتن پیشنهاد شغلی معتبر در یکی از استان‌ها، می‌توانید در زیر گروه مهاجرت مهارتی آن استان شرکت کرده و با اقامت دائم وارد کانادا شوید.

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری

اگر توان مالی برای خرید یا راه اندازی کسب‌وکار در کانادا را دارید، امکان مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری را دارید.
برخی از مسیرهای مهاجرت در زیرگروه فدرال و برخی در زیر گروه استان ها قرار دارند. وجه مشترک همه این‌ها این است که شما کسب و کاری را در کانادا راه اندازی کنید.

مبلغ سرمایه گذاری متفاوت است که حداقل آن بین ۱۰۰ هزار دلار تا ۵۰۰ هزار دلار کانادا است.

از طریق برنامه‌های سرمایه گذاری که در ادامه به آن اشاره می‌شود، ابتدا می‌توانید ویزای کار بگیرید و پس از ورود به کانادا و کسب حداقل یک سال تجربه کاری، برای اخذ اقامت دائم کانادا از طریق سرمایه گذاری اقدام کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق خرید بیزینس

با خرید کسب و کاری از پیش موجود در کانادا می‌توانید ویزای کار بگیرید و پس از ورود به کانادا و توسعه کسب و کار مورد نظر، بعد از مدتی واجد شرایط دریافت اقامت دائم شوید. خرید بیزینس در کانادا می‌تواند به صورت خرید یک شرکت یا خرید یک کسب و کار مانند رستوران یا مغازه باشد.

مهاجرت به کانادا از طریق ICT

اگر در کشور خود در شرکتی بین‌المللی مشغول به کار هستید که دارای شرکت مادر یا شعبی در کانادا است و به عنوان مدیر اجرایی یا مدیر ارشد در آنجا کار می‌کنید، از طریق برنامه انتقال درون شرکتی یا همان ویزای ICT کانادا می‌توانید به کانادا مهاجرت کرده و در شرکت مادر یا شعبی از آن در کانادا به کار خود ادامه دهید.

مهاجرت به کانادا از طریق خرید فرنچایز

از طریق خرید فرانچایز در کانادا می‌توانید از امتیاز برندهای تجاری بزرگ استفاده کرده و با راه اندازی شعبه‌ای از آن بیزینس، کسب و کار مستقل خود را داشته باشید. با استفاده از این روش می‌توانید ویزای کار کانادا بگیرید و به این کشور مهاجرت کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت

اگر در کشور خود مالک کسب و کاری هستید و مدیریت آن را بر عهده دارید، می‌توانید از طریق ثبت شرکت در کانادا بیزینس خود را به این کشور منتقل کرده و ویزای کار بگیرید و برای همیشه به این کشور مهاجرت کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌های کارآفرینی استان

هر استان کانادا مسیر کارآفرینی مخصوص به خود دارد. اما وجه مشترک همه آنها داشتن سابقه مالکیت کسب‌وکار و یا داشتن سابقه مدیریت ارشد کسب‌وکار است. از دیگر شرایط لازم برای برنامه‌های کارآفرینی استان‌های کانادا داشتن دارایی خالص و همچنین ارائه مبلغی برای سرمایه‌گذاری در کسب و کار مورد نظر است که حداقل مبلغ آن ۱۰۰ هزار دلار کانادا است.

برنامه‌های کارآفرینی استان‌های کانادا اکثرا دو مرحله‌ اصلی دارند، یعنی ابتدا باید ویزای کار موقت بگیرید و وارد کانادا شوید، سپس در استان مورد نظر کسب‌وکار خود را راه اندازی کرده، نامینیشن استانی بگیرید و در نهایت برای اقامت دائم کانادا درخواست دهید.

مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ

در صورت داشتن شرایط لازم و ایده بیزینسی نوآورانه می‌توانید از از مسیر استارت آپ اقدام کرده و ویزای استارتاپ کانادا بگیرید. ممکن است ایده نوآورانه نداشته باشید ولی بتوانید با پرداخت هزینه در یک ایده نوآورانه شراکت کنید و از آن طریق به کانادا مهاجرت کنید.

سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار در برنامه ویزای استارت آپ کانادا از سوی سازمان‌های حامی تامین می‌شود. البته این بدین معنا نیست که هر سازمانی به راحتی طرح شما را پذیرفته و حاضر به سرمایه گذاری در آن می‌شوند.

مهاجرت به کانادا از طریق ویزای توریستی

اخذ ویزای توریستی کانادا یکی از روش‌های مهاجرت به این کشور و گرفتن اقامت دائم کانادا است.

البته این نوع ویزا به خودی خود باعث اخذ اقامت دائم کانادا نمی‎شود بلکه پس از ورود به خاک کانادا یا باید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید و یا از کارفرمایی کانادایی پیشنهاد شغلی دریافت کرده و ویزای کار بگیرید و پس از آن با طی مراحلی و کسب شرایط لازم برای اقامت دائم کانادا درخواست دهید. البته طبق قانون جدید اپن ورک پرمیت ایرانیان، می‌توانید ویزای توریستی خود را بدون نیاز به پیشنهاد شغلی، به ویزای کاری تبدیل کنید.

دقت داشته باشید که برای انجام این پروسه باید قبل از ورود به کانادا شرایط خود را ارزیابی کرده و مسیرهای مهاجرتی مورد نظر را بررسی کرده باشید تا از هر گونه خسارت زمانی و مالی جلوگیری کنید.

ویزای توریستی کانادا با اهداف بازدید از اقوام و دوستان، سیاحت و یا بررسی موقعیت‌های تجاری صادر می‌شود و از نوع یک بار ورود (سینگل) یا چند بار ورود (مولتیپل ۵ ساله) است. با اخذ ویزای توریستی کانادا امکان همراهی فرزند مدرسه‌ای خود که دارای ویزای دانش آموزی کانادا است را نیز خواهید داشت.

برای اقدام جهت ویزای توریستی کانادا داشتن شرایط زیر مهم است:

  • دعوتنامه یا سابقه سفر به کشورهای حوزه شینگن یا دیگر کشورهای اروپایی، آسیایی یا استرالیا
  • توانایی مالی کافی برای طول مدت حضور در کانادا
  • وابستگی کاری، خانوادگی و مالی به کشور خود

اگر فرزند یا نوه‌ای در کانادا دارید که مقیم دائم یا شهروند کانادا است، با ارسال دعوت نامه از سوی ایشان می‌توانید برای سوپر ویزای کانادا اقدام کنید. با داشتن سوپر ویزا در هر بار ورود خود می‌توانید به مدت ۵ سال در این کشور بمانید. این ویزا با ویزای توریستی کانادا متفاوت است.

مهاجرت به کانادا از طریق اسپانسرشیپ

اگر همسر یا فرزند یا نوه شما شهروند یا مقیم دائم کانادا است و بالای ۱۸ سال سن دارد، می‌تواند از طریق ویزای اسپانسرشیپ کانادا برای شما درخواست اقامت دائم داده و شرایط مهاجرت شما به این کشور را فراهم کند.

فرد اسپانسر کننده که می‌تواند همسر، فرزند یا نوه شما باشد، باید با امضای قراردادی تعهد نماید که هزینه‌های خوراک، پوشاک، و مسکن شما را به عنوان فرد اسپانسر شده برای مدت زمان مشخصی پرداخت نماید.

یکی دیگر از راه‌های نسبتا آسان برای مهاجرت به کانادا، ازدواج با فرد شهروند یا مقیم دائم کانادا است. پس از ازدواج، همسرتان از طریق ویزای ازدواج کانادا اسپانسرشیپی شما را به عهده گرفته و برایتان درخواست اقامت دائم می‌دهد و شرایط مهاجرت شما به این کشور را فراهم کند.

دیگر روش‌های مهاجرت به کانادا

برنامه مهاجرتی آتلانتیک کانادا یکی از روش‌های مهاجرت به این کشور و گرفتن اقامت دائم آن است. منطقه آتلانتیک کانادا شامل ۴ استان است: استان پرنس ادوارد آیلند، استان نیوبرانزویک، استان نوا اسکوشیا و استان نیوفاندلند و لابرادور. این برنامه مهاجرتی دو زیر گروه دارد:

  • دانشجویان خارجی فارغ‌التحصیل شده از موسسات آموزشی استان‌های حوزه آتلانتیک کانادا
  • نیروی کار متخصص و نیمه متخصص

در برنامه مهاجرتی آتلانتیک به مهارت زبان و تحصیلات بالا، و سابقه کار بالا زیاد نیست و سن هم اهمیتی ندارد چون این برنامه مبتنی بر سیستم امتیازبندی نیست. در صورتی که شغلتان در سیستم طبقه بندی ملی مشاغل کانادا یا به اختصار ناک شغلی کانادا جزو سطوح TEER 0, 1, 2, 3, 4 باشد و در این مشاغل جاب آفر داشته باشید، می‌توانید برای این برنامه اقدام کنید.

دادن امتیازهای اضافی به فرانسوی زبان‌ها در سیستم اکسپرس انتری و ساده‌تر کردن شرط زبان در روش ویزای کاری برای فرانسوی زبان‌ها از جمله کارهایی است که شرایط را برای مهاجرت به کانادا از طریق زبان فرانسه، راحت‌تر کرده است.

تلاش دولت کانادا برای جذب فرانسوی زبان‌ها به کانادا از سال ۲۰۱۶ با برنامه‌های متنوع برای مهاجرت به کانادا از طریق زبان فرانسه، بیشتر به چشم می‌آید و هدف از این کار، افزایش تعداد فرانسوی زبان‌های خارج از کبک است تا تناسبی نسبت به جمعیت انگلیسی زبان ایجاد شود و کانادا، کشوری دو زبانه باقی بماند.

اگر فرانسوی زبان هستید و یا اگر زبان فرانسه، زبان مادری‌تان نیست ولی سطح مهارتی خوبی در آن دارید از چند طریق می‌توانید به کانادا مهاجرت کنید:

  • ویزای کار از طریق جاب آفر
  • نیروی کار ماهر کبک
  • اکسپرس انتری فدرال
  • برنامه‌‌های استانی

این برنامه با هدف تأمین نیروی کار موردنیاز و افزایش جمعیت در مناطق کم‌جمعیت و روستایی طراحی شده است. تمرکز اصلی این طرح بر جذب افرادی با مهارت‌های مورد تقاضا است که علاقه‌مند به زندگی و کار در جوامع روستایی خارج از استان کبک هستند.

هزینه مهاجرت به کانادا

هزینه مهاجرت به کانادا به عوامل مختلفی مانند نحوه مهاجرت (تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری و غیره)، شهر و استانی که انتخاب کرده‌اید و بسیاری از عوامل دیگر بستگی دارد. اما به‌طور‌کلی، هزینه‌های مهاجرت به کانادا را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم کرد:

  • هزینه‌های مربوط به درخواست ویزا و تمکن مالی
  • هزینه‌های زندگی در کانادا

هزینه‌های درخواست ویزا و تمکن مالی

هزینه درخواست ویزای کانادا و تمکن مالی به نحوه مهاجرت و نوع ویزای مورد‌نظر هر متقاضی بستگی دارد. هزینه درخواست ویزای کانادا در یک نمای کلی به‌صورت زیر است:

  • هزینه درخواست ویزای تحصیلی + انگشت‌نگاری: ۲۳۵ دلار کانادا
  • هزینه درخواست ویزای کاری + انگشت‌نگاری: ۲۴۰ دلار کانادا
  • هزینه درخواست ویزای توریستی + انگشت‌نگاری: ۱۸۵ دلار کانادا
  • هزینه درخواست مهاجرت از طریق اکسپرس اینتری + انگشت‌نگاری: ۱۴۵۰ دلار کانادا

علاوه‌بر هزینه‌های اصلی درخواست ویزا،‌ باید هزینه‌های فرعی مهاجرت مانند هزینه آزمون زبان، ارزیابی مدارک تحصیلی، ترجمه مدارک در دارالترجمه، شهریه دانشگاه و بسیاری از موارد دیگر را نیز در نظر بگیرید.

هزینه‌های زندگی در کانادا

بخش دیگری از هزینه‌ مهاجرت به کانادا، مربوط به هزینه‌های زندگی در این کشور است. این هزینه‌ها معمولا شامل هزینه مسکن، خورد‌و‌خوراک، حمل‌‌ونقل، تفریح و سرگرمی و برخی از فاکتورهای دیگر می‌شود. بر‌اساس آمارهای سایت معتبر Numbeo، میانگین هزینه زندگی در کانادا در سال ۲۰۲۴ به‌صورت زیر است:

  • میانگین هزینه زندگی ماهانه یک فرد مجرد در کانادا بدون احتساب هزینه اجاره، ۱,۴۴۵.۷ دلار کانادا است.
  • میانگین هزینه زندگی ماهانه یک خانواده ۴ نفره در کانادا بدون احتساب هزینه اجاره، ۵,۱۹۴.۲ دلار کانادا است.

به‌طور‌کلی، هزینه‌های زندگی در کشور کانادا در مقایسه با ایران بسیار بالاتر است؛ اما توجه داشته باشید که میانگین درآمد افراد در کانادا نیز بیش از ۱۰۰۰٪ از ایران بالاتر است. همچنین قدرت خرید محلی مردم در کانادا نیز ۳۴۹.۸ درصد از ایران بالاتر است.

شرایط مهاجرت از ایران به کانادا در سال ۲۰۲۵

تصمیم خود را برای مهاجرت به کانادا گرفته‌اید؟ خبر خوبی برایتان داریم! کانادا قصد دارد در سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار مهاجر بپذیرد. حتما برای شما هم این آمار وسوسه کننده است!

برنامه سطوح مهاجرتی کانادا در سال ۲۰۲۵-۲۰۲۷ برای جذب مهاجران جدید، به شرح زیر است:

  • سال ۲۰۲۵:‌ ۳۹۵,۰۰۰ مقیم دائم
  • سال ۲۰۲۶: ۳۸۰,۰۰۰ مقیم دائم
  • سال ۲۰۲۷: ۳۶۵,۰۰۰ مقیم دائم

کانادا در حال بازگشت به روند مهاجرتی پیش از پاندمی کرونا است. با وجود چالش‌های اقتصادی اخیر در سال ۲۰۲۴ و کاهش موقتی مهاجرت، این کشور همچنان نیاز شدیدی به نیروی کار خارجی دارد. کمبود نیروی جوان و نرخ بالای خروج نسل قدیمی از بازار کار تا سال ۲۰۳۰، کانادا را ناچار به حفظ درهای باز برای مهاجران کرده است. بنابراین، فرصت‌های مهاجرتی همچنان در حال رشد است و با بهبود شرایط اقتصادی، این مسیر هموارتر خواهد شد. حالا بهترین زمان برای تقویت مهارت‌های خود و آماده‌سازی برای این فرصت‌هاست.

درخواست مهاجرت به کانادا از ایران سال به سال بیشتر و بیشتر می‌شود. انگار که هر سال تقاضای ایرانیان برای رفتن به کانادا به شکل فزاینده‌ای در حال رشد است و ایرانیان هم جزء اقشار موفق کشور کانادا هستند. در جدول زیر تعداد ایرانیانی که به کانادا مهاجرت کرده‌اند را لیست کرده‌ایم.

تعداد مهاجران ایرانی که با اقامت دائم وارد کانادا شدند (به تفکیک هر برنامه مهاجرتی) ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳

روش‌های مهاجرتی ۲۰۲۱ ۲۰۲۲ ۲۰۲۳
پرستاران خانگی ۰
کشاورزی و صنایع غذایی ۰ ۵
تجربه کانادایی ۱,۸۳۰ ۴۵۰ ۹۸۰
پایلوت آتلانتیک ۵۵ ۸۵ ۲۵
پایلوت مناطق روستایی ۰ ۱۰ ۱۵
اسکیل ترید (مشاغل فنی) ۲۵ ۱۵
اسکیل ورکر (مشاغل تخصصی) ۷۷۵ ۱,۷۲۰ ۸۴۵
مجموع برنامه‌های کاری ۲,۶۶۰ ۲٬۳۰۰ ۱,۹۰۵
کارآفرینی ۲۰ ۱۵ ۰
سرمایه‌گذاری ۵۰۵ ۴۴۵ ۴۰۵
خوداشتغالی ۱۰ ۲۵ ۱۱۰
استارتاپ ۸۵ ۷۰ ۳۲۵
 مجموع برنامه‌های تجاری ۶۲۰ ۵۶۰ ۸۸۰
برنامه‌های استانی ۱,۱۶۵ ۱,۵۲۵ ۱,۷۹۰
مسیر اقامت موقت به اقامت دائم ۵۴۰ ۱,۰۰۰ ۹۳۵
مجموع کلاس اقتصادی ۴,۹۸۵ ۵٬۳۸۵ ۵٬۵۱۰
اسپانسرشیپ فرزند ۲۵ ۴۵ ۳۰
اسپانسر بستگان ۱۰ ۵ ۰
اسپانسرشیپ والدین یا پدربزرگ/مادربزرگ ۸۵۵ ۱,۲۹۰ ۱,۴۴۰
اسپانسرشیپ همسر ۹۴۰ ۱,۰۰۰ ۹۵۵
مجموع برنامه‌های خانواده ۱,۸۳۰ ۲,۳۴۰ ۲,۴۲۵
پناهندگی ۴,۳۶۵ ۳,۲۹۰ ۲,۶۶۰
سایر روش‌ها ۱۲۵ ۹۵ ۸۰
مجموع مهاجران ایرانی ۱۱,۳۰۵ ۱۱٬۱۱۰ ۱۰,۶۸۰
توجه داشته باشید که این آمار، تعداد کارت‌های اقامت دائم صادر شده را نشان می‌دهد. بنابراین، تعداد کل مهاجران ایرانی که با ویزاهای اقامت موقت مثل ویزای تحصیلی، به کانادا مهاجرت کرده‌اند بسیار بیشتر است.

چرا تب مهاجرت به کانادا بالا است؟

کانادا پذیرای مهاجران با فرهنگ‌های گوناگون است

کیفیت زندگی در کانادا بسیار بالا است

کانادا یکی از امن‌ترین کشورهای جهان است

اقتصاد کانادا همواره در حال پیشرفت است

کانادا یکی از بهترین کشورهای دنیا برای تحصیل است

بازار کار در کانادا در حال گسترش است

مناظر دیدنی و حیرت‌انگیز در کانادا فراوان است

شهروندان کانادا تحت پوشش مراقبت سلامت همگانی قرار دارند

نحوه مهاجرت به کانادا

برای مهاجرت به کانادا و اینکه بدانید چگونه اقامت دائم کانادا را بگیرید، لازم است مراحل زیر را انجام دهید:

۱. با توجه به شرایط خود بهترین روش مهاجرتی را انتخاب کنید.
۲- مدارک لازم مربوط به آن برنامه مهاجرتی را آماده و ترجمه کنید.
۳. وارد سایت اداره مهاجرت کانادا شوید و برنامه مهاجرتی مورد نظر خود را انتخاب کرده و اکانت آنلاین بسازید.
۴. به سوالات اپلیکیشن پاسخ دهید و فرم‌ها و مدارک مورد نیاز را آپلود کنید.
۵. هزینه اپلیکیشن را پرداخت کنید.
۶. در صورتی که طی ده سال گذشته انگشت نگاری نکرده‌اید، از یکی از مراکز VAC کانادا در کشورهای همسایه ایران وقت بگیرید و انگشت نگاری کانادا را انجام دهید.
۷. پورتال خود را به طور مرتب چک کنید و در صورتی که اداره مهاجرت کانادا مدارک بیشتری نیاز داشت، آنها را در اکانت خود آپلود کنید.
۸. تبریک می‌گوییم، شما پاس ریکوئست شدید! در این مرحله پاسپورت خود را برای درج لیبل ویزا به سفارت کانادا ارسال و پیکاپ ویزای کانادا را انجام دهید.
۹. پس از ورود به کانادا با توجه به برنامه مهاجرتی انتخابی خود، شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم کانادا را کسب کنید و سپس از طریق یکی از روش‌های استانی یا فدرال برای اخذ اقامت کانادا اقدام کنید.

یکی از دغدغه‌های اصلی مهاجرین، موضوع اقامت دائم است. ما در ویزا موندیال به شما مشاوره تخصصی در زمینه مهاجرت و روش‌های اخذ اقامت دائم کانادا ارائه خواهیم داد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و بررسی گزینه‌های مختلف، با ما تماس بگیرید.

نقش وکیل مهاجرت به کانادا چیست؟

وکلا و مشاورین خبره با شناخت دقیق از قوانین مهاجرتی و تطابق پرونده با این قوانین، اقدام به درخواست ویزا می‌کنند. هر چه شناخت وکیل و مشاور از قوانین مهاجرتی عمیق‌تر باشد، او امکان ارائه پرونده قویتری را داشته و این موضوع به اخذ نتیجه مطلوب کمک می‌کند. در واقع یک وکیل مهاجرتی خوب می‌تواند شانس ویزای شما را افزایش دهد.

وکلا و مشاورین قانونی اداره مهاجرت کانادا می‌توانند قانونا نامه‌ای را تهیه کنند و آن نامه را در دفاع از موکل خود به اداره مهاجرت کانادا ارائه دهند. در این نامه شرایط فرد متقاضی و دلایل و اهداف انتخاب نوع ویزای او بر اساس بندهای قانونی اداره مهاجرت کانادا توضیح داده می‌شود.

هر چقدر وکیل مهاجرت با تجربه‌تر و دانش بیشتری داشته باشد، به نحو بهتری می‌تواند بندهای قانونی اداره مهاجرت را در حمایت از موکل خود به کار ببرد.

در صفحه مشاورین رسمی و مجاز جهت انجام امور مهاجرتی به کانادا می‌توانید اطلاعات بیشتری را در این زمینه به دست آورید.

Picture of مرتضی هماپور
مرتضی هماپور

محتوای این مقاله توسط مشاور قانونی مهاجرت کانادا به نگارش درآمده است.
مرتضی هماپور، مشاور قانونی مهاجرت کانادا، با بیش از ۱۰ سال سابقه، تحصیلات کانادایی در زمینه حقوق مهاجرت، دارای کد فعالیت RCIC در انجمن CICC و همچنین عضو مشاورین قانونی دولت ساسکاچوان می‌باشند.
مرتضی هماپور عضو‌ تمامی انجمن‌های بین المللی اعزام دانشجو در دنیا هستند و با سابقه سفر به اکثر مقاصد مهاجرپذیر دنیا، اجرای سبک مشاوره واقع بینانه با ارائه محتوای دقیق سطح ارائه خدمات مهاجرتی را در زبان فارسی بهبود داده‌اند. صدها مقاله، پادکست، ویدئو و سمینارهای آموزشی در زمینه مهاجرت از ایشان منتشر شده است. ایشان از نظر مخاطبین یکی از تاثیر گذاران صنعت مهاجرت هستند.

ویدیوهای مرتبط و کاربردی

پاسخ به سوالات شما

اینکه چه روشی آسان ترین راه مهاجرت به کانادا است بستگی به شرایط فردی شما دارد. هر روش مهاجرتی مراحلی دارد و زمانبر است. اما در این میان ۴ روش جزو محبوب‌ترین و ساده ترین روش‌های مهاجرت به کانادا هستند:

  • اکسپرس انتری
  • مهاجرت تحصیلی
  • برنامه های انتخاب استانی PNP
  • اسپانسرشیپ

خیر، برای مهاجرت به کانادا انواعی از هزینه‌ها لازم است مانند هزینه ترجمه مدارک، هزینه بررسی اپلیکیشن ها در برنامه‌های مختلف مهاجرتی، هزینه استخدام وکیل مهاجرت در صورت تمایل به داشتن وکیل، هزینه ارزیابی مدارک در صورت لزوم و همچنین هزینه سفر به کشورهای دیگر برای انجام پروسه انگشت نگاری کانادا.

کانادا برای برنامه‌های مهاجرتی خود هم مدرک زبان انگلیسی و هم مدرک زبان فرانسه را می‌پذیرد. در زبان انگلیسی، مدرک آیلتس جنرال و سلپیپ جنرال قابل قبول است و در زبان فرانسه مدرک تف (TEF)، و مدرک ت س اف (TCF).

نمره زبان مورد نیاز هم بسته به هر برنامه مهاجرتی کانادا متفاوت است که معمولا از سطح مهارتی CLB 4 تا CLB 7 متغیر است.

اقامت موقت کانادا یا Temporary Resident Visa-TRV نوعی ویزا است که برای متقاضیانی صادر می‌شود که قصد اقامت کوتاه مدت در این کشور را دارند و نقطه مقابل ویزای اقامت دائم کانادا است. ویزای تحصیلی کانادا، ویزای کاری کانادا و ویزای توریستی کانادا از نوع ویزاهای اقامت موقت هستند. برای درخواست این نوع ویزا باید آفیسر اداره مهاجرت کانادا را قانع کنید که پس از اتمام مدت زمان مجاز اقامت موقت خود در کانادا این کشور را ترک خواهید کرد.

در ابتدا با تولد فرزند در کانادا نمی‌توانید اقامت دائم کانادا را به دست آورید اما فرزند متولد شده شما طبق قانون دولت کانادا شهروند کانادا محسوب می‌شود. پس از این که فرزند شما به سن قانونی ۱۸ سال رسید، در آن صورت می‌تواند برای ویزای اسپانسرشیپ والدین برای شما درخواست دهد و از این طریق اقامت دائم کانادا را دریافت کنید.

بسته به روش‌های مهاجرتی مختلف کانادا، مدارک متفاوتی برای هر برنامه مورد نیاز است.

تعدادی از مدارک کلی و مشترک هستند و لازم است برای هر نوع روش مهاجرتی ارائه شود. این مدارک شامل:

مدارک شناسایی مانند ترجمه شناسنامه، پاسپورت، کارت ملی، کارت پایان خدمت (در صورت وجود)
ترجمه سند ازدواج (در صورت وجود)
ترجمه مدرک و ریز نمرات تحصیلی
نامه‌های شغلی
سوابق بیمه (در صورت لزوم)
گواهی عدم سوء پیشینه
تعدادی از مدارک هم مخصوص به هر روش مهاجرتی هستند:

برای مثال، در ویز‌اهای کوتاه مدت مانند ویزای تحصیلی، مدارک شما باید شامل نامه پذیرش دانشگاه، پیشنهادات شغلی احتمالی‌تان و مدارکی دال بر وابستگی‌ به کشور مبدا باشد. در واقع این مدارک باید اثبات کند که شما بعد از اتمام تحصیلی‌تان در کانادا به کشور خود برمی‌گردید. پس به جز مدارک کلی، مدارک جزئی شما باید کمک کنند که قطعیت خروجتان از کانادا پس از فارغ‌‌التحصیلی را نشان دهند.

اما در ویزاهای بلند مدت به جز مدارک جنرال، مدارک دیگری نیاز دارید که البته لازم نیست نشان دهید که قصد ترک کانادا را دارید. برای مثال، در ویزای کارآفرینی کانادا، ویزای استارت آپ کانادا یا ویزای خوداشتغالی کانادا شما به یک طرح تجاری دقیق یا همان بیزینس پلن نیاز دارید. این طرح باید نشان دهد که بیزینسی که قصد راه‌اندازی آن را دارید، دقیقا چیست و چه تحقیقاتی برای آن انجام داده‌اید.

🎥 ویدیو: مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا چیست؟
🎥 ویدیو: مدارک جعلی در مهاجرت چه تهدیدی برای آینده ایجاد می‌کند؟

این که فرایند مهاجرت به کانادا چقدر طول می‌کشد به مسیری که انتخاب کرده‌اید و شرایط شما بستگی دارد؛ اما از لحظه‌ای که شما برای ویزای کانادا درخواست می‌دهید تا زمانی که سفارت به درخواست شما پاسخ می‌دهد، مدت زمان قانونی تعیین شده است. در صفحه مدت زمان جواب سفارت کانادا می‌توانید ببیند برای ویزای شما چه مدت زمانی در نظر گرفته شده است.

در سال ۲۰۲۴، ۸ شغلی که در کانادا بیشتر مورد تقاضا هستند شامل موارد زیر است:
اطلاعات بیشتر درباره ناک‌های شغلی را در صفحه بازار کار کانادا جستجو کنید.

۱. مدیر حسابداری
کد ناک شغلی: 11100
میزان دستمزد: 63 دلار در ساعت

۲. دستیار پرستار
کد ناک شغلی: 33102
میزان دستمزد: 26 دلار در ساعت

۳. مدیر منابع انسانی 
کد ناک شغلی: 10011
میزان دستمزد: 80 دلار در ساعت

۴. مدیر پروژه
کد ناک شغلی: 13100
میزان دستمزد: ۴۵ دلار در ساعت

۵. معاون اداری
کد ناک شغلی: 13110
میزان دستمزد: ۳۵ دلار در ساعت

۶. توسعه دهنده‌ها Developer
کد ناک شغلی: 21234
میزان دستمزد: 66.49 دلار در ساعت

مشاغل دیگری چون تکنسین داروخانه، پشتیبانی خدمات به مشتریان و تحلیل‌گر داده از مشاغل پر تقاضا هستند.

پاسخ این سوال کاملاً به شرایط و اولویت‌های شما بستگی دارد، اما در مقایسه اروپا و کانادا می‌توان گفت که کانادا مسیرهای مهاجرتی بیشتری دارد، فرآیند اخذ اقامت دائم و شهروندی آن به مراتب از کشورهای اروپایی آسان‌تر است.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به اروپا یا کانادا؟

انگلیس و کانادا هر دو نقاط قوت و ضعف متعددی دارند که باید آن‌ها را سبک و سنگین کنید. اما به‌طور‌کلی، مهاجرت و زندگی در کانادا برای ایرانیان راحت‌تر بوده و فاکتورهای پیشرفت و ثبات نیز در این کشور بالاتر از انگلستان است.

برای اطلاعات بیشتر مقاله مقایسه‌ای کانادا یا انگلیس را مطالعه کنید.

  • طولانی‌ و پیچیده بودن روند درخواست
  • چالش‌هایی که در وطن فرد ایجاد می‌شوند
  • بلاتکلیفی طولانی، استرس و فشار روانی

بیشتر بخوانید: معایب پناهندگی در کانادا

بله. برنامه‌های مهاجرتی کانادا یکی از آسان ترین و سریع ترین سیستم‌ها در دنیا می‌باشند که منجر به اقامت دائم متقاضیان می‌شوند.

خیر، اما سن یکی از فاکتورهای مهمی است که در سیستم‌های امتیاز بندی مهاجرتی تاثیر گذار است. به عنوان مثال امتیازی مشمول متقاضیان بالای ۴۷ سال نمی‌شود.

خیر، الزامی به داشتن جاب آفر یا همان پیشنهاد شغلی برای مهاجرت به کانادا نیست. برنامه‌های مهاجرتی وجود دارند که می‌توانید بدون داشتن جاب آفر از طریق آن‌ها اقدام کنید.

استان های بریتیش کلمبیا و ساسکاچوان، از آسان ترین استان های کانادا برای مهاجرت هستند.

برخی از برنامه‌های مهاجرتی کانادا نیازی به مدرک تحصیلی ندارند؛ اما توجه داشته باشید که ارائه آن امتیاز و شانس شما را افزایش می‌دهند.

Permanent Resident یا همان PR کانادا شهروند یک کشور دیگری است که به او اجازه اقامت دائم در این کشور داده شده است. با این مجوز می‌توان در هر نقطه از کشور، زندگی و کار کرد. مقیمان دائم کانادا از مزایای بسیاری برخوردارند و پس از گذشت مدت زمان مشخصی می‌توانند شهروند یا سیتیزن کانادا شوند.

هنگامی که وضعیت متقاضی به مقیم دائم تغییر کند، می‌تواند در هر جایی از کانادا زندگی و کار کند. در غیر این صورت متقاضی برای اشتغال به کار باید مجوزهای مربوطه را دریافت کند. به این مجوز ورک پرمیت (Work Permit) گفته می‌شود.

خیر. اما سابقه سفر به کانادا و شناخت این کشور اثر مثبتی بر پرونده شما خواهد گذاشت.

در برخی از برنامه‌های مهاجرتی همچون سرمایه گذاری، کارآفرینی و خود اشتغالی، با توجه به شرایط هر متقاضی از آن‌ها مصاحبه به عمل می‌آید تا اهداف و کسب و کار و تطابق آن‌ها با قانون، تعیین و بررسی شوند.

بله. داشتن بستگان و خویشاوندان درجه یک و دو در کانادا امتیاز شما در برنامه‌های مهاجرتی را افزایش می‌دهد.

امکان اقدام توسط متقاضی به تنهایی وجود دارد. همچنین می‌توانید از خدمات وکیل و مشاور رسمی مهاجرت به کانادا، عضو سازمان نظارت بر مشاورین رسمی مهاجرت به کانادا (CICC)، استفاده کنید.

بارها دیده شده که متقاضیانی که به تنهایی اقدام کرده‌اند به علت نقص در پرونده مهاجرتشان، ریجکت شده‌اند. استخدام وکیل و مشاور با وجود برنامه های مهاجرتی فراوان، قطعا یک امتیاز بزرگ به شمار می‌رود.

اگر ورزشکار یا هنرمند در سطح بین‌المللی هستید و قادر به اثبات این موضوع نیز خواهید بود می‌توانید مسیر ویزای خود اشتغالی کانادا را انتخاب کنید. پروسه ویزای خوداشتغال فدرال معمولا پروسه طولانی و پر ریسکی است.

این برنامه تا پایان سال ۲۰۲۶ بسته شده است.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
60 دیدگاه ها
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها